Αισθάνεσαι ότι δουλεύεις πολλές ώρες; Αυτή είναι η χώρα όπου πρέπει να μεταναστεύσεις

29.11.2019
Αισθάνεσαι ότι δουλεύεις πολλές ώρες; Αυτή είναι η χώρα όπου πρέπει να μεταναστεύσεις
Πριν ετοιμάσεις βαλίτσες, διάβασε τα παρακάτω:

Η εταιρεία RS Components ανέλυσε δεδομένα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για σχεδόν 100 χώρες για να διαπιστώσει σε ποιες χώρες οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερο και σε ποιες λιγότερο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν την 25η θέση με 37 κατά μέσο όρο εβδομαδιαίες ώρες εργασίας. Οκτώ θέσεις πιο πάνω, στην 17η θέση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 36 ώρες. Η Αμερική δεν ήταν η μόνη με 37 ώρες μέσο όρο καθώς στην ίδια θέση βρίσκονται και άλλες χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Δημοκρατία της Μολδαβίας και η Ισπανία, καθώς και ασιατικές χώρες όπως το Κιργιστάν και το Αφγανιστάν.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 62η θέση με 41 ώρες μέσο όρο. Δουλεύουμε δηλαδή παραπάνω από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς!

Διάβασε επίσης: Σε ενοχλούν τα γυαλιά στη μύτη; 5 τρόποι για να τα κάνεις πιο... άνετα

Ιδού, λοιπόν οι πέντε πρώτες χώρες όπου ο κόσμος εργάζεται λιγότερες ώρες.

1. Ολλανδία: 32 ώρες, που ανέρχονται σε λιγότερο από 6,5 ώρες / ημέρα σε πέντε ημέρες

2. Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα: 33 ώρες

3. Δανία, Νορβηγία: 34 ώρες

4. Λευκορωσία, Γεωργία, Γερμανία: 35 ώρες

5. Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Καναδάς, Φινλανδία, Ελβετία, Ισραήλ, Σουηδία, Γαλλία: 36 ώρες

Αυτό είναι! Μετακομίζουμε όλοι στην Ολλανδία

«Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι ολλανδικές εταιρείες εκτιμούν την ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα όταν πρόκειται για ώρες εργασίας και πιστεύουν ότι η αποδοτικότητα δεν προέρχεται από τις πολλές ώρες εργασίας κάθε μέρα. Συχνά συνδέονται με την χαλαρότητα τους, αυτό αντικατοπτρίζεται σίγουρα στην εργασιακή τους κουλτούρα, κάτι που ισχύει και για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι δουλεύουν το δεύτερο χαμηλότερο αριθμό ωρών στον κόσμο, δηλαδή τις 33 ώρες», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της έρευνας

Διάβασε και αυτό: 11 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μεγαλώσει - ακόμη κι αν δεν το έχεις καταλάβεις

Στην αντίπερα όχθη, τώρα. Θέλεις να μάθεις ποια είναι η χώρα όπου οι υπάλληλοι εργάζονται περισσότερο; Το Κατάρ! Ο μέσος όρος εργασίας είναι 49 ώρες την εβδομάδα. Στη Μιανμάρ και στη Μογγολία εργάζονται κατά μέσο όρο 48 ώρες και στο Πακιστάν και στο Μπρουνέι 47 ώρες.