Δίας & Αφροδίτη σου χαρίζουν σούπερ ευκαιρίες

05.03.2012
Τον Μάρτιο οι ανάδρομοι Ερμής και Άρης έχουν έναν ισχυρό αντίπαλο: τον Δία και την Αφροδίτη στον Ταύρο. Καθυστερήσεις και απρόοπτα εναντίον αισιοδοξίας και δημιουργικότητας, λοιπόν. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Η συνάντηση του Δία με την Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου είναι το αστρολογικό φαινόμενο αυτού του μήνα. Οι δυο αυτοί πλανήτες είναι οι εκπρόσωποι της τύχης, αντιπροσωπεύουν οτιδήποτε θετικό. Η στενή προσέγγισή τους στο ζώδιο του Ταύρου, μάλιστα, ενισχύει τη θετική επιρροή τους, καθώς σχηματίζει αρμονική όψη (ιδιαίτερα στο μέσο του μήνα) με τον Πλούτωνα, που περνά από τον Αιγόκερω, και τον ανάδρομο Άρη στην Παρθένο.

Η Αφροδίτη, από τη μια, ζητά αυτόν το μήνα τη συνεργασία και είναι πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις για τους άλλους. Ο Δίας, από την άλλη, θα συμβάλει στην προκοπή, δίνοντας ευκαιρίες και τα μέσα σε πολλούς να εξελιχθούν. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σ’ αυτή τη σύνοδό τους στον Ταύρο, θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε πολλούς να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, να αντικαταστήσουν δυσαρμονικές σχέσεις με υγιείς και να προσθέσουν αρκετές πινελιές χαράς και ευχαρίστησης στην καθημερινότητά τους. Η Αφροδίτη θα κάνει με την επιρροή της τον Δία πιο γλυκό και πιο... προσωπικό. Έτσι, οι πιθανότητες για ενδιαφέρουσες γνωριμίες θα αυξηθούν, και αρκετές θα γνωρίσουν αυτή την περίοδο τα «κατάλληλα» άτομα τόσο σε αισθηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η Αφροδίτη φέρνει σχεδόν πάντα τύχη, αν και μπορεί να της προσάψει κάποιος την υπερβολή, τη συναισθηματική φλυαρία ή την οκνηρία και το άκρατο πάθος. Ωστόσο, ο φετινός Μάρτιος θα αποδειχτεί σταθμός για όσους επιδιώκουν συναισθηματικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς ανεφοδιασμούς.

Πιέσεις, επαναστάσεις, ανατροπές έχει το μενού
Βρισκόμαστε στο τελευταίο μέρος του πρώτου τριμήνου μιας χρονιάς κατά τη διάρκεια της οποίας προβλέπεται ότι θα κυριαρχήσουν πάθη και έντονες αντιπαραθέσεις. Όμως, το καλό είναι ότι θα υπάρξουν και θετικές εξελίξεις.

Οι πλανητικές όψεις τον Μάρτιο είναι ανάμεικτες, θετικές και αρνητικές, ενώ η όλη εικόνα που δίνει από αστρολογικής πλευράς έχει ένα τελεσίγραφο ύφος. Τα γεγονότα αυτόν το μήνα θα προαναγγείλουν το κλίμα που θα επικρατήσει τους προσεχείς τρεις μήνες, ενώ εκείνο που θα κάνει αίσθηση είναι ότι κάποιες συγκυρίες θα οδηγήσουν σε νέες κατευθύνσεις τόσο το δικό μας πολιτικό σύστημα όσο και της Ενωμένης Ευρώπης, πέρα από τους υπολογισμούς και την προσπάθεια των ηγετών της. Οι πολιτικές εξελίξεις και οι οικονομικές πιέσεις θα είναι το χαρακτηριστικό των ημερών του Μαρτίου. Στο μεταξύ, θα επικρατήσει ένας συνεχής παρεμβατισμός. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η οικονομία. Μέσα από αυτή δαμάζεται το συναίσθημα και ελέγχεται ο κόσμος.

