Κινέζικο ωροσκόπιο: τι κρύβει η χρονιά του Δράκου;

30.01.2012
Το 2012 για το κινέζικο ωροσκόπιο ξεκινά με τη Νέα Σελήνη στις 23 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 9 Φεβρουαρίου 2013, είναι δε η χρονιά του Δράκου. Παραδοσιακά, το ζώδιο του Δράκου σχετίζεται με τη νέα αρχή και την καλή τύχη.

Όσες, λοιπόν, έχετε επιχειρηματικό πνεύμα θα ευνοηθούν ιδιαίτερα και θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία το 2012. Γενικά, προβλέπεται κάθε νέο εγχείρημα ή ρίσκο να ευνοηθεί, αν συνοδευτεί από μια καλή προηγούμενη μελέτη. Το 2012, επίσης, είναι μια πολύ καλή περίοδος για γάμο, την απόκτηση παιδιών ή το ξεκίνημα μιας επιχείρησης. Διάβασε παρακάτω ανάλογα με το ζώδιό σου στο κινέζικο ωροσκόπιο τι σου επιφυλάσσει η νέα συναρπαστική χρονιά!


Δράκος: Είναι η χρονιά σου! Μολονότι θα είσαι στην κορυφή το 2012, το έτος αυτό θα φέρει και πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Κάποιες από εσάς θα χρειαστεί να σηκώσετε στους ώμους σας βαρύ εργασιακό φορτίο και κινδυνεύετε με υπερκόπωση.

Εργασία: Χάρη στην άφθονη ενέργειά σου, τα κέρδη από την εργασία σου θα είναι πολλαπλά. Να θυμάσαι, όμως, ότι μπορεί να οδηγηθείς στην εξάντληση. Αν προσέξεις, το καλοκαίρι σε περιμένει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μπόνους. Με την προϋπόθεση ότι το προηγούμενο διάστημα πήρες συνετές αποφάσεις, το φθινόπωρο θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και να απολαύσεις επιπλέον διακοπές, έστω και ολιγοήμερες.

Οικονομικά: Τα εγχειρήματα που ξεκινήσες στην αρχή του χρόνου θα αποδώσουν καρπούς και οι έπαινοι για τη δουλειά σου, θα οδηγήσουν σε μια σπουδαία αύξηση μισθού ή σε προαγωγή.Έρωτας –

Σχέσεις: Αν είσαι είστε δεσμευμένη, συζήτησε ήρεμα με το ταίρι σου για να λύσεις τυχόν προβλήματα. Αν είσαι ελεύθερη, στις αρχές του χρόνου θα γνωρίσεις ένα μεγάλο έρωτα και σιγά σιγά η σχέση σου θα γίνει πιο δυνατή.

Φίδι: H νίκη είναι δική σου! Τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν το 2012 μπορούν να ξεπεραστούν. Είσαι ικανή, δουλεύεις με πρόγραμμα, βασίζεσαι στη διαίσθησή σου και την έμφυτη σοφία σου. Έχεις την ικανότητα όχι μόνο να επιλύεις οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά και να ωφελείσαι από αυτό. Πίστεψέ το και σίγουρα θα είσαι η κερδισμένη της χρονιάς!

Εργασία: Το κλειδί για την επαγγελματική επιτυχία είναι να κοιτάς πάντα μπροστά. Η ικανότητά σου να αναλύεις, να σχεδιάζεις και να προβλέπεις θα αποδειχτεί σωτήρια. Προς τα τέλη της άνοιξης μπορεί να πάρεις προαγωγή ή να αλλάξεις πόστο. Το καλοκαίρι, από την άλλη, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Το φθινόπωρο, όμως, θα αρχίσεις να μαζεύεις καρπούς.

Οικονομικά: Οι πιθανότητες για προαγωγή ή μια αύξηση στο μισθό σου είναι πολύ μεγάλες. Προσοχή, όμως, γιατί μαζί με το κέρδος θα έρθουν και μεγάλες ευθύνες και άγχος. Η υγεία σου μην ξεχνάς είναι πάνω απ’ όλα!

