Η Αφροδίτη στον Κριό: μάθε τι σημαίνει για σένα

06.02.2012
Το χαρακτηριστικό φαινόμενο του Φεβρουαρίου είναι το πέρασμα της Αφροδίτης από τον Κριό από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου. Σ’ αυτό το διάστημα θα προσεγγίσει στενά τον Ουρανό στο ίδιο ζώδιο και λίγο αργότερα θα σχηματίσει δυσαρμονία με τον Πλούτωνα, που θα βρίσκεται στον Αιγόκερω.

Η σχέση της Αφροδίτης με τον Ουρανό είναι πιο σημαντική, αν και σύντομη. Η φύση του Ουρανού είναι ανεξάρτητη και επιβλητική, οπότε θα περιορίσει αρκετά την τρυφερή ιδιοσυγκρασία της Αφροδίτης και την ανάγκη της για ειρήνη, θα τη φέρει, εν συντομία, σε σύγκρουση με τη φύση της. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από εμάς θα περάσουν μεγάλα συναισθηματικά διλήμματα, προσπαθώντας να διασώσουν προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις.
Μπορεί ο Ουρανός να σέβεται την ατομική ελευθερία, παράλληλα όμως αγνοεί τις αντιδράσεις, αν πρόκειται για ό,τι εκείνος θεωρεί σωστό ή πρωτοποριακό. Ο μήνας τον βρίσκει λοιπόν να χτυπά τα κοινωνικά καλούπια, δυσχεραίνοντας τη συνεργασία σε αισθηματικό, κοινωνικό, οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο. Αν υπολογίσουμε και τη δυσαρμονική συμμετοχή του Πλούτωνα στη σχέση Αφροδίτης - Ουρανού, μπορούμε να μιλήσουμε για διάλυση σχέσεων, υποχωρήσεις αδυνάτων σε απειλές, αλλά και για αιφνίδιους έρωτες, «αφύσικες» συνεργασίες, «ανέφικτα» σχέδια.
Η δυσαρμονία Αφροδίτης - Πλούτωνα στον παρορμητικό σταυρό θα εξασθενήσει την επιρροή της, με συνέπεια ερωτικές απογοητεύσεις, επεισοδιακούς χωρισμούς, χωρισμούς λόγω ασθένειας ή θανάτου. Στα θετικά της η άνευ όρων αφοσίωση. Διάβασε παρακάτω πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου!

Κριός: το μήνα αυτόν θα ζήσεις κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά, αισθηματικής ή επαγγελματικής χροιάς. Οι πλανητικές συγκυρίες θα σε υποχρεώσουν να συγκρουστείς με το κατεστημένο στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή σου. Στη διάρκεια του Φεβρουαρίου θα αποκαλυφθούν τα όριά σου στην ανοχή καταστάσεων και συμπεριφορών, θα φανεί πόσο χρειάζεται να υποχωρήσεις για να κερδίσεις στο τέρμα. Οι εκδοχές ακραίες: ή θα πετύχεις αυτό που θα βάλεις σκοπό ή θα υποχωρήσεις κάτω από το βάρος των περιστάσεων. Για να κερδίσεις την αναγνώριση, πάντως, πρέπει να δώσεις αγώνα.

Ταύρος: Εξαιτίας του φαινομένου οι εξελίξεις στη δουλειά σου θα σε επηρεάσουν πολύ ψυχολογικά, ενώ ίσως να αμφισβητήσεις τα κίνητρα ενός αγώνα που κάποιοι θα απαιτήσουν να δώσεις. Και, μολονότι η Αφροδίτη είναι ο κυρίαρχος πλανήτης σου, επειδή επηρεάζεται άμεσα από τη σύνοδο με τον Ουρανό και τη δυσαρμονία με τον Πλούτωνα, θα περιορίσει την τύχη σου. Κάποιοι από το περιβάλλον σου θα σε ξαφνιάσουν, καθώς θα φερθούν επιθετικά απέναντί σου, ενώ οι γενικότερες εξελίξεις στη ζωή σου θα τονίσουν την ευαισθησία σου και την αμφιβολία για το μέλλον. Βάλε σε προτεραιότητα την ψυχική σου γαλήνη.