Δύσκολη όψη παραμένει η αντίθεση του Ήλιου από τους Ιχθύς με τον ανάδρομο Άρη από την Παρθένο, η οποία γίνεται ακριβής τις πρώτες κιόλας ημέρες του Μαρτίου. Εργασιακά, διοικητικά και διαχειριστικά ζητήματα θα σε ανησυχήσουν παρά πολύ και θα παρατηρηθούν προβλήματα στο χώρο της ναυτιλίας, στις διεθνείς αγορές, στα χρηματιστήρια και στο τραπεζικό σύστημα. Τα δυο τελευταία, μάλιστα, θα διογκωθούν μετά τις 12 Μαρτίου, με την ανάδρομη πορεία του Ερμή από την 7η μοίρα του Κριού, ο οποίος θα γυρίσει προς τα πίσω και θα περάσει πάλι στους Ιχθύς στις 23, ενώ στις 18 Μαρτίου θα σχηματίσει μια εκρηκτική σύνοδο με τον Ουρανό, σε δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω.

Αυτή η σύνθετη δυσαρμονία θα τινάξει στον αέρα προηγούμενες συζητήσεις, συμφωνίες και επιλογές. Όταν ένας μικρός πλανήτης παρεμβαίνει σε μια δυσαρμονική όψη που σχηματίζουν δυο μεγάλοι και όταν αυτή η όψη ενεργοποιείται με το πέρασμα του Ήλιου, τα δυσάρεστα γεγονότα είναι πολλά. Βέβαια, η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία στον Ταύρο αποτελεί μια εγγύηση αντίστασης ή σωτηρίας από τα χειρότερα. Οι δυσκολίες βέβαια μπορεί να φαίνονται περισσότερες απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Υπαίτιοι γι’ αυτό θα είναι κυρίως οι ανάδρομοι Άρης και Ερμής, που δηλώνουν ένταση, καθυστέρηση, εριστική διάθεση, ανατροπή και οπισθοδρόμηση. Γενικά, πάντως, τώρα θα φανεί τι έχει προοπτική να συνεχιστεί. Η εαρινή ισημερία στις 21 του μήνα βρίσκει τη Σελήνη στους Ιχθύς, ενώ η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται μία μέρα μετά, στις 22. Εάν πραγματοποιούνταν τρεις μέρες νωρίτερα, θα βοηθούσε πιο ουσιαστικά στη διόρθωση καταστάσεων.


Κριός: Νέες ευκαιρίες. Ο Δίας και η Αφροδίτη στον Ταύρο σου δίνουν την ευκαιρία να βρεις λύσεις σε οικονομικά ζητήματα, ενώ θα τονίσουν τα ταλέντα σου, προς όφελός σου φυσικά. Έτσι, τον Μάρτιο μπορείς να αποκτήσεις χρήματα, εφόσον έχεις δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ενώ ίσως να παρουσιαστούν ευκαιρίες που θα αποδώσουν κέρδος στο άμεσο μέλλον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσεις να ξοδεύεις χωρίς μέτρο, γιατί έτσι κανείς δεν σου εγγυάται τίποτα. Όπως και να ’χει, σίγουρα η συνάντηση Δία και Αφροδίτης θα σε εξυπηρετήσει και στη συνέχεια. Αξιοποίησέ την, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος.

Ταύρος: Ερωτική ασφάλεια. Η συνάντηση του Δία με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου αποτελεί σταθμό μεγάλων ευκαιριών. Αν τις εκμεταλλευτείς, θα αποκτήσεις τα απαραίτητα μέσα για να ζήσεις άνετα το υπόλοιπο της χρονιάς, αυτής και της επόμενης. Άλλωστε ο Δίας, που βρίσκεται από τον περασμένο Ιούνιο στο ζώδιό σου, δημιουργεί μια ασφαλή βάση για να νιώθεις σιγουριά στις δύσκολες στιγμές. Αυτόν το μήνα θα βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου με λιγότερο κόπο. Η Αφροδίτη, πάλι, κυρίαρχη στο ζώδιό σου, θα σημάνει νέες προοπτικές για τα ερωτικά σου, ενώ η κάθε γνωριμία που θα κάνεις θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου.

