Φέρε στο χώρο σου αρμονία & θετική ενέργεια

30.11.2012
Μια ανάσα πριν το Δεκέμβρη και μαζί με τον καιρό που έχει κρυώσει, αλλάζει κι η διάθεσή μας. Τώρα το χειμώνα ο χώρος όπου ζούμε μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωσή της, ειδικά σε εποχές κρίσης όπου ίσως αναγκαστούμε να περάσουμε ακόμη περισσότερο χρόνο με τη σχέση μας ή με την παρέα μας σε αυτόν.

Γι’ αυτό λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο στόλισμα, ας δούμε τι αλλαγές μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας, ώστε να φέρουμε στο χώρο μας αρμονία και θετική ενέργεια, απαραίτητες για κάθε μας βήμα σε όλους τομείς της ζωής.

Και μη φανταστείς ότι θα βάλεις μπελάδες στο κεφάλι σου. Αρκεί να ακολουθήσεις μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες, όμως, κάνουν θαύματα...

Η είσοδος

Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου. Αν τον αμελήσεις, όπως συμβαίνει καμιά φορά, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αποθήκη με διάφορα αντικείμενα αφημένα ακατάστατα. Φύλαξε σε ντουλάπια τις ομπρέλες και τα παπούτσια και δημιούργησε ένα χώρο που να καλωσορίζει όποιον διασχίζει το κατώφλι του σπιτιού σου.

Διακόσμησε την είσοδο με φυτά εσωτερικού χώρου και λουλούδια σε πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα, τα οποία συμβολίζουν την αφθονία. Τοποθέτησε μερικούς κρυστάλλους κιτρίνη σε ένα μπολάκι για να προσελκύσεις την εύνοια της τύχης.

Το καθιστικό

Στο χώρο αυτόν περνάς πολλές ώρες της ημέρας, χαλαρώνοντας με την οικογένεια, τους φίλους ή το έτερον ήμισυ. Μπορείς να τονώσεις την ενέργεια του χώρου, χρησιμοποιώντας τα δώρα της φύσης που θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη κι αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

Ανθισμένο τοπίο: Βάλε λουλούδια στο καθιστικό σου για να γεμίσει χρώμα κι άρωμα. Για ισορροπία κι αρμονία προτίμησε τα κίτρινα λουλούδια, ενώ αν θες να φτιάξεις μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα, τα ροζ λουλούδια είναι ιδανικά. Άλλωστε, μην ξεχνάμε, κρύο καιρός για δύο. Προτίμησε κόκκινα εάν πλανιέται στον αέρα ο παθιασμένος έρωτας και λευκά για να εξαγνίσεις το χώρο και να φέρεις γαλήνη. Τα μοβ λουλούδια θα ενεργοποιήσουν τη διαίσθησή σου. Το πράσινο είναι το χρώμα της αφθονίας: τόνωσε αυτόν τον τομέα της ζωής σου, επιλέγοντας φυτά εσωτερικού χώρου με μεγάλα φύλλα.

Φέρε τη φύση στο σπίτι: Φτιάξε μια γωνιά στο καθιστικό όπου θα δημιουργήσεις μικρές συνθέσεις με βότσαλα και κοχύλια που μάζεψες από την παραλία το καλοκαίρι -και δεν πέταξες στην τελευταία εκκαθάριση- ή κουκουνάρες και βελανίδια από το δάσος. Αυτά τα δώρα της φύσης βελτιώνουν τη ροή της ενέργειας μέσα στο χώρο. Μπορείς να τα τοποθετήσεις μέσα σε γυάλινες ή ξύλινες γαβάθες σε διάφορα μεγέθη, παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα.

