Είσαι άρρωστη και έχεις χάσεις την όρεξη σου; Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να φας για να αναρρώσεις

26.02.2019
Είσαι άρρωστη και έχεις χάσεις την όρεξη σου; Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να φας για να αναρρώσεις
Θα σε βοηθήσουν σίγουρα.

Είτε είσαι από τους λάτρεις του φαγητού είτε όχι, όταν είσαι άρρωστη η αλήθεια είναι ότι η όρεξη σου κόβεται. Σαν ένας διακόπτης μέσα στο στομάχι σου να κλείνει και να νιώθεις γεμάτη, με ένα τσάι του βουνού. Δυστυχώς, ακόμη και σε τέτοια περίπτωση -ειδικά σε τέτοια περίπτωση- το σώμα σου χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξει τη διαδικασία ανάρρωσης. Χρειάζεται θρεπτικά συστατικά και πρέπει να παραμείνει ενυδατωμένο - ειδικά αν έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιο είδος γαστρεντερίτιδας όπου χάνεις υγρά.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσες εύκολα να χάσεις την όρεξή σου ακόμα και όταν αντιμετωπίζεις ένα απλό κοινό κρυολόγημα, όπως λέει στο Elite Daily, η Amy Gorin, ιδρύτρια της Amy Gorin Nutrition στη Νέα Υόρκη.

Διάβασε επίσης: Δυσκοιλιότητα; 6 τροφές που θα λύσουν το πρόβλημά σου

«Όταν έχεις κρυώσει, το ανοσοποιητικό σου σύστημα απελευθερώνει χημικές ουσίες που μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένη και να μην νιώθεις ότί πεινάς», εξηγεί η Gorin. Αλλά, προσθέτει, «τρώγοντας ορισμένα τρόφιμα που ενυδατώνουν και είναι γεμάτα από βιταμίνες και ανόργανα άλατα, μπορεί να σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα».

Έτσι, να θυμάσαι ότι ακόμα και να μην θες να φας, το σώμα σου θα ωφεληθεί αν έστω προσπαθήσεις να το κάνεις. Διάβασε παρακάτω τις 6 καλύτερες επιλογές τροφίμων όταν είσαι άρρωστη, ακόμα και αν η όρεξή σου σε έχει εγκαταλείψει.

  • Μια σούπα θα ανεφοδιάσει το σώμα σου με ηλεκτρολύτες
  • Σνακ με βιταμίνη C θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα
  • Τα smoothies προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση
  • Τα προβιοτικά του γιαουρτιού θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα
  • To ζεστό τσάι έχει μεγάλες φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι γεμάτο με πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά
  • Οι χυμοί υδραυλικής συμπίεσης περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία (Η διαφορα ανάμεσα σε ένα χυμό που παρασκευάζεται σε ένα συμβατικό αποχυμωτή απο ένα φρέσκο φυσικό χυμό που παρασκευάζεται με τη μέθοδο της υδραυλικής συμπίεσης, είναι ότι οι συγκεκριμένοι χυμοί διατηρούν σχεδόν άθικτες τις θρεπτικές ουσίες και τα ένζυμα των φρούτων και λαχανικών και ταυτόχρονα, τα συστατικά τους δεν οξυδωνονται, ενώ παρατείνεται η διάρκεια ζωής τους στο ψυγείο για 72 ώρες).