Έρωτας – Σχέσεις: Ένας παράδεισος η προσωπική σου ζωή. Το 2012 θα τονώσει τη γοητεία σου, οπότε θα κάνει και τις νέες γνωριμίες παιχνιδάκι. Αν, πάλι, είσαι δεσμευμένη, το φθινόπωρο θα έρθεις πιο κοντά στο ταίρι σου.

Άλογο: Τα μάτια σου δεκατέσσερα! Είσαι εξαιρετικά παραγωγική, ενώ θέλεις κάθε εργασία να εκτελείται προσεκτικά. Αυτή τη χρονιά θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, για να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο βαθμό τόσο τις ευκαιρίες όσο και την επιτυχία.

Εργασία: Φέτος έχεις την ευκαιρία να ανέλθεις επαγγελματικά ή να αλλάξεις δουλειά. Το καλοκαίρι βέβαια θα είναι δύσκολο, καθώς τα προβλήματα θα προκύπτουν το ένα μετά το άλλο και θα ζητούν άμεσα λύση. Το φθινόπωρο, πάλι, η κούραση και τα νεύρα μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σου. Ανασυγκρότησε τις δυνάμεις σου και σχεδιάσε το μέλλον.
Οικονομικά: Η κατάσταση στα οικονομικά σου θα σε χαροποιήσει φέτος. Την άνοιξη θα λάβεις μια αύξηση ή ένα μπόνους. Προς το τέλος του χρόνου, μόνο, πρόσεξε σε δοσοληψίες και επενδύσεις. Αν μπορείς, ανέβαλέ τες.

Έρωτας – Σχέσεις: Το 2012 θα σε βρει με ρομαντική διάθεση και έτοιμους για νέες γνωριμίες. Αν είσαι δεσμευμένη, θα περάσεις ευχάριστες στιγμές, ενώ οι ελεύθερες μπορεί να βρείτε το άλλο σας μισό στα τέλη του χρόνου. Το καλοκαίρι θα επικρατήσει ένταση και εκνευρισμός, ενώ το φθινόπωρο θα ευνοήσει εξαιρετικά τις αδέσμευτες..

Κατσίκα: Κάνε έξυπνους ελιγμούς! Το 2012 διαφαίνεται ήρεμο, αλλά όχι εύκολο. Μπορείς πάντως να πετύχεις πολλά από επαγγελματική σκοπιά, αν αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Προσοχή, μόνο, στην κυκλοθυμία σου, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κυρίως στις σχέσεις σου με τους άλλους.

Εργασία: Η αρχή της χρονιάς θα είναι ασυνήθιστα ευχάριστη. Μη χαλαρώσεις και πολύ, όμως, γιατί θα οδηγηθείς σε λάθη. Η άνοιξη θα είναι αρκετά ευνοϊκή, το τοπίο όμως στα επαγγελματικά σου θα γίνει πιο ξεκάθαρο το καλοκαίρι. Προς τα τέλη του χρόνου αναλογίσου όσα πετύχες μέσα στο 2012 και κάνε προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά. Των φρονίμων τα παιδιά...

Οικονομικά: Το 2012 δεν θα σε απογοητεύσει, αλλά δεν θα σε απογειώσει κιόλας. Δεν θα έχεις «μαύρες τρύπες» στον προϋπολογισμό σου, ούτε όμως και αξιοθαύμαστα κέρδη. Χρησιμοποίησε έξυπνα τους πόρους σου.

Έρωτας – Σχέσεις: Προσπάθησε να κατανοήσεις ότι σε ένα ζευγάρι οι υποχρεώσεις και δικαιώματα είναι μοιρασμένα. Οι αδέσμευτες εύκολα θα βρείτε το άλλο σας μισό την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Πίθηκος: Πάρε το ρίσκο! Πολύ καλή χρονιά αυτή για μάθηση και την έναρξη ενός νέου επαγγέλματος. Αν και συνήθως δεν κάνεις τίποτα χωρίς την προοπτική να αποκομίσεις προσωπικό όφελος, αυτή τη χρονιά θα σκεφτείς περισσότερο και για το καλό των ανθρώπων που εργάζονται μαζί σου.

