5 απλές κινήσεις για κάθε φορά που νιώθεις χάλια

03.03.2016
Δε χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και φοβερές ενέργειες για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου κάθε φορά που νιώθεις να πέφτεις ψυχολογικά. Μερικές απλές κινήσεις σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

1. Σταμάτα να σερφάρεις στα κοινωνικά δίκτυα

Αυτές τις ημέρες της συναιοσθηματικής αστάθειας το Facebook κι άλλα κοινωνικά δίκτυα δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Βλέποντας φίλους και γνωστούς να περνούν καλά και ν΄ανεβάζουν στο διαδίκτυο τα... κατορθώματά τους, πέφτεις ψυχολογικά. Το ίδιο κι αν είσαι χωρίς ταίρι και βλέπεις φωτογραφίες γάμων ή τρυφερών στιγμών.

2, Μη μένεις στο κρεβάτι όλη την ημέρα

Αν έχεις την τάση να κοιμάσαι πολύ κάθε φορά που πέφτεις ψυχολογικά, το πιθανότερο είναι η διάθεσή σου να μην αλλάξει αλλά να γίνει ακόμη χειρότερη. Βγες έξω και διασκέδασε!

3. Βρες κάτι να κάνεις

Αν καμία φίλη δεν έχει χρόνο ή διάθεση για βόλτα τότε βρες κάτι να κάνεις. Η μαγειρική και οι κατασκευές είναι ωραίες ιδέες για να περάσει ευχάριστα ο χρόνος.

4. Μη βάζεις μουσική που σε ρίχνει

Άνοιξε το ράδιο ή βάλε ένα cd με μουσική "ανεβαστική". Αν η διάθεσή σου δεν είναι ιδιαίτερα καλή δε χρειάζεται ν΄ακούσεις μελωδίες που θα σε ρίξουν ακόμη περισσότερο.

5. Μην υπεραναλύεις & μη σκέφτεσαι

Αν σκέφτεσαι συνέχεια, προσπαθείς να δώσεις εξηγήσεις, υπεραναλύεις τα πάντα, απλά κουράζεις τον εαυτό σου και το μυαλό σου. Άσε τη ζωή να κυλήσει.