Πατάτες στη φριτέζα ή το τηγάνι;

11.03.2016
Φτιάχνω συχνά τηγανιτές πατάτες για τα παιδιά μου. Είναι πιο υγιεινές όταν γίνονται σε φριτέζα ή τηγάνι; Σημειώνω ότι χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο.

Στη φριτέζα! Κι αυτό γιατί στη φριτέζα οι μεν πατάτες απορροφούν λιγότερο ελαιόλαδο, το δε ελαιόλαδο έρχεται σε μικρότερη επαφή με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο κι έτσι καταστρέφεται λιγότερο.

Επιπλέον, με το θερμοστάτη της μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία τηγανίσματος ώστε να μην υπερβαίνει τους 180 οC, οπότε αναπτύσσονται λιγότερες τοξικές ουσίες.

Απαράβατος κανόνας υγιεινού μαγειρέματος είναι η συχνή -πλήρης- αλλαγή του λαδιού που χρησιμοποιείς κι όχι απλώς το «φρεσκάρισμά» του με καινούριο.