Η θρεπτική αξία των ψαριών

03.08.2004
Είναι λογικό τα προϊόντα της θάλασσας να βρίσκονται στο τραπέζι των μεσογειακών λαών.
Είναι λογικό τα προϊόντα της θάλασσας να βρίσκονται στο τραπέζι των μεσογειακών λαών. Τρώγοντας μια με δυο φορές ψάρι την εβδομάδα, κερδίζουμε όλα τα καλά που μας προσφέρει αυτό το θαυμάσιο τρόφιμο.

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι τα ψάρια περιέχουν πρωτεϊνες αρίστης βιολογικής αξίας, βιταμίνες, σπάνια και πολύτιμα μέταλλα και πάρα πολλές άλλες θρεπτικές ουσίες ωφέλιμες για τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, το λίπος των ψαριών περιέχει ουσίες που προστατεύουν τα αγγεία, τα λιπαρά οξέα ω-3, που συμβάλλουν στη μείωση των καρδιολογικών νοσημάτων.

Τα υποτιμημένα λοιπόν αφρόψαρα με το περισσότερο λίπος αποδεικνύονται οι καλύτεροι προστάτες της καρδιάς μας. "Ναι" λοιπόν στον γαύρο, στη μαρίδα, στη σαρδέλα, στον κολιό, στο σκουμπρί, στην παλαμίδα, στο σολομό κ.λπ. Και φυσικά... καλό καλοκαίρι!!!