1. Καυγάδες και ένταση
Οι καυγάδες προκαλούν άγχος και κατάθλιψη και αυτό μπορεί να βλάψει το μωρό σου. Μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία του, ιδιαίτερα του ανοσοποιητικού συστήματος και του εγκεφάλου του . Εκτός αυτού, οι φωνές μπορεί να είναι κακές για τη μητέρα και να την οδηγήσουν σε πονοκεφάλους, ναυτία και προβλήματα ύπνου.
Τι πρέπει να κάνεις:
- Ξεκουράσου περισσότερο
- Κοιμήσου αρκετά
- Κάνε διαλογισμό
- Συμβουλεύσου το γιατρό σου
- Κάνε μια βόλτα και ανάπνευσε καθαρό αέρα
Διάβασε και αυτό: Αγόρι ή κορίτσι; 8 σημάδια που μαρτυρούν το φύλο του μωρού σου
2. Υπερβολική ποσότητα ζάχαρης
Μια μελέτη έδειξε ότι οι μητέρες που κατανάλωναν υψηλές ποσότητες ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν παιδιά με προβλήματα μάθησης και μνήμης. Το ίδιο ισχύει και για τα υποκατάστατα ζάχαρης.
Τι πρέπει να κάνεις:
- Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα αντί για γλυκά
- Μείωσε την κατανάλωση αναψυκτικών
3. Χαλάρωση σε τζακούζι ή σάουνα
Η υψηλή θερμοκρασία σε μια σάουνα ή ένα μπάνιο είναι το κύριο μέλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά δεν είναι καλό για το μωρό σου.
Τι πρέπει να κάνεις:
- Μην υπερθερμαίνεις τον εαυτό σου και παραμένεις περισσότερο από 10 λεπτά σε ένα ζεστό μπάνιο
- Κάνε χλιαρά λουτρά που είναι ίδια με τη θερμοκρασία του σώματος σου
- Σε κάθε περίπτωση, συμβουλεύσου το γιατρό σου. Εάν ο γιατρός σου λέει ότι είναι εντάξει, απλά περιόρισε το χρόνο στη σάουνα.
Αυτό το είδες; Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να εγκαταλείψεις όταν γίνεις μαμά
4. Κλάμα
Το κλάμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικό γιατί μπορεί να γίνεις πιο ευαίσθητη. Αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή σε κάποια διαφορετικά συμπτώματα όπως απώλεια όρεξης, αισθήματα ενοχής, πάρα πολύς ύπνος, και απώλεια ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Τι πρέπει να κάνεις:
- Εάν τα συμπτώματα διαρκέσουν περισσότερο από 2 εβδομάδες, μίλησε με το γιατρό σου
- Μίλα σε άλλες μητέρες ή έγκυες γυναίκες για να βρεις υποστήριξη
5. Πρόσθετη πρόσληψη καφεΐνης
Γενικά, δεν υπάρχουν μελέτες που να λένε ότι απαγορεύεται η κατανάλωση καφεΐνης, ιδιαίτερα σε επίπεδα 300 mg / d ή περισσότερο. Δεν προκαλεί γενετικές ανωμαλίες. Αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να είναι περιορισμένη. Πρέπει να θυμάσαι, επίσης, ότι η καφεΐνη διασχίζει τον πλακούντα και εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος του μωρού.
Τι πρέπει να κάνεις:
Είναι καλύτερο να φροντίζεις τη διατροφή σου και να μειώσεις την κατανάλωση καφέ. Επομένως, 1 με 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι καλά.