Eυεξία: Οι 5 νέες τάσεις για καλύτερη ζωή που αξίζει να μάθεις το 2019

23.11.2018
Eυεξία: Οι 5 νέες τάσεις για καλύτερη ζωή που αξίζει να μάθεις το 2019
Εσύ ποιες από αυτές θα δοκιμάσεις;

Μαζί με την αλλαγή του καιρού, κάθε νέα εποχή φέρνει μαζί της νέες τάσεις - είτε πρόκειται για τη μόδα, το σπίτι και τη διακόσμηση, ή την υγεία και την ευεξία.

Ειδικοί στον τομέα του fitness και της ευεξίας αποκαλύπτουν τα trends που θα δούμε μέσα στο 2019:

Δες και αυτό: Φαγητό πριν από το γυμναστήριο; Αυτές οι τροφές "καίνε" περισσότερο λίπος

1. Γυμναστική στο διαδίκτυο

Η άσκηση από το ίντερνετ θα είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις το 2019, σύμφωνα με την celebrity trainer Erin Oprea. "Αυτή η τάση επιτρέπει στους ανθρώπους να γυμναστούν με την άνεση του ότι βρίσκονται στο σπίτι τους", εξηγεί η ίδια. "Βοηθά τους αρχάριους να επωφεληθούν από την άσκηση χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο γυμναστήριο".

Η health coach Natalie Archer συμφωνεί, προσθέτοντας ότι οι συνδρομητικές διαδικτυακές πλατφόρμες θα γίνουν επίσης πολύ δημοφιλείς, αφού είναι φθηνότερες και πιο βολικές από τα μαθήματα σε κάποιο στούντιο. "Οι ηλεκτρονικές συνδρομές είναι το μέλλον", λέει η Archer.

Αυτό το είδες; Τα 5 καλύτερα ήδη γυμναστικής για να χάσεις βάρος & οι θερμίδες που καίνε

2. Διαισθητική διατροφή

Οι περισσότερες νέες τάσεις ενθαρρύνουν τη 'στροφή προς τα μέσα'. Αντί να μετράς θερμίδες, να αναλώνεσαι σε εξαντλητικές αποτοξινώσεις και να τηρείς τυφλά προγράμματα, το μέλλον της διατροφής εξαρτάται από την ικανότητα του να τρως σύμφωνα με τη διαίσθησή σου. Αυτή η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή, έχει να κάνει με το να οξύνεις τη διαίσθησή σου ώστε να καταλαβαίνεις ποιες τροφές χρειάζεται ανά πάσα στιγμή ο οργανισμός σου και σε τι ποσότητα.

3. Πρεβιοτικά & προβιοτικά

Η διατροφολόγος Allie Heller λέει: "Πιστεύω ότι η υγεία των εντέρων θα είναι κυρίαρχη στις τάσεις υγείας και ευεξίας το επόμενο έτος". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύει ότι η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν προ- και προβιοτικά βακτηρίδια θα είναι μια σημαντική τάση για το 2019. Τρόφιμα όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το λάχανο, και το kimchi θα έχουν την τιμητική τους.

Δες και αυτό: Μόλις 13 λεπτά γυμναστικής αρκούν! Οι ειδικοί αποφάνθηκαν...

4. Δοκιμή ευαισθησίας τροφίμων

Σύμφωνα με την Oprea, αυτή η τάση υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η ίδια προβλέπει ότι θα αυξηθεί σε δημοτικότητα. "Οι άνθρωποι συχνά κάνουν λάθη σε ό,τι αφορά τις ευαισθησίες τους και τις αλλεργίες τους στα τρόφιμα". Με τη νέα τεχνολογία, μπορείς να κάνεις μια δοκιμή ευαισθησίας τροφίμων στο σπίτι για να καταλάβεις τι ευαισθησίες έχεις και που.

5. Ενσυνειδητότητα

Η ανάγκη για μία καλύτερη θεώρηση της ψυχικής μας υγείας και το πώς αυτή αντανακλά στην υγεία και την εικόνα μας γίνεται ακόμα πιο έντονη. Η ενσυνειδητότητα βρίσκεται στη ρίζα όλων αυτών, και μας καλεί να είμαστε ουσιαστικά παρόντες στο κάθετι. Είτε αυτό σημαίνει να απολαμβάνουμε κάθε μπουκιά, είτε να κάνουμε καθημερινά λίγα λεπτά διαλογισμού, ο στόχος είναι να καταφέρουμε να αποκλείσουμε τον καταιγισμό πληροφοριών και να συνδεθούμε ξανά με την ουσία της ζωής.