Δεν είναι μόνο τα «like»: Ιδού ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο αγαπάς τις selfies

04.11.2018
Δεν είναι μόνο τα «like»: Ιδού ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο αγαπάς τις selfies
Οι φωτογραφίες selfie έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας την τελευταία δεκαετία, με όλες εμάς να επιδιδόμαστε στο σπορ της… αυτοφωτογράφισης περισσότερο συχνά από ό,τι θα πιστεύαμε ποτέ.

Οι λογαριασμοί μας σε Facebook, Twitter, Instagram και Snapchat φιλοξενούν εκατοντάδες φωτογραφίες τραβηγμένες με τη μπροστινή κάμερα του smartphone μας, με τους διακεκριμένους ψυχολόγους να έχουν μία πολύ συγκεκριμένη άποψη όσον αφορά στους λόγους που μας οδηγούν να αναρτούμε selfie φωτογραφίες μας.

Άλλες συχνότερα και κάποιες άλλες με περισσότερη σύνεση.

Όπως είναι γνωστό, η απόκτηση των likes είναι ένας από τους λόγους που μας σπρώχνουν στην τόσο έντονη αυτοπροβολή μας. Δεν είναι, ωστόσο, ο κυριότερος.

Διάβασε επίσης: Γιατί φαινόμαστε διαφορετικές στις selfies απ'ότι στην πραγματικότητα;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό που απεικονίζει η κάθε selfie μας, δεν είναι η πραγματική μας εικόνα, αλλά αυτή που νιώθουμε πως έχουν οι άλλοι για μας. Αναρτώντας το υλικό αυτό στο διαδίκτυο έχουμε την αίσθηση πως ο έλεγχος μας ανήκει, καθώς δίνουμε στο κοινό μας αυτό ακριβώς που θέλει να δει.

Για ποιο λόγο λειτουργούμε έτσι;

Η συμπεριφορά αυτή υποδεικνύει αφενός την επιθυμία μας να είμαστε αρεστοί στο περιβάλλον μας και αφετέρου την ανάγκη μας να… ανήκουμε κάπου.

Τα likes και τα κολακευτικά σχόλια, καλύπτουν και τα δύο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσεις να μοιραστείς ακόμα μία selfie σου, σκέψου: Για ποιον ακριβώς το κάνεις;