Ο Ερμής στον Τοξότη: Εκμεταλλεύσου τη στιγμή!

10.12.2012
Ο Ερμής μπήκε στον Τοξότη στις 30 Οκτωβρίου, ακολούθησε ανάδρομη πορεία στις 6 Νοεμβρίου και τώρα στις 11 Δεκεμβρίου περνάει πάλι στον Τοξότη.

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει όλα τα πράγματα για τα οποία μας πιάνει περιέργεια. Στον Τοξότη η πιθανότητα της γνώσης αποτελεί μια πρόκληση για το αίσθημα περιέργειας. Σκέψου τα σαν τα δύο άκρα ενός διλήμματος με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι προτιμούν να βλέπουν το δάσος, ενώ άλλοι το κάθε δέντρο ξεχωριστά.

Σε τι σε βοηθάει όμως; Στο να καταστρώσεις ένα σχέδιο και να μείνεις πιστή σε αυτό κατά την εφαρμογή του. Μην ψάχνεις μπελάδες, αλλά εάν νιώσεις μπερδεμένη, μην προβληματιστείς ιδιαίτερα γιατί αυτό το πέρασμα του Ερμή στον Τοξότη δεν πρόκειται να σου προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες.

Να είσαι σίγουρη ότι τα όποια προβλήματα προέρχονται κυρίως, από εσένα, συνεπώς, εσύ έχεις τη λύση τους στα χέρια σου. Ψάξε στον εαυτό σου και θα βρεις την απάντηση. Μην τραβηχτείς από τους γύρω σου, ίσα ίσα. Απόδειξέ τους με έργα ότι η συμπεριφορά σου είναι η ενδεδειγμένη για τις περιστάσεις και σωστή και θα ανταμειφθείς.

Δείξε αυτοσυγκράτηση, έχοντας υπόψη το ακόλουθο: η ουσία της αυτοσυγκράτησης δεν έγκειται τόσο στο τι κάνεις όσο στο τι αποφασίζεις τελικά να μην κάνεις.

Να είσαι σίγουρη ότι αυτό που δε λες είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που λες κι έτσι θα αποφύγεις κινδύνους, ενώ την ίδια στιγμή θα εκμεταλλεύεσαι στο μέγιστο τη στιγμή.

Με αυτό τον τρόπο, θα προηγείσαι των εξελίξεων κι αυτό μόνο προς όφελός σου θα δεις ότι μπορεί να αποδειχθεί.

Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