Συναισθηματική Αποτοξίνωση: Τα 4 πράγματα που θα κερδίσεις και η μέθοδος για να τα καταφέρεις

05.11.2019
Συναισθηματική Αποτοξίνωση: Τα 4 πράγματα που θα κερδίσεις και η μέθοδος για να τα καταφέρεις
Yπάρχει ένα νέο είδος προσωπικής αποτοξίνωσης που δεν περιλαμβάνει τον περιορισμό των θερμίδων ή την αποφυγή στερεών τροφίμων. Αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό που υπάρχει στο πιάτο σου αλλά με όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου.

«Η συναισθηματική αποτοξίνωση σου επιτρέπει να απελευθερωθείς από τις αρνητικές σκέψεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορές», δήλωσε η Sherianna Boyle, καθηγήτρια ψυχολογίας, συγγραφέας και ομιλήτρια, της οποίας το νέο βιβλίο, «Emotional Detox for Anxiety», κυκλοφορεί στις 24 Δεκεμβρίουκαι βασίζεται στα επτά βήματα της CLEANSE Method.

«Μόλις απελευθερωθούν αυτές οι αντιδράσεις, το σώμα σου μετακινείται φυσικά σε πιο ήρεμα, πιο ειρηνικά και πιο αγαπημένα επίπεδα».

Ποιος δεν θέλει ειρήνη και αγάπη; Δες ποιες είναι οι 4 αντιδράσεις του σώματος μετά τη συναισθηματική αποτοξίνωση, σύμφωνα με την Claire Gillespie του She Knows.

1. Γίνεσαι πιο οργανωμένη

Όταν κάνεις μια διαιτητική αποτοξίνωση, το κάνεις με κάποιο είδος χρονοδιαγράμματος. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να κάνεις μια συντονισμένη προσπάθεια για να βρεις χώρο στην ημέρα σου για να αποτοξινώσεις τα συναισθήματά σου. Προσπάθησε να απαλλαγείς από τις αρνητικές σκέψεις και θα δεις ότι θα μπορέσεις να ακολουθήσεις καλύτερα το πρόγραμμα της ημέρας σου.

2. Σταματάς να ασχολείσαι με ανούσια πράγματα

Σύμφωνα με την Boyle είναι λιγότερο πιθανό να «ρίξεις την ευθύνη ή να παρερμηνεύσεις τα πράγματα» όταν είσαι ήρεμη. Απλώς δεν θα αντιδράς σε δευτερεύοντα ζητήματα που μπορεί να σου χαλάσουν τη διάθεση.

3. Μαθαίνεις ότι η συναισθηματική υγεία δεν είναι μια εύκολη υπόθεση

Δεν είναι δυνατόν να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή για μια εβδομάδα και να αναμένεις να αισθανθείς τα οφέλη για μια ζωή. Κάτι που ισχύει και για τη συναισθηματική υγεία. Χρειάζεται χρόνος για να γίνουν μεγάλες αλλαγές και τα σημαντικά πράγματα αξίζουν το χρόνο και την απαιτούμενη ενέργεια για να αναπτυχθούν.

4. Άκουσε τα ένστικτά σου

Υπάρχουν διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις έναν συναισθηματικό καθαρισμό και μπορεί να χρειαστεί λίγος πειραματισμός προτού καταλάβεις ποιος είναι ο δρόμος σου. Οι θετικές επιβεβαιώσεις, η καταγραφή της καθημερινότητας σου και η επαγγελματική θεραπεία μπορεί να αποτελούν μέρος της ευρύτερης εικόνας.

«Αυτό το βήμα βοηθάει τους ανθρώπους επειδή είναι τόσο συνηθισμένοι στο να βάζουν ταμπέλες στα συναισθήματά τους», παραδέχθηκε η Boyle. Η αναγνώρισή τους (ενοχή, φθόνος, φόβος κ.λπ.) σε διευκολύνει να προχωρήσεις.

Η μέθοδος C.L.E.A.N.S.E της Sherianna Boyle

Σαφής αντιδραστικότητα: Η Boyle προτείνει την προετοιμασία του σώματός σου, κάνοντας μερικές εκτάσεις όπως φτάνοντας τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου ή τεντώνοντας τον λαιμό σου από τη μία πλευρά στην άλλη.

Ματιά προς τα μέσα: «Πες δυνατά, "Αυτό που νιώθω στο σώμα μου αυτή τη στιγμή είναι ..." Απάντησε με αργή αναπνοή μέσα από τη μύτη σου», είπε η Boyle.

Εκβολή: Δημιούργησε έναν ήχο, όπως ένα βουητό, «επεκτείνοντας την εκπνοή σου», τραβώντας τον αφαλό σου προς τη σπονδυλική σου στήλη.

Ενεργοποίηση: Πρόβαλλε μια σκηνή ηρεμίας στο μυαλό σου, όπως τα κύματα της θάλασσας.

Καλλιέργεια: Φαντάσου πώς θα αισθανόσουν αν βρισκόσουν σε μια στάση ηρεμίας αυτή τη στιγμή. «Πώς το αισθάνεσαι στο δέρμα και το σώμα σου;» αναρωτιέται η Boyle.

Παράδοση: Πες δυνατά: «Επιτρέπω την ηρεμία, τη γαλήνη, την ειρήνη».

Άνεση: Πες δυνατά: «Είμαι ήρεμη, γαλήνια, ειρηνική».