Ο λόγος για τον οποίο σε προτιμούν τα κουνούπια

08.08.2019
Ο λόγος για τον οποίο σε προτιμούν τα κουνούπια
Τελικά τι ισχύει και τι όχι;

Η πιο κοινή καλοκαιρινή ιστορία: Είναι βράδυ, κάθεσαι σε βεράντα χωρίς να ψεκαστείς και ακούς τον χαρακτηριστικό ενοχλητικό ενοχλητικό ήχο που μαρτυρά πώς υπάρχει κοντά σου κάποιο κουνούπι. Από όλη σου την παρέα όμως, φαίνεται πως είσαι εσύ το άτομο στο οποίο τα κουνούπια έχουν προτίμηση.

Δες και αυτό: Περίοδος στις διακοπές; Έτσι μπορείς να την καθυστερήσεις

Γιατί τα έντομα αυτά έχουν προτίμηση; Οι ειδικοί κάνουν έρευνες και έχουν φτάσει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που σε κάνουν πιο αγαπητή στα κουνούπια από τους υπόλοιπους.

Αυτό το είδες; Δυσκοιλιότητα: Ένα σύγχρονο πρόβλημα της καθημερινότητας και οι λύσεις του

Πρώτα από όλα, να πούμε πως κάθε άνθρωπος αναδίδει διαφορετική μυρωδιά με αποτέλεσμα να ελκύει τα κουνούπια. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνει το δέρμα μας. «Το διοξείδιο του άνθρακα δρα περισσότερο ως ένα διεγερτικό που τα καλεί» αναφέρει ο Dr. Conlon του American Mosquito Control Association.

Προτιμούν όσους ιδρώνουν περισσότερο γιατί πολύ απλά ο ιδρώτας φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα τους «χτυπούν καμπανάκι». Τα άτομα με πιο σκούρα επιδερμίδα είναι συχνότερα στο μενού αλλά και όσοι βάσει κληρονομικότητας είναι «δολώματα».

Διάβασε επίσης: Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να αερίζουμε σωστά το υπνοδωμάτιο και τους χώρους εργασίας