Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για τις ημικρανίες

23.02.2020
Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για τις ημικρανίες
5 πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις πριν επισκεφθείς το φαρμακείο

Ακόμη και αν έχεις βιώσει την ημικρανίαμόνο μία φορά, ή πολύ περιστασιακά, θα ξέρεις ότι δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα. Είναι εξουθενωτική - είναι ένα συγκεκριμένο είδος ταλαιπωρίας και κάνει ακόμη και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές των φυσικών θεραπειών να καταναλώνουν σκληρά φάρμακα για να απαλλαχθούν.

Δες και αυτό: 6 ενδείξεις ότι δεν πίνεις αρκετό νερό - Μην τις αγνοήσεις

Η Dr. Molly Rossknecht, νευρολόγος και ιατρική σύμβουλος του WeatherX, εξηγεί ότι οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας έχουν πολλές αιτίες, όπως η έλλειψη ύπνου, το άγχος, οι ορμονικές αλλαγές, οι αλλεργίες και οι εποχιακές αλλαγές. "Η αλλαγή στις εποχές σημαίνει αλλαγή του καιρού, συγκεκριμένα πτώση της βαρομετρικής πίεσης, αλλά και μεταβολές θερμοκρασίας, υψηλή υγρασία, θυελλώδεις καιρικές συνθήκες και ξηρές συνθήκες". Μάλιστα λέει ότι μερικές μελέτες δείχνουν ότι "η ατμοσφαιρική ρύπανση που συνδυάζεται με υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα μιας επιθέσεως ημικρανίας".

Παρακάτω θα βρεις μερικές απλές και φυσικές θεραπείες που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις καλύτερα την επίθεση της επόμενης ημικρανίας:

Αιθέρια Έλαια
Η αρωματοθεραπεία είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Οι οσφρητικές αισθήσεις μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και συνδέονται άμεσα με τους συναισθηματικούς υποδοχείς επεξεργασίας στον εγκέφαλο και έχουν αξιοσημείωτη επίδραση στα επίπεδα στρες μας. Το έλαιο της μέντας δεν είναι μόνο αναζωογονητικό, αλλά και ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία ενός ψυκτικού αποτελέσματος όταν το μυαλό σου παίρνει φωτιά. Αραίωσε λίγο έλαιο μέντας με λίγο φιλτραρισμένο νερό και κάνε μασάζ σε κυκλικές κινήσεις απευθείας επάνω στους κροτάφους σου. Η αίσθηση της μέντας θα παραμείνει για λίγο, θα συνεχίσει να κρυώνει, θα χαλαρώσει τους μύες σου και θα μειώσει τον πόνο των ημικρανιών και των πονοκεφάλων.

Αυτό το είδες; Τα πιο περίεργα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχεις έλλειψη σιδήρου

Αλλαγές στη διατροφή
Τα νιτρικά και τα θειικά άλατα, τα επεξεργασμένα σάκχαρα, η καφεΐνη και το αλκοόλ μπορούν να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο και να προκαλέσουν ημικρανίες πιο συχνά σε εκείνους που είναι επιρρεπείς σε αυτά. Όμως, αντί να στερηθείς εντελώς τα παραπάνω, μπορείς να κάνεις έξυπνες επιλογές. Υπάρχουν πολλά κρέατα χωρίς νιτρικά άλατα, αλλά και όμορφα, νόστιμα φυσικά κρασιά με λιγότερα ή καθόλου προστιθέμενα άλατα.

Μαγνήσιο
Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την πρόληψη της ημικρανίας. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα μαγνησίου στον εγκέφαλο είναι εξαιρετικά χαμηλά κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας. Είναι ένα κρίσιμο ορυκτό στο οποίο πολλοί από εμάς δεν φτάνουν μέσω του φαγητού μας λόγω της σύγχρονης γεωργίας. Υπάρχουν διάφορες μορφές μαγνησίου διαθέσιμες, οπότε ρώτησε το γιατρό σου για να μάθεις ποια είναι καλύτερη για εσένα.

Διάβασε επίσης: 5 βότανα και μπαχαρικά που μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία σου

Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι μια πικάντικη, αρωματική ρίζα με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Ενώ μπορεί να το σκεφτείς πρώτα για το κρύο και τη γρίπη, είναι επίσης πολύ ισχυρό για την καταπολέμηση της ημικρανίας. Στην πραγματικότητα, σε μια κλινική δοκιμή, το τζίντζερ συγκρίθηκε με μια τυπική δόση ενός ισχυρού φαρμάκου για την ημικρανία και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς ίσα. Το τζίντζερ μάλιστα έχει μηδενικές ανεπιθύμητες παρενέργειες, κάτι που δεν ισχύει για το φάρμακο. Προσπάθησε να ανακατέψεις 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ σε μια κούπα ζεστό νερό και θα παρατηρήσεις διαφορά σε περίπου 20 λεπτά.

Γιόγκα
Η μείωση του άγχους, η αναπνοή και η άσκηση είναι όλες οι ισχυρές πρακτικές για την προώθηση της χαλάρωσης, της αποτοξίνωσης και της υγιούς κυκλοφορίας, γι 'αυτό η γιόγκα είναι η τέλεια πρακτική για την ενσωμάτωση όλων αυτών. Κάνε τη γιόγκα συνήθεια δύο έως τρεις φορές εβδομαδιαίως σε μια τάξη ή σε σύντομες συνεδρίες στο σπίτι για να ενισχύσεις τις φυσικές της θετικές παρενέργειες.