Διώξε το άγχος πριν τις γιορτές με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους

05.12.2018
Διώξε το άγχος πριν τις γιορτές με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους
Απόλαυσε την εορταστική περίοδο με χαμόγελα, ηρεμία και χωρίς στρες

Mε τις γιορτές και τις υποχρεώσεις που τις συνοδεύουν να πλησιάζουν όλο και πιο πολύ, μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα Χριστούγεννα. Ο χρόνος που πρέπει να περάσεις με την οικογένεια σου, τα δώρα που πρέπει να πάρεις και οι προετοιμασίες του φαγητού δεν είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό και ευχάριστο, ειδικά όταν έχεις μια απαιτητική επαγγελματική ζωή.

Δες και αυτό: Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μας κάνει πιο ευτυχισμένους - Ιδού γιατί

"Ξεχνάμε να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουν και να περάσουν καλά", εξηγεί η celebrity life coach και ειδικός σχέσεων Suzannah Galland. "Αν δεν αφήσεις χρόνο για επαναφόρτιση, είναι πολύ πιθανό να 'καείς' γρήγορα πνευματικά, αλλά και σωματικά", εξηγεί η ίδια.

Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις πριν τις γιορτές, έτσι ώστε να τις απολαύσεις:

1. Οργάνωσε τις αγορές σου

Όταν γίνεσαι οργανωτική και βάζεις πρόγραμμα, μπορείτε να εξαφανίσεις μεγάλο μέρος του στρες που προκαλείται από τα ψώνια των Χριστουγέννω. Η Galland προτείνει να αγοράσεις μερικά μικρά εφεδρικά δώρα για πιθανούς απροσδόκητους επισκέπτες, και να ολοκληρώσεις όλες τις αγορές νωρίς.

2. Μοιράσου το μαγείρεμα

Είτε είσαι εσύ οικοδέσποινα για το γιορτινό τραπέζι είτε καλεσμένη σε κάποιο φιλικό σπίτι, θα καταλήξεις σίγουρα στην κουζίνα. "Σταμάτα να ανησυχείς για το αν είσαι τέλεια και ζήτα βοήθεια από φίλους και συγγενείς, όταν τη χρειάζεσαι", συμβουλεύει η Galland. Θα διευκολύνεις τη διαδικασία, θα χαλαρώσεις και θα περάσεις περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου.

Αυτό το είδες; Επίσκεψη σε φίλους: 6 άβολες στιγμές που μπορεί να φέρουν όλους σε δύσκολη θέση

3. Ενέδωσε σε λίγη πολυτέλεια

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διώξεις το στρες πριν από τις διακοπές είναι να ανταμείψεις τον εαυτό σου με μια δόση πολυτέλειας. "Κάνε στον εαυτό σου ένα ιδιαίτερο δώρο φέτος" λέει η life coach. Θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ πρακτικό, όπως να δώσεις τα ρούχα στο καθαριστήριο και να μην ασχοληθείς καθόλου ή κάτι πιο premium, όπως ένα μασάζ.

4. Βάλε όρια

Μην προσπαθήσεις να συνδυάσεις δουλειά και διασκέδαση. Βάλε τα όριά σου όταν βρίσκεσαι σε άδεια και απόφυγε να τσεκάρεις ό,τι αφορά στη δουλειά. Επίσης, μην υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ένα ακόμα δείπνο με φίλους. «Επίτρεψε στον εαυτό σου να μην κάνει τίποτα για μία φορά» τονίζει η ειδικός. Κάνε ένα αφρόλουτρο, δες την αγαπημένη σου σειρά ή διάβασε ένα καινούργιο βιβλίο. Αφιέρωσε χρόνο σε σένα.

Διάβασε επίσης: Περνάς μια κακή μέρα; Αυτοί είναι οι επιστημονικοί τρόποι να την κάνεις καλή

5. Αποσυνδέσου από την τεχνολογία

Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο στις πραγματικές σου ανάγκες. Άφησε το κινητό στην άκρη – ακόμα και σε fly mode – και δες την καθημερινότητά σου να γίνεται πιο ήρεμη. Πόσα notifications, fomo και scroll down να αντέξει κανείς;