Εργασία: Στις αρχές του χρόνου θα χρειαστεί να διορθώσεις λάθη του παρελθόντος, ενώ ίσως να απαιτήσεις καλύτερη θέση ή και αύξηση. Αν τα αιτήματά σου δεν γίνουν αποδεκτά, ίσως να αλλάξεις εργασία. Την άνοιξη να είσαι υπομονετική και ήρεμη. Το καλοκαίρι θα μπορέσεις να δείξεις πόσο καλή είσαι στη δουλειά σου. Το φθινόπωρο σε περιμένει πολλή δουλειά, αλλά και ευκαιρίες.

Οικονομικά: Μη διστάσεις να ριψοκινδυνεύσεις, γιατί θα ανταμειφθείς. Το ρίσκο θα φέρει αποτελέσματα κυρίως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Έρωτας – Σχέσεις: Τα επαγγελματικά θα αποσπάσουν την προσοχή σου από τον έρωτα. Την άνοιξη, πάντως, θα έχεις την ευκαιρία να βρεις την ευτυχία, να κάνεις πρόταση γάμου και σχέδια για το μέλλον. Το δεύτερο μισό του έτους οι αδέσμευτες καλά θα κάνουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά.

Πετεινός: Δούλεψε ομαδικά! Είσαι από τις λίγες που θα νιώσουν μια ιδιαίτερη δύναμη, κι αυτό θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις ακόμα και τις πιο μεγάλες δυσκολίες. Θα πρέπει να βασιστείς στην επικοινωνία, να δουλέψεις ομαδικά, να βρεις γρήγορα λύσεις στα τυχόν προβλήματα και να είσαι προσεκτική με όλους.

Εργασία: Αν είσαι υπάλληλος, πιθανότατα θα πάρεις προαγωγή. Κι αν ο εργοδότης σου δεν εκτιμήσει την προσφορά σου, σκέψου σοβαρά να δουλέψεις για κάποιον άλλο. Την άνοιξη αν είσαι άνεργη ίσως να βρεις μια καλή δουλειά, ενώ το καλοκαίρι θα δείξεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Τέλος, το φθινόπωρο θα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ για να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις.

Οικονομικά: Οι επενδύσεις που σκεφτόσουν να κάνεις θα ευνοηθούν αυτή τη χρονιά, η οποία είναι κατάλληλη και για μια επένδυση.

Έρωτας – Σχέσεις: Η προσωπική σου ζωή δεν θα είναι και τόσο ήρεμη, θα μπορέσεις όμως να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Στις αρχές του χρόνου αν είσαι δεσμεμεύμενη θα περάσεις ευτυχισμένες στιγμές, ενώ οι ελεύθερες θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εγωισμό για να κάνουν μια σοβαρή σχέση.

Σκύλος: Η επιτυχία έρχεται! Μπορεί το 2012 να είσαι πιο ήρεμη, ωστόσο θα κυνηγάς τη δουλειά. Η θέση των πλανητών, ωστόσο, θα σε βοηθήσει στα επαγγελματικά, έτσι ώστε τα τυχόν προβλήματα να μοιάζουν μηδαμινά μπροστά στην προοπτική της επιτυχίας.

Εργασία: Στις αρχές του χρόνου στην κυριολεξία θα πνίγεσαι στη δουλειά. Η άνοιξη μπορεί να φέρει σύγχυση στις σχέσεις με τους συναδέλφους σου, μέσω της ειλικρίνειάς σου, όμως, θα βρεις τη λύση. Αναζήτησε την αλήθεια, με οποιοδήποτε κόστος. Το τέλος του 2012 θα σου κάνουν μια δελεαστική προσφορά για μια νέα θέση στη δουλειά που ήδη έχεις ή μια νέα προσφορά που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου. Σκέψου τις προοπτικές.

Οικονομικά: Φέτος θα δεις μια σημαντική αύξηση στα έσοδά σου, πιθανότατα εξαιτίας μιας κληρονομιάς. Προσοχή, όμως, πριν τη δεχτείς. Διάβασε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα.

Έρωτας – Σχέσεις: Πρέπει να οργανωθείς λίγο. Αν είσαι μόνοι, όσο εύκολα θα αρχίζεις σχέσεις τόσο εύκολα θα τις τελειώνεις. Το φθινόπωρο είναι μια καλή περίοδος για να ξεκινήσεις οικογένεια. Οι παντρεμένες περιμένετε εντάσεις το καλοκαίρι.