Δίδυμοι: Τα γεγονότα που θα συμβούν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου θα δώσουν έμφαση τόσο στις άμεσες προσδοκίες όσο και στις μελλοντικές επιδιώξεις σου. Έτσι, θα σε βάλουν σε μια διαδικασία έντονης δραστηριότητας, όπου ο ενθουσιασμός και η νευρικότητα θα εναλλάσσονται καθημερινά. Επίσης, θα σε προβληματίσουν κοινωνικά και οικονομικά, οπότε θα προσπαθήσεις να αναδιοργανωθείς είτε για να διατηρήσεις την επαγγελματική θέση σου είτε για να πετύχεις κάποιο σοβαρό σκοπό. Το καλό είναι ότι θα έχεις την υποστήριξη τρίτων προσώπων, μάλλον περισσότερο δυναμικών από εσένα..

Καρκίνος: Το φαινόμενο θα δώσει έμφαση στις ανησυχίες που έχεις ήδη για την επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξή σου. Τα υπάρχοντα προβλήματα θα γίνουν πιο απτά. Έτσι, θα έρθεις αντιμέτωπη με δικούς σου ανθρώπους, ενώ τα εξωτερικά γεγονότα ενδεχομένως να ξύσουν παλιές πληγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην πορεία αυτού του μήνα θα κριθούν πολλά για το εγγύς μέλλον και θα διαμορφωθεί η βάση μιας καινούργιας κατάστασης η οποία θα εξελιχθεί ταχύτητα την άνοιξη. Γενικά, πρέπει να προσέχεις να μη φτάσεις στα άκρα.


Λέων: ο κίνδυνος για πνευματική αναδιοργάνωση και απομόνωση από το περιβάλλον σου μεγαλώνει αυτή την περίοδο. Θέλει προσοχή σε σπουδές, μετακινήσεις και εκκρεμείς νομικές υποθέσεις. Προβλήματα πιθανώς να αντιμετωπίσεις στις σχέσεις με τους συγγενείς σου, ενώ τυχόν σχέδια για αγοραπωλησίες πιθανώς να αναβληθούν ή να ματαιωθούν. Από την άλλη, η καλή διάθεση, η διαλλακτικότητα και οι ελιγμοί μάλλον θα σε ευνοήσουν. Κατά τα άλλα, κάποια γεγονότα ίσως να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις ή... δράματα. Μη γίνεσαι προκλητική και όλα θα πάνε σούπερ!


Παρθένος: Αυτό το διάστημα θα είσαι πιο ευάλωτη συναισθηματικά, οπότε η εκδήλωση απρόβλεπτων γεγονότων θα σημαδέψει τις ερωτικές και τις οικονομικές σχέσεις σου. Το καλό είναι ότι θα συνειδητοποιήσεις ποια είναι τη ρίζα του κακού και έτσι θα μπορέσεις να λύσεις προβλήματα. Νικώντας τους φόβους σου, θα ανοίξετε ένα νέο δρόμο στη ζωή σας. Βέβαια, παρά την παρουσία του Δία στον Ταύρο, ο Άρης στο ζώδιό σου σε σχέση τις αρνητικές όψεις του μήνα θα σe αποδιοργανώσει συναισθηματικά ή θα σe ταλαιπωρήσει οικονομικά.


Ζυγός: με αφορμή το φαινόμενο, θα σe απασχολήσουν έντονα οι σχέσεις σου, αισθηματικές και κοινωνικές. Ίσως θα δώσεις τέλος στο δεσμό σου ή δεν αποκλείεται να κάνεις μια συναρπαστική γνωριμία. Πάντως, η προσπάθειά σου να δεις τις καταστάσεις μέσα από τα μάτια άλλων θα μειώσει τον εγωισμό σου και θα σε κάνει ακόμα πιο χρήσιμη. Και, μολονότι θα συγκρουστείς αναπόφευκτα με κάποια άτομα, θα διαφημίσεις τις ικανότητές σου. Η ανάγκη σου για αυθεντικότητα, τέλος, θα πάρει έκταση, με αποτέλεσμα να νιώσεις πίεση στο γάμο ή στις συνεργασίες σου.


