Κι όμως, το μεθύσι είναι διαφορετικό ανάλογα με το ποτό που πίνεις

09.10.2018
Κι όμως, το μεθύσι είναι διαφορετικό ανάλογα με το ποτό που πίνεις
Πώς επηρεάζεσαι διαφορετικά από το κρασί και την μπύρα

Μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ να κάνει κάποιους να γελούν και να χορεύουν, όμως για κάποιους άλλους, σημαίνει ότι θα καταλήξουν να κλαίνε πάνω από το ποτήρι τους. Εσύ αλήθεια, τι προτιμάς να πίνεις; Κρασί, μπύρα ή κάποιο cocktail;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό journal BMJ Open, το αλκοόλ που επιλέγουμε να καταναλώσουμε καθορίζει με το δικό του τρόπο το είδος μεθυσιού που θα βιώσουμε (αν πιούμε πολύ, που καλό είναι να μη συμβεί!). Στην έρευνα συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες, ηλικίας 18 έως 34 ετών, που δοκίμασαν κρασί, μπύρα και σκληρό αλκοόλ, με τους ερευνητές να καταγράφουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους μετά από κάθε δοκιμή. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι μεθάμε με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την επιλογή ποτού που έχουμε κάνει.

Διάβασε επίσης: Hangover: Έτσι θα το ξεπεράσεις εύκολα και αποτελεσματικά

Πιο συγκεκριμένα, το 53% των ατόμων που ήπιαν κόκκινο κρασί δήλωσαν «χαλαρωμένοι» μετά από αυτό, το 43% που ήπιε σκληρό αλκοόλ «σέξι», ενώ παρατηρήθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις συμπτώματα όπως αίσθηση επιθετικότητας, ανησυχίας και προδιάθεσης για δάκρυα.