Περισσότερο οξυγόνο: Φρόντισε να αερίζεις καθημερινά το χώρο, ακόμα και τώρα που έχει πέσει η θερμοκρασία, ώστε να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα. Άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα κι άφησε το οξυγόνο να κυκλοφορήσει μέσα στα δωμάτια. Έτσι θα ανανεωθεί η ενέργεια του χώρου και η διάθεσή σου που είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Το μπάνιο

Στο χώρο αυτόν ξεκινάς την ημέρα σου, αφιερώνεις χρόνο στην περιποίηση της ομορφιάς σου, ετοιμάζεσαι για να βγεις έξω. Στο μπάνιο κυριαρχεί το στοιχείο του νερού που συμβολίζει τη κάθαρση, πρακτικά και μεταφορικά.

Θαλασσινό σκηνικό: Ενίσχυσε τη θετική ενέργεια του μπάνιου, τονίζοντας το στοιχείο του νερού με χρώματα που θυμίζουν τη θάλασσα, όπως το γαλάζιο και το πράσινο. Διακόσμησε τα ράφια και τους τοίχους με κοχύλια, βότσαλα ή αστερίες, δημιουργώντας ένα θαλασσινό σκηνικό.

Το δικό σου σπα: Ποιός είπε ότι χρειάζεσαι μια περιουσία για να απολαύσεις τις πολυτέλειες των σταρ του Χόλυγουντ; Τρόπο θέλει… Απόλαυσε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, κάνοντας ένα αρωματικό μπάνιο. Ρίξε στο νερό της μπανιέρας μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο ιλάνγκ-ιλάνγκ, αν θέλεις αισθησιακή ατμόσφαιρα, λεβάντα για ψυχική ηρεμία, περγαμόντο για τόνωση και ζωτικότητα.

Η κρεβατοκάμαρα

Εδώ ξεκουράζεσαι, ονειρεύεσαι, ζεις ρομαντικές στιγμές. Ο χώρος πρέπει να είναι άνετος, χωρίς πολλά και βαριά έπιπλα και κυρίως απαλλαγμένος από ηλεκτρικές συσκευές.

Κανόνες αρμονίας: Το κρεβάτι σου βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του δωματίου. Δεν είναι καλύτερο να το μετατρέψεις σε μια όαση ξεκούρασης και θαλπωρής; Ή σε μια αρένα πάθους; Ανάλογα με τη διάθεσή σου πάντα. Θέλεις να δεις όνειρα που προβλέπουν τα μελλούμενα; Βάλε κάτω από το μαξιλάρι σου έναν κρύσταλλο αμέθυστου. Αν πάλι στη ζωή σου χρειάζεσαι περισσότερο ερωτικό πάθος, τοποθέτησε ένα βαζάκι με κύμινο και τσίλι κάτω από το κρεβάτι. Τέλος, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα χαρτομάντιλο κάτω από το μαξιλάρι είναι το μυστικό για βαθύ κι ήρεμο ύπνο.

Για καλή τύχη

Φασίνα με άρωμα βασιλικού: Εξάγνισε το χώρο και τόνωσε τη θετική ενέργεια, σφουγγαρίζοντας με νερό στο οποίο θα έχεις προσθέσει φύλλα φρέσκου βασιλικού και μερικές σταγόνες φρέσκο λεμόνι μαζί φυσικά με το απορρυπαντικό σου.

Μελωδίες αρμονίας: Οι μελωδοί και τα καμπανάκια φέρνουν καλή τύχη κι αρμονία στο σπίτι, καθώς ο ήχος τους διώχνει την αρνητική ενέργεια. Κρέμασε ένα μελωδό κοντά στην πόρτα της εισόδου, ώστε να κινείται κάθε φορά που την ανοιγοκλείνεις.

Τυχερά σύμβολα: Φτιάξε μια γωνιά στην είσοδο του σπιτιού όπου θα συγκεντρώσεις τα αγαπημένα σου τυχερά σύμβολα: ένα πέταλο αλόγου, μια χάντρα για το μάτι, ένα εικόνισμα, ένα φυλαχτό. Τα αντικείμενα αυτά θα δημιουργήσουν μια αύρα θετικής ενέργειας μέσα στο χώρο και θα λειτουργήσουν προστατευτικά για το σπίτι σου.

Από τη ΝΕΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, Επιμέλεια: ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