Δίδυμοι: Βελτίωση συνθηκών. Η σύνοδος του Δία και της Αφροδίτης στον Ταύρο θα σε ενισχύσει ψυχολογικά και θα ενεργοποιήσει κάποια... ξεχασμένα ταλέντα σου. Επίσης, θα εμπνεύσει νέους στόχους, που θα υλοποιηθούν εύκολα. Αν έχεις οικονομικό πρόβλημα, τώρα θα μπορέσεις να τα λύσεις ή να το διαπραγματευτείς. Κατά τα άλλα, αυτή την περίοδο θα νιώσεις τη βαθιά ικανοποίηση που συνήθως νιώθει κάποιος όταν έχει κάνει το καθήκον του. Σε αρκετές περιπτώσεις, βέβαια, το φαινόμενο θα τονίσει τις υπαρξιακές ανησυχίες, ενώ σε άλλες θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών στην εργασία σου ή θα σε απαλλάξει από δύστροπα άτομα.

Καρκίνος: Αξιόλογες γνωριμίες. Ο Δίας και η Αφροδίτη στον Ταύρο θα σε κάνουν πιο εκφραστικούς και θα ανοίξουν το δρόμο στην απόλαυση του έρωτα, σε νέες επαγγελματικές προτάσεις ή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Ο Ταύρος, άλλωστε, αντιπροσωπεύει και τις μεγάλες προσδοκίες. Ο Δίας και η Αφροδίτη εκεί θα τονίσουν την επιθυμία σου για εξέλιξη και θα σε βοηθήσουν να ζήσεις καλύτερα και να γοητεύσεις, με την ανθρωπιά και την ευαισθησία σου, αξιόλογα άτομα. Η όψη τους, τέλος, θα ενισχύσει τα πνευματικά ενδιαφέροντά σου, αλλά και την ικανότητά σου να δίνεις σωστές συμβουλές.


Λέων: Ξαφνική επιτυχία! Η Αφροδίτη και ο Δίας στον Ταύρο αυξάνουν τις πιθανότητες να δικαιωθείς για τους αγώνες που έχεις δώσει μέχρι σήμερα στον επαγγελματικό στίβο. Αν δεν έχεις δουλειά, ψάξε το, γιατί μπορεί να βρεις μία και μάλιστα ικανοποιητική. Κατά τα άλλα, θα αυξήσεις τις συναναστροφές σου και ξαφνικά θα γίνεις αρεστή και απαραίτητη! Εκμεταλλεύσου το, για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με δικούς σου ανθρώπους. Για τους πιο φιλόδοξους, αυτή είναι μια περίοδος κατάλληλη για μια εκκίνηση, αν και ενέχει ρίσκο, με τελικό στόχο το κέρδος. Προγραμμάτισε και προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!


Παρθένος: Νέοι στόχοι. Για εσένα η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία στον Ταύρο ορίζει την κατάλληλη εποχή για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, και νομικών, αλλά και την καλύτερη επίδοση στις σπουδές. Το φαινόμενο θα σου δώσει επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσεις τα εκφραστικά σου μέσα και να βρεις διεξόδους σε υποθέσεις οι οποίες σε έχουν παιδέψει. Είναι η εποχή που μπορείς να βάλεις στη θέση τους αντιπάλους σου και να κατευθύνεις τις καταστάσεις εκεί όπου θέλεις εσύ. Οι περισσότερες φιλόδοξες, από την άλλη, έχετε το περιθώριο να βάλετε νέους στόχους οι οποίοι θα ενισχύσουν τη θέση σας μελλοντικά.


Ζυγός: Καλύτερες κινήσεις. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η συνάντηση του Δία με την Αφροδίτη στον Ταύρο φαντάζει σωτήρια. Εξάλλου, εξαιτίας αυτής θα νιώσεις πιο ασφαλής, ήρεμη και αισιόδοξη και δεν θα διστάσεις να κάνεις πιο αποφασιστικές κινήσεις για να καλύψεις τα έξοδά σου και να ενισχύσεις τα οικονομικά σου, γενικά. Η συνάντηση αυτή, λοιπόν, είναι πολύ σημαντική για εσένα που λειτουργείτε αποτελεσματικότερα σ’ ένα περιβάλλον που εμπνέει σιγουριά. Ακόμα και σε περίπτωση που χρειάζεσαι χρήματα, το διάστημα αυτό σου δίνει τη διαβεβαίωση ότι μπορούν να βρεθούν.


Σκορπιός: Καλές συμμαχίες. Το φαινόμενο του μήνα για εσένα σηματοδοτεί την αφετηρία ενός νέου έρωτα ή ενός κύκλου σημαντικών συνεργασιών. Τώρα θα πέσει ο σπόρος για κάτι τέτοιο, και η βλάστησή του θα είναι ταχύτατη. Μεταξύ άλλων, το διάστημα αυτό ευνοεί την απόκτηση συμμάχων που όχι μόνο θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σου στα επαγγελματικά αλλά θα συμβάλουν στη διατήρηση της επαγγελματικής θέσης σου. Στα οικονομικά σου, βέβαια, πρέπει να προσέξεις να βάλεις μπροστά τη λογική. Καλό είναι να μη δημιουργήσεις υποχρεώσεις που μπορεί αργότερα να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.


Τοξότης: Εύστοχες συμφωνίες. Το φαινόμενο του μήνα θα ενισχύσει τις επαγγελματικές υποθέσεις σου, θα βελτιώσει τις συνθήκες στο χώρο εργασίας σου και θα σε κάνει πιο αισιόδοξους και παραγωγικούς. Μπορεί να μην πετύχεις τους στόχους σου στο εκατό τοις εκατό, αλλά τόσο τα γεγονότα όσο και η δική σου στάση θα σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση. Κάποιες, από την άλλη, θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά ένα πρόβλημα υγείας ή θα ανακουφιστείτε από σκοτούρες που προκάλεσαν δικοί σας άνθρωποι. Κατά τα άλλα, το φαινόμενο ευνοεί όσες από εσάς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυξάνοντας συμφωνίες και τζίρο.


Αιγόκερως: Σταθερά βήματα. Αυτόν το μήνα έχεις τη δυνατότητα να αποσπάσεις την εκτίμηση και την αγάπη των άλλων ή ενός συγκεκριμένου προσώπου. Ο Δίας μαζί με την Αφροδίτη στον Ταύρο συμβολίζουν για εσένα τον έρωτα με τη δημιουργία, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για πρόοδο σε κάθε δραστηριότητα. Επίσης, η όψη των δυο πλανητών θα ενισχύσει πολύ τη θέση σου ηθικά και συναισθηματικά και θα αποτελέσει την αφετηρία ανακούφισης. Βέβαια, θα πρέπει να αποφύγεις το ρίσκο. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το φαινόμενο σημαίνει την ενίσχυση των συμφερόντων ή των κερδών τους.


Υδροχόος: Ήρεμο περιβάλλον. Τόσο ο Δίας όσο και η Αφροδίτη σου δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσεις οικογενειακές σχέσεις ή να λύσεις περιουσιακά προβλήματα. Για άλλους η συνάντηση των δύο αυτών πλανητών μπορεί να σημάνει τον ερχομό ενός απογόνου και για αρκετούς την τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας μετά από δοκιμασίες και αγωνίες εξαιτίας ζητημάτων ιδιοκτησίας και διαμονής. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να θεραπεύσεις παλιά τραύματα ή και να συμφιλιωθείς με το οικογενειακό περιβάλλον σου. Σε αυτό βέβαια πρέπει να συμβάλεις κι εσύ με τη συμπεριφορά σου.


Ιχθύες: Άνεση κινήσεων. Η συνάντηση της Αφροδίτης και του Δία στο ζώδιο του Ταύρου θα τονίσει τα εκφραστικά σου μέσα αλλά και τη δημοτικότητά σου. Πολλές θα επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας και άλλοι τόσοι, με λιγότερο κόπο, θα πετύχετε στόχους που δεν είχατε καταφέρει να πετύχετε έως τώρα. Βέβαια, οφείλεις να διατηρήσεις το μέτρο σε κάθε δραστηριότητά σου και να αποφύγεις να μπλέξεις σε συζητήσεις με άτομα τα οποία δεν εμπιστεύεσαι. Προσοχή στην άνεση κινήσεων που σου δίνει αυτή η περίοδος. Αν επαναπαυτείς, υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθείς στον εύκολο δρόμο και να βαλτώσεις στην απραξία.

Από τον Κώστα Λεφάκη, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη