5 συνήθειες που σε κάνουν να νιώθεις άσχημη

14.03.2016
Υπάρχουν κάποιες ημέρες που νιώθεις πιο άσχημη κι από αποκρουστικό τέρας. Νιώθεις πως έχεις βάλει κιλά κι ας δέιχνει στα ίδια η ζυγαριά, πως έχεις γεμίσει σπυριά ή ριτίδες και πως σε γενικές γραμμές απλά... δε βλέπεσαι. Έχεις σκεφτεί τι σου δημιουργεί αυτές τις σκέψεις; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την κατήφια;

1. Δεν παίρνεις αρκετά Like στις selfies που ανεβάζεις

Μπορεί να έχεις κάτσει με τις ώρες για να βρεις την τέλεια πόζα και τη σωστή γωνία λήψης έτσι ώστε να τονίζονται τα δυνατά σου σημεία και οι γωνίες του προσώπου σου και να κρύβεται κάθε ατέλεια και ήσουν σίγουρη πως με το που θα ανεβάσεις τη φωτογραφία στο Instagram, το Facebook κι άλλα κοινωνικά δίκτυα, τα like θα έπεφταν βροχή αλλά αυτό δε συνέβη. Το να μην έχουν δει ακόμη οι φίλοι την φωτογραφία είναι μια πιθανότητα αλλά το κακό έχει ήδη γίνει: η διάθεσή σου έπεσε στα τάρταρα και νιώθεις άσχημη.

2. Κοιτάζεσαι στον καθρέπτη για ώρα

Μια κλεφτή ματιά στον καθρέπτη είναι αρκετή για να σου ανεβάσει τη διάθεση, η παρατεταμένη όμως παραμονή σου μπροστά από αυτόν φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Όσο όμορφη κι αψεγάδιαστη κι αν είσαι, παρατηρώντας για ώρα το είδωλλό σου θα εντοπίσεις ατέλειες. Θα είναι ένα σπυράκι, ρυτιδούλες έκφρασης, μια κοκκινίλα ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί απλά να σε ταράξει!

3. Όταν ο σύντροφός σου κοιτάζει άλλες γυναίκες

Μπορεί να είναι ο πιο πιστός άντρας στον κόσμο αλλά ακόμη κι ο θαυμασμός του και το σχόλιο για την εμφάνιση άλλης γυναίκας μπορεί να σε κάνει να πέσεις ψυχολογικά και να νιώσεις πιο άσχημη από ποτέ. Μίλα μαζί του και ζήτα του να κόψει αυτή την κακή συνήθεια.

4. Τα μαλλιά σου φριζάρουν

Μια ημέρα με υγρασία είναι ικανή για να σε κάνει να νιώσεις "τέρας". Το μαλλί δε συναεργάζεται με τίποτα κι εσύ δε ξέρεις πού να κρυφτείς. Υπομονή, υπάρχουν κι αυτές οι ημέρες. Αντιμετώπισε την κατάσταση με μια κοτσίδα, πλεξούδα, μαντήλι ή κάτι που θα κρατήσει το ατίθασο μαλλί σου.

5. Απλά είσαι κακοδιάθετη

Ξύπνησες στραβά και δεν ξέρεις τι σου φταίει. Έχει τύχει σε όλες μας! Τα ρούχα νιώθεις να μην εφαρμόζουν σωστά, το μαλλί να μη στέκεται, ακόμη και το μακιγιάζ δε σου αρέσει. Μπορεί η πραγματικότητα να είναι διαφορετική και να είσαι μια κούκλα εσύ όμως βλέπεις τον εαυτό σου σαν φάντασμα. Κακή ημέρα είναι θα περάσει. Προσπάθησε να ανεβάσεις τη διάθεσή σου κι ως δια μαγείας θα ομορφύνεις.