Τι ονειρεύτηκες; Βρες τα κρυφά νοήματα & κάνε τα όνειρα κινητήρια δύναμη

12.03.2016
Καλημέρα! Τι ονειρεύτηκες στον ύπνο σου; Θυμάσαι τα ονειρά σου; Μάθε να τ΄αποκρυπρογραφείς και να αξιοποιείς τα "κρυφά" τους μηνύματα. Τα όνειρα μπορούν να γίνουν χρήσιμα και κινητήριοι μοχλοί, δίνοντας έμπνευση και δύναμη για να πετύχεις τους στόχους σου. Αρκεί να μάθεις να τα ακολουθείς.

1. Γράψε τα με το που ξυπνήσεις

Ξεκίνα κρατώντας ημερολόγιο ονείρων! Για να πετύχει κάνε το ευθύς με το που ξυπνήσεις. Μην περιμένεις να πάρεις πρωινό και να διαβάσεις την πρωινή εφημερίδα γιατί το πιθανότερο είναι να ξεχάσεις όλα όσα ονειρεύτηκες.

2. Σκέψου πώς αισθάνθηκες στο όνειρό σου

Τα όνειρα μπορούν να μας δώσουν έμπνευση αλλά κι ενδείξεις, αρκεί εμείς οι ίδιοι να ξέρουμε πώς ερμηνεύονται. Ξέχνα ονειροκρίτες κι άλλα "μαντικά" κατάστοιχα και προσπάθησε να σκεφτείς εσυ η ίδια πώς αισθάνθηκες. Ένιωσε ςόμορφα ή όχι; Τι ήταν αυτό που σου δημιούργησε θετικά συνασιθήματα; Αν για παράδειγμα είδες πως ταξιδεύεις κι αυτό σου δημιούργησε αίσθημα ευφορίας, δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να κάνεις ένα ταξίδι αλλά θα μπορούσε να σχετίζεται με μια αλλαγή που έχεις ανάγκη στη ζωή.

3. Τι ήταν οικείο αλλά και διαφορετικό ταυτόχρονα στο όνειρό σου;

Μήπως ονειρεύτηκες κάτι γνωστό αλλά σε άγνωστο πλαίσιο; Πχ είδες κάποιον φίλο ή ακόμη και το αφεντικό σου με άλλη ιδιότητα; Μήπως το σπίτι σου μετακινήθηκε σε άλλο μέρος, σε κάποια άλλη πόλη, χωριό ή χώρα; Τι προσπαθεί να σου πει το όνειρό σου; Χρησιμοποίησέ το για να εξετάσεθς νέες λύσεις σε τυχόν προβλήματα.

4. Πριν πέσεις για ύπνο σκέψου όλα όσα θέλεις να πετύχεις

Τα όνειρα μπορούν να μας δώσουν λύσεις σε πιθανά προβλήματα. Είναι το υποσεινήδητό μας που δουλεύει για λογαριασμό μας. Έτσι πριν πέσεις για ύπνο σκέψου για τυχόν προβλήματα που θέλεις να επιλύσεις ή όσα θέλεις να πετύχεις. Η απάντηση θα μπορούσε να δωθεί στα όνειρά σου.

5. Ανάπτυξε ιδέες & γίνε δημιουργική

Αν η δουλειά σου στηρίζεται στη δημιουργία, τότε το ημερολόγιο ονείρων μπορεί να είναι μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης. Κάθε τόσο μπορείς ν΄ανατρέχεις στο ημερολόγιο αυτό και να πάρεις ιδέες από τα όνειτά σου! Δοκίμασέ το!

6. Μάθε να εκτιμάς τη φαντασία που σίγουρα έχεις

Μπορεί να νομίζεις πως δεν έχεις μεγάλη φαντασία αλλά τα όνειρα μπορούν να σου αποδείξουν το αντίθετο! Μην υποτιμάς τη δύναμη και τις δυνατότητες του μυαλού σου... Έχεις έμπνευση και φαντασία, αρκεί να μα μάθεις να την αφήνεις ελεύθερη αντί να την καταπιέζεις.