Κάπρος: Αυξάνονται τα έσοδα ! Μια ενδιαφέρουσα χρονιά ξεκινά, γεμάτη νίκες, δουλειά, αλλά και προκλήσεις. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θα πρέπει να είσαι προσεκτικοί, γιατί αργότερα τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Εργασία: Το συνεχές κυνήγι της επιτυχίας μπορεί να σε αγχώσει και να τα παρατήσεις, ακόμα κι αν υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές. Στις αρχές του χρόνου καλό είναι να ξεμπερδεύεις με παλιά προβλήματα. Την άνοιξη οι συγκυρίες θα σε αναγκάσουν να αλλάξεις σχέδιά, ενώ το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να πετύχεις τους στόχους σου. Μην εμπιστευτείς τυχαία άτομα, σε κάθε περίπτωση.
Οικονομικά: Το φθινόπωρο το πορτοφόλι σου θα φουσκώσει αρκετά χάρη σε μια πρόσθετη πηγή εσόδων, ενώ λίγο πριν από τη λήξη της χρονιάς του Δράκου θα γίνεις μάρτυρας μιας ιδιαίτερα ευνοϊκής περιόδου για την τσέπη σου.

Έρωτας – Σχέσεις: Την προσωπική σου ζωή δεν θα την έλεγε κανείς ήσυχη, τουλάχιστον όμως θα είναι ενδιαφέρουσα. Αν η σχέση σου δεν πάει και τόσο καλά, ήρθε η ώρα να χωρίσεις. Το καλοκαίρι τα πράγματα θα βελτιωθούν αρκετά, ενώ το φθινόπωρο αν είσαι ελεύθερη θα βρεις εύκολα κάποιο άτομο που σε εμπνέει ερωτικά.

Ποντικός: Πίστεψε στον εαυτό σου! Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά ξεκινά, αρκεί να είσαι αισιόδοξη και τολμηρή. Το 2012 σου προσφέρει μια καλή ευκαιρία για να ανέλθεις επαγγελματικά. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να επιλύσεις τα προβλήματα του παρελθόντος. Δοκίμασε το στις αρχές τους έτους, που το ευνοούν.

Εργασία: Οι πρώτοι μήνες θα είναι έντονοι, θα πρέπει να γίνεις χίλια κομμάτια για να τα προλάβεις όλα, την άνοιξη όμως θα μπορέσεις να κινηθείς πιο άνετα. Γενικά, το 2012 απαιτεί να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα. Το καλοκαίρι θα είναι μια ιδιαίτερα ήρεμη περίοδος, ενώ το φθινόπωρο θα φέρει μια κάποια σύγχυση και απροσδόκητα εμπόδια, τα οποία όμως θα ξεπεράσεις, αν είσαι ψύχραιμη.

Οικονομικά: Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Αρκεί να είσαι αισιόδοξη και να πιστεύεις στον εαυτό σου.

Έρωτας – Σχέσεις: Η προσωπική σου ζωή σίγουρα έχει δει και καλύτερες ημέρες. Όλη σου η προσοχή θα στραφεί αυτή τη χρονιά στα επαγγελματικά, κάτι που θα έχει κόστος για τις δεσμευμένες. Οι ελεύθερες θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον έρωτα το δεύτερο μισό του 2012.

Βούβαλος: Όλα μπορεί να αλλάξουν! Η σκληρή δουλειά ευτυχώς δεν σε τρομάζει, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις μεγάλη πίεση αυτή τη χρονιά. Κάποιες δυσκολίες στις αρχές του έτους θα σου φανούν ανυπέρβλητες, αλλά, με την αποφασιστικότητά σου, όλα μπορούν να αλλάξουν.

Εργασία: Αν είσαι άνεργη, μπορεί να εμφανιστεί κάτι καλό στο δρόμο σου. Αν πάλι είσαι επιχειρηματίες, μπορεί να επεκτείνεις τη δραστηριότητά σου και να διευρύνεις την επιχείρησή σου. Γενικά, διατηρήστε φιλικό το κλίμα στις σχέσεις με τους συνεργάτες σας, ιδίως το καλοκαίρι, οπότε κινδυνεύεις να μπλέξεις σε διαμάχες που θα σου στερήσουν την ηρεμία.

Οικονομικά: Στην αρχή της χρονιάς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην εμπιστεύεσαι τα οικονομικά σου σε τυχαία άτομα. Το φθινόπωρο θα ανακουφιστείς, αφού τα έσοδά σου θα αρχίσουν να αυξάνονται.

Έρωτας – Σχέσεις: Στις αρχές της χρονιάς, αν δεν είσαι τόσο απασχολημένη με τα επαγγελματικά σου, μπορεί να βρεις χρόνο για να γνωρίσεις ένα νέο έρωτα. Την άνοιξη οι ελεύθερες δεν αποκλείεται να βρεις το/τη σύντροφο των ονείρων σου. Οι δεσμευμένες θα περάσετε δύσκολο καλοκαίρι, ενώ το φθινόπωρο θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις.

Τίγρης: Ο κόπος σου ανταμείβεται! Η φετινή χρονιά απαιτεί δράση και σκληρή δουλειά, κάτι που πιθανώς θα εχεις ήδη διαπιστώσει από το προηγούμενο έτος. Απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε το 2012 θα πάρεις ανάσα, ωστόσο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειές σου.

Εργασία: Για μια σίγουρη επιτυχία απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός, σκληρή δουλειά, πείσμα και συνεργασία. Πρέπει λοιπόν να επικοινωνείς με συναδέλφους και να μην επιβάλλεις πάντα τη γνώμη σου. Μικρές επιτυχίες στην αρχή του έτους μπορεί να θολώσουν το μυαλό σου. Η άνοιξη θα είναι πιο φιλική μαζί σου και το καλοκαίρι θα αποδειχτεί πολύ ευνοϊκό. Με σκληρή δουλειά, θα ξεπεράσεις τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο.

Οικονομικά: Αξιοποίησε τα χρήματά σου σοφά τον Απρίλιο και το Μάιο και ξεχρέωσε μεγάλο μέρος της πιστωτικής σου κάρτας, για να πάρεις επιτέλους μια ανάσα ανακούφισης.

Έρωτας – Σχέσεις: Πρέπει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στο σύντροφό σου, διαφορετικά την άνοιξη και το καλοκαίρι οι εντάσεις θα αυξηθούν. Αν είσαι ελεύθερη, μπορεί να γνωρίσεις τον έρωτα την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Λαγός: Με οδηγό την ψυχραιμία! Είσαι ίσως η πιο ευνοημένη του 2012. Δεν θα έχεις τόσα προβλήματα όσο τα υπόλοιπα ζώδια, θα τα καταφέρεις καλά, όμως, μόνο αν το θέλεις πραγματικά. Χάρη στην ψυχραιμία, θα βγεις κερδισμένη από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Εργασία: Στις αρχές του χρόνου μην εμπιστεύεσαι κανέναν τυφλά, γιατί ο κίνδυνος να σε εκμεταλλευτούν είναι μεγάλος. Την άνοιξη διεκδικείσαι ό,τι θέλεις. Αν δεν καταφέρεις να φτάσεις σε ένα συμβιβασμό που συμφέρει, αναζήτησε νέα δουλειά. Προσοχή, όμως, μην αρπάξεις αμέσως την πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί. Σκέψου προσεκτικά, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά. Το φθινόπωρο είναι κατάλληλο για συμφωνίες.

Οικονομικά: Δεν θα νιώσεις φτωχή. Μπορείς να διαχειριστείς τα έσοδά σου, όσα κι αν είναι, σωστά, ώστε να μην προκύψει λόγος ανησυχίας.

Έρωτας – Σχέσεις: Στην αρχή του χρόνου η πολλή εργασία θα επηρεάσει τη σχέση σας, ενώ την άνοιξη θα πρέπει να ελέγξεις το θυμό σου, για να μην τη θέσεις σε κίνδυνο. Για τις ελεύθερες, το πρώτο μισό του 2012 προβλέπονται ερωτικές περιπέτειες και το φθινόπωρο μοιραίες γνωριμίες.

Πηγή: Astra& Orama, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη