Εσύ ξέρεις γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί στο καπάκι της τουαλέτας πριν καθίσεις;

16.11.2018
Εσύ ξέρεις γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί στο καπάκι της τουαλέτας πριν καθίσεις;
Τα χαρτιά των κοινόχρηστων μπάνιων είναι πιο βρώμικα απ' όσο νομίζεις

Λίγα πράγματα είναι χειρότερα από το να χρειάζεσαι απεπλισμένα να χρησιμοποιήσεις μια δημόσια τουαλέτα, ειδικά αν δεν είναι καθαρή.

Θα μπορούσες να κρατηθείς και να ρισκάρεις να σου συμβεί ένα ατύχημα ή - όσο υπάρχει αρκετό χαρτί υγείας - θα μπορούσες να καλύψεις το κάθισμα και να κάνεις αυτό που χρειάζεται. Το δεύτερο μπορεί να φαίνεται σαν η πιο λογική επιλογή, αλλά όπως αποδεικνύεται, ίσως δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Διάβασε επίσης: 5 ρούχα και αξεσουάρ που βλάπτουν την... υγεία σου!

Το να τοποθετήσεις χαρτί υγείας πάνω στο κάθισμα μπορεί να νομίζεις ότι προστατεύει το δέρμα σου από τα μικρόβια της τουαλέτας, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει είναι να προσκαλέσει περισσότερα μικρόβια στο σώμα σου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το χαρτί τουαλέτας στις δημόσιες τουαλέτες είναι χώρος αναπαραγωγής για τα μικρόβια.

Τα μικρόβια προσκολλώνται εύκολα στο λεπτό χαρτί, και έτσι κάθε φορά που κάποιος πριν από εσένα τραβάει το καζανάκι της τουαλέτας σε αυτό το μπάνιο, τα μικρόβια μεταφέρονται από την λεκάνη στον αέρα και στη συνέχεια αναπόφευκτα πέφτουν στο ρολό χαρτιού της τουαλέτας.

Οι λεκάνες τουαλέτας, από την άλλη, είναι σκληρότερες επιφάνειες και είναι δυσκολότερο για τα μικρόβια να μείνουν εκεί, χάρη στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται. Οπότε ίσως τελικά και να μην είναι τόσο βρώμικες όσο νομίζεις ότι είναι.

Εάν συμβεί να πετύχεις ένα κοινόχρηστο μπάνιο με ένα πλαστικό ή μεταλλικό κάλυμμα ρολού, είσαι τυχερή, επειδή το χαρτί αυτό είναι ήδη προστατευμένο από μικρόβια. Διαφορετικά, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου χαρτομάντηλα ή απλά να κάνεις... squat.