5 απλά ψυχολογικά τρικ για να διαβάσεις τις σκέψεις του συνομιλητή σου

30.06.2021
5 απλά ψυχολογικά τρικ για να διαβάσεις τις σκέψεις του συνομιλητή σου
Όλες μας ήρθαμε αντιμέτωπες με στιγμές που ευχόμασταν να μπορούσαμε να διαβάσουμε τη σκέψη των άλλων. Το ξέρεις όμως ότι δεν χρειάζεται να είσαι υπερήρωας για να διαβάσεις το μυαλό κάποιου αλλά μπορείς να το καταφέρεις παρατηρώντας απλά τη γλώσσα του σώματός του;

Παρά τη δύναμη των λέξεων, μερικές φορές οι λέξεις μπορεί να μεταφράστουν διαφορετικά αν συνδυαστούν με λάθος κινήσεις του σώματος ή με χειρονομίες. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της γλώσσας του σώματος μας συνδέεται με το υποσυνείδητο μυαλό μας και κάποιες φορές πιάνουμε τους εαυτούς μας να κάνουν πράγματα που βγαίνουν τόσο φυσικά, που το συνειδητοποιούμε μόνο αφού τα κάνουμε.

Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω ποιες κινήσεις του συνομιλητή σου πρέπει να προσέχεις για να καταλάβεις τι πραγματικά σκέπτεται:

Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις καλύτερες συζητήσεις

Ακολούθα τα μάτια του

Το να κοιτάει κάποιος δεξιά και ευθεία προς τα πάνω σημαίνει ότι λεει ψέματα επειδή αυτή η κίνηση ενεργοποιεί τη φαντασία. Όμως, κοιτάζοντας προς τα αριστερά και προς τα κάτω ενώ μιλάει σημαίνει ότι ο συνομιλητής σου είτε προσπαθεί να θυμηθεί γεγονότα είτε να συγκεντρώσει τις σκέψεις του.

Έχει ψεύτικο χαμόγελο

Πολλές από εμάς διαμαρτύρονται για τις ρυτίδες που εμφανίζονται πολύ νωρίς. Αλλά αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι οι ρυτίδες μπορούν να σoυ πουν εάν το χαμόγελο είναι αληθινό ή όχι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ψεύτικα χαμόγελα δεν είναι «μεταδοτικά», που σημαίνει ότι όταν κάποιος χαμογελά ψεύτικα, τα μάτια τoυ δεν θα χαμογελούν μαζί με τα χείλη του.

Σφίγγει το σαγόνι του

Το σφικτό σαγόνι είναι ένα σημάδι άγχους. Εάν βλέπεις να το κάνει κάποιος, αυτό σημαίνει ότι σκέφτεται κάτι αγχωτικό. Σε κάθε περίπτωση, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, αυτό συμβαίνει υποσυνείδητα.

Αυτές είναι τρεις παγκοσμίως πιο απωθητικές συνήθειες, σύμφωνα με την επιστήμη

Πώς θα καταλάβεις εάν τα συναισθήματα βγαίνουν με το ζόρι

Τα συναισθήματα αποκαλύπτονται στην έκφραση του προσώπου εξίσου στις δύο πλευρές του, οπότε αν η μία πλευρά του προσώπου σου είναι πιο ενεργή από την άλλη, μπορεί να είναι ψεύτικο το συναίσθημα.

Δώσε προσοχή στην απόσταση

Δώσε προσοχή στο πόσο κοντά σου είναι ένα άτομο για να διαπιστώσεις εάν σε βλέπει ευνοϊκά. Και αν κάποιος απομακρυνθεί όταν πλησιάζεις πιο κοντά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η σύνδεση δεν είναι αμοιβαία. Μερικές φορές μπορείς ακόμη και να καταλάβεις ποια είναι η σχέση μεταξύ δύο ατόμων ανάλογα από την απόσταση μεταξύ τους.