Σκορπιός: αιφνίδια γεγονότα θα σε ταράξουν ψυχολογικά και θα τονίσουν το φόβο για το επαγγελματικό μέλλον σου. Ίσως και να δώσεις ένα μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας σου. Το κλίμα αυτή την περίοδο θα επηρεάσει τις εξελίξεις στα επαγγελματικά σου και θα απαιτήσει να δώσεις εξετάσεις αντίληψης και αντοχής. Παρά τις δυσκολίες, πάντως, υπάρχουν πολλές πιθανότητες αν δεν έχεις δουλειά να βρεις μια ενδιαφέρουσα απασχόληση. Γενικά, η εργασία θα αποτελέσει διέξοδο για σένα, καθώς θα κρατήσει τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση.


Τοξότης: το φαινόμενο θα επηρεάσει τη δημιουργικότητά σου και τις σχέσεις σου με ένα αγαπημένο πρόσωπο, ίσως σε βάλει στη διαδικασία να το ψάξεις σε δραστηριότητες και αισθηματικά. Είσαι από τις λίγες που μπορείς να πετύχεις ένα σημαντικό στόχο αυτόν το μήνα. Βέβαια, καλείσαι να απορρίψεις καθετί περιττό στη ζωή σου. Δύο στοιχεία θα τονιστούν μέσα σου, ο πειραματισμός και η υπερβολή. Πρόσεξε πώς θα τα χειριστείς. Τέλος, έχε υπόψη ότι μπορεί να συμβούν ακραία γεγονότα στην ερωτική σου ζωή.


Αιγόκερως: αυτή είναι μια περίοδος δράσης αλλά και... δράματος στο οικογενειακό πεδίο, στις αισθηματικές σχέσεις που ασθμαίνουν από καιρό και στην πορεία της αναμέτρησής σου με ανταγωνιστές στον επαγγελματικό στίβο. Γενικά, θα αμφισβητήσεις καταστάσεις και πρόσωπα και θα προσπαθήσεις να δώσεις νέα μορφή στη δουλειά σου, ειδικά, και στη ζωή σου, γενικά. Η καριέρα θα παίζει το μέσο της υπεραναπλήρωσης τυχόν συναισθηματικού κενού. Η συμπεριφορά των δικών σου ίσως σε ξαφνιάσει αλλά καλά θα κάνει να ψάξεις να βρεις το γιατί και όλα θα πάνε σούπερ!


Υδροχόος: κινητικότητα και νευρικότητα σου επιφυλάσσει αυτός ο μήνας, καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η κρίση σου πρέπει να είναι όσο γίνεται αντικειμενική. Η συμπεριφορά μερικών και κάποιες συγκυρίες θα σε αιφνιδιάσουν αρκετές φορές, ωστόσο θα το ξεπεράσεις και θα αξιοποιήσεις την επιρροή των όψεων του μήνα σε πνευματικές δραστηριότητες ή και στην ανάπτυξη μιας νέας επιχειρηματικής τακτικής. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις ή να κλείσεις συμφωνίες, οργάνωσε καλά τις κινήσεις σας και φρόντισε να έχεις εναλλακτικές. Και πρόσεξε τις συναναστροφές σου!


Ιχθύες: τώρα είναι η εποχή για να φτιάξεις τη διάθεση σου και να οργανωθείς καλά σε κάθε τομέα. Την περίοδο αυτή κινδυνεύεις να πέσεις θύμα συναισθηματικής και οικονομικής εκμετάλλευσης, ενώ συναισθηματικά δεν αποκλείεται να βγεις λάθος σε όσο πιστεύεις. Ίσως να χάσεις χρήματα, αν δεν δώσεις βάση στη διαχείριση. Από την άλλη, επειδή πάντα βρίσκεις τρόπο να επιβιώνεις, ο μήνας, μέσα από τα επεισόδιά του, θα σε εμπνεύσει να αλλάξεις σταδιακά νοοτροπία, ώστε να προστατέψεις τον εαυτό σου τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά.

Πηγή: Astra& Orama, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη