Τι να περιμένεις από τον ανάδρομο Ερμή;(Μέρος Α’)

02.11.2012
Ο Νοέμβριος έφτασε και χάρη στην αρμονική συνεργασία της θεωρητικής σκέψης και του πρακτικού πνεύματος, θα μας δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που παραμένουν μετέωρα. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για όσα κρατάμε μυστικά και μας φοβίζουν, κρατώντας μας, ταυτόχρονα, σε απόσταση από τους άλλους αντί να μας φέρνουν πιο κοντά σε αυτούς.

Ο ανάδρομος Ερμής από τον Τοξότη στο Σκορπιό θα μας απασχολήσει αφού ο Ερμής αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ζωής μας. Πρόκειται για τον πλανήτη που μας επηρεάζει όσο κανένας άλλος δεδομένου ότι τα πεδία του είναι η επικοινωνία, ο νους, η ανταλλαγή και μετάδοση πληροφοριών, η αντίληψη, η μάθηση, η διδασκαλία, τα ταξίδια κι οι μετακινήσεις. Δεν είναι και λίγα, ε;

Ήδη από τις 29 Οκτωβρίου ο Ερμής βρίσκεται στον Τοξότη και στις 7 Νοεμβρίου γίνεται ανάδρομος. Στις 14 του μήνα πάει προς τα πίσω στο Σκορπιό και συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του μέχρι τις 26.

Ο ανάδρομος Ερμής θα μας επηρεάσει όλους κι ιδιαίτερα τους Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και τους Ιχθύες των πρώτων ημερών. Ας περάσουμε, όμως, σε αυτό που ξέρω σε απασχολεί κι ας δούμε αναλυτικά πώς θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Κριός: Έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις αυτά που σε κρατάνε πίσω και να μεταμορφώσεις τις πιο κρυφές σου αδυναμίες σε έμπνευση. Έτσι θα μπορέσεις να δώσεις λύση σε ό,τι σε απασχολεί είτε σε υλικό είτε σε συναισθηματικό επίπεδο. Με αυτοκυριαρχία και ψυχραιμία θα επεξεργαστείς τα προσωπικά σου θέματα, διαπιστώνοντας ότι τελικά δεν είναι οι άλλοι το θέμα σου.

Ταύρος: Μελέτησε καλά με σοφία, σύνεση κι αποστασιοποίηση το επόμενο βήμα σου. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψεις οτιδήποτε δεν ταιριάζει στο πνεύμα και στον ψυχισμό σου, καθώς επίσης, να σταματήσεις να προσπαθείς να ελέγχεις τους άλλους. Πρωτίστως, όμως, απελευθερώσου από αυτά που σε κρατάνε κολλημένη στο "εγώ" σου.

Δίδυμοι: Το "ό,τι σπείρεις θα θερίσεις" το ξέρεις; Ήρθε η ώρα να το κάνεις πράξη. Όσο κι αν προσπαθούν στην εργασία σου να σου βάλουν τρικλοποδιές, μη χαμπαριάζεις και μην μπεις στον πειρασμό να ανταποδώσεις με τις ίδιες τακτικές. Στα ερωτικά κάποιος κάτι θέλει να σου προσφέρει. Γιατί δεν το δέχεσαι;

Καρκίνος: Μήπως έβαζες άλλες προτεραιότητες πάνω από τα ερωτικά σου κι άφησες ένα πιθανό αμόρε να σου φύγει μέσα από τα χέρια; Μάλλον ναι, αλλά μην ανησυχείς, ποτέ δεν είναι αργά. Τώρα είναι η ώρα να εκφράσεις αυτό που πραγματικά νιώθεις και να ολοκληρώσεις το ανολοκλήρωτο. Ισορρόπησε ανάμεσα σε αυτό που παίρνεις και σε εκείνο που στα αλήθεια έχεις ανάγκη κι άσε τη χαρά να ξαναμπεί στη ζωή σου.

Λέων: Αισθάνεσαι πιεσμένη από παντού κι ότι όλα απαιτούν από σένα το 1000% των δυνατοτήτων σου κι αυτό αν μη τι άλλο είναι σπό μόνο του εξαντλητικό, ειδικά όταν εσύ την ίδια στιγμή το μόνο που θες είναι να σε πάρουν μια αγκαλιά και να μείνεις εκεί. Λοιπόν επειδή έρχονται προσεχώς νέα κι ωραία πράγματα, επαναπροσδιόρισε ό,τι πίστευες πως αγαπάς μέχρι τώρα και κλείσε παλιούς λογαριασμούς για να τα υποδεχθείς όπως τους πρέπει.

Παρθένος: Άφησε πίσω σου καθετί που βλέπεις ότι δεν προχωράει, πρόσωπα και καταστάσεις που αποδεικνύονται κατώτερα των προσδοκιών σου και σε απογοητεύουν. Μη δίνεις στον εαυτό σου κι άλλες στενοχώριες, κλείσε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου, άλλαξε γραμμή πλεύσης κι αφέσου στο άγνωστο. Με άλλα λόγια, "ρίξε τα λεφτά σου" σε νέους δρόμους κι ανέβασε τον εαυτό σου σε άλλο επίπεδο.

Διάβασε στο Μέρος Β’ τι να περιμένουν τα υπόλοιπα ζώδια από τον ανάδρομο Ερμή από τον Τοξότη στο Σκορπιό.

Πηγή: Astra & Όραμα
Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