O πλανήτης Έρως & τα μυστικά του

22.01.2013
Αν είστε από αυτούς που για να ερωτευτούν πρέπει πρώτα να διεγερθεί ο εγκέφαλός τους, αν αυτό που σας γοητεύει στους άλλους είναι ο τρόπος που σκέφτονται, η στάση τους απέναντι στη ζωή και η τοποθέτησή τους στα πανανθρώπινα ιδεώδη, αν για σας «έρωτας» είναι η ουράνια δύναμη της έλξης που ενώνει ψυχές και πνεύματα, τότε όλος ο Ιανουάριος και ο μισός Φεβρουάριος είναι αφιερωμένοι σ’ εσάς, καθώς ο αστεροειδής Έρως βρίσκεται ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου θα παραμείνει έως και τις 16 Φεβρουαρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΑΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Αν είστε από αυτούς που για να ερωτευτούν πρέπει πρώτα να διεγερθεί ο εγκέφαλός τους, αν αυτό που σας γοητεύει στους άλλους είναι ο τρόπος που σκέφτονται, η στάση τους απέναντι στη ζωή και η τοποθέτησή τους στα πανανθρώπινα ιδεώδη, αν για σας «έρωτας» είναι η ουράνια δύναμη της έλξης που ενώνει ψυχές και πνεύματα, τότε όλος ο Ιανουάριος και ο μισός Φεβρουάριος είναι αφιερωμένοι σ’ εσάς, καθώς ο αστεροειδής Έρως βρίσκεται ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου θα παραμείνει έως και τις 16 Φεβρουαρίου. Η επίδραση του Έρωτα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς στο ίδιο ζώδιο συμπορεύεται και ο Άρης, πλανήτης του πόθου και του πάθους, από τις 27 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου. Ο Έρως είναι ένας μικρός πλανήτης, που είναι γνωστός και ως Έρως 433, βρίσκεται πολύ κοντά στη Γη, μέσα στο εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα, κι έχει το καταπληκτικό προνόμιο να είναι από τους λίγους που διασχίζουν την τροχιά του πλανήτη Άρη. Το σύμβολό του είναι μια καρδιά που τέμνεται από ένα τόξο.

Στην αστρολογία, παρόλο που είναι μικρός πλανήτης, η σημασία του είναι μεγάλη, τόσο στα γενέθλια ωροσκόπια όσο και στις διελεύσεις, καθώς συμβολίζει το πάθος, τη σεξουαλική έλξη και την ακαταμάχητη σαγήνη που νιώθουμε όταν βρεθούμε μπροστά στον άνθρωπο που έχει αυτό το «κάτι» που ξεκλειδώνει την καρδιά και το μυαλό μας.

Ο αστεροειδής δείχνει τον τρόπο που ερωτευόμαστε, το είδος των ανθρώπων που μας ελκύει και πώς εκφράζουμε την ερωτική μας επιθυμία στην προσπάθεια να κατακτήσουμε το άτομο που μας σαγηνεύει. Θα ερωτευτούμε πρώτα με το μυαλό, μέσα από την έμπνευση και την εγκεφαλική διέγερση. Θα ερωτευτούμε αυτόν που θα γίνει φίλος και μετά εραστής μας. Αυτόν που θα ξυπνήσει τον ενθουσιασμό μας για μια ζωή με ιδανικά. Αυτόν που θα μας κάνει να νιώσουμε ότι μπορεί να αποδεχτεί κάθε μας τρέλα.

Με τον Έρωτα στον Υδροχόο το ερωτικό σκίρτημα μπορεί να προκύψει μέσα από ομάδες, φιλίες και συλλογικές εργασίες. Μπορεί να ερωτευτούμε έναν φίλο μας ή να γνωρίσουμε μέσω φίλων κάποιον που είναι εντελώς διαφορετικός σε σύγκριση με τα μέχρι τώρα δεδομένα μας. Ο Έρως στον Υδροχόο ζητάει το παράξενο, το περίεργο, το διαφορετικό, το μοναδικό, την κατάσταση που δεν έχει προκύψει ποτέ πριν, που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και θα κάνει την ύπαρξη να πάλλεται. Με αφορμή αυτόν, λοιπόν, θα προκύψουν σχέσεις με διαφορές σε ηλικία, κουλτούρα και κοινωνικό στάτους, κεραυνοβόλοι έρωτες από το πουθενά, από το εξωτερικό, με χιλιομετρική απόσταση, και με κάποιες ίσως αντικειμενικές δυσκολίες, όπου οι ερωτευμένοι θα χρειάζονται πολύ «χώρο», ελευθερία κινήσεων.

Ο Έρως στον Υδροχόο απεχθάνεται καθετί συμβατικό και μονότονο, και χρειάζεται απαραιτήτως πνευματική επικοινωνία και συζητήσεις που ιντριγκάρουν το μυαλό. Μην παραξενευτείτε αν πιάσετε τον εαυτό σας να γοητεύεται περισσότερο από την προσωπικότητα και τη σκέψη κάποιου παρά από την εμφάνισή του. Κεραυνοβόλους έρωτες θα ζήσουν οι Υδροχόοι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Ταύροι, και όσοι έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια. Επίσης, ιδιαίτερα θα ευνοηθούν οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί.

Ας δούμε πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο ξεχωριστά.
Διαβάστε απαραιτήτως και τον ωροσκόπο σας:

ΚΡΙΟΣ: Η νίκη είναι δική σου
Ετοιμάσου να υποδεχτείς το σκίρτημα του έρωτα μέσα από μια συλλογική εργασία ή την παρέα φίλων. Μπορεί επίσης να νιώσεις, εντελώς ξαφνικά, ερωτικά συναισθήματα για ένα πρόσωπο που μέχρι χθες ήταν φίλος ή συνεργάτης σου. Πέρα από τα ερωτικά, όμως, θα εκδηλώσεις μεγάλο πάθος και ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση των στόχων σου. Θα αγωνιστείς για να κατακτήσεις τη νίκη, και θα τα καταφέρεις. Πρόσεχε μόνο τις ανταγωνιστικές τάσεις σου. Θα πρέπει να μάθεις να συνεργάζεσαι με τους άλλους για το κοινό όφελος και όχι για την προσωπική ανάδειξή σου.

ΤΑΥΡΟΣ: Λεπτές ισορροπίες
Ο έρωτας για σένα θα χτυπήσει μέσα από τους ρυθμούς της καριέρας σου. Αυτό σημαίνει ότι σε χώρους εργασιακούς, σε χώρους όπου κινείσαι κοινωνικά, ως δημόσιο πρόσωπο, εκεί υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσεις ένα πρόσωπο που θα αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που επιλέγεις να παρουσιάζεσαι στον κόσμο. Υπάρχει πάντα η περίπτωση να ερωτευτείς το αφεντικό σου ή κάποιο άλλο άτομο με εξουσία, κι εκεί θα πρέπει να προσέξεις, γιατί οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Από την άλλη η καριέρα και η δουλειά σου πρωταγωνιστούν, και είναι στο χέρι σου να ξεχωρίσεις, να κάνεις τη διαφορά.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Κοινοί στόχοι και οράματα
Το νόημα που έδινες στη ζωή σου, η ίδια η κοσμοθεωρία σου αλλάζει, το πνεύμα σου αφυπνίζεται, σε βαθμό που νιώθεις ότι έχεις ό,τι χρειάζεται για να κάνεις τη θεωρία πράξη και να ζήσεις σύμφωνα με τη φιλοσοφία σου. Μέσα σε αυτές τις πνευματικές και υπαρξιακές αναζητήσεις σου, όπου η αλήθεια ξεπροβάλλει μπροστά σου έτσι που ποτέ δεν είχες βιώσει μέχρι τώρα, θα αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια σου ένα πρόσωπο με το οποίο θα σας συνδέουν κοινοί στόχοι και οράματα. Χρειάζεσαι έναν σύντροφο με τον οποίο θα μοιράζεσαι τις ίδιες πεποιθήσεις για τη ζωή, με τον οποίο δεν θα αναγκάζεσαι να εξηγείς τι εννοείς όταν εκφράζεις τον εαυτό σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Κόψε τα κλαψουρίσματα
Είναι καιρός να σταματήσεις να είσαι ερωτευμένος/-η με τη θλίψη και να κάνεις τα πάντα για να την προκαλείς. Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν ειδυλλιακά, πώς τα καταφέρνεις να το γυρίζεις σε μελόδραμα και να έχεις και τον πρώτο ρόλο, απορώ. Ήρθε η στιγμή να διαπιστώσεις μια και καλή πως όταν έχεις κάτι δεν το εκτιμάς και ότι το αναγνωρίζεις μόνο όταν το χάνεις. ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία σου να βγεις απ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο της εμμονής σου με την απώλεια και να μην αναμοχλεύεις συνέχεια το παρελθόν. Δώσε χαρά σε ένα πρόσωπο που σου έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του.

ΛΕΩΝ: Εσύ και οι άλλοι
Οι σχέσεις σου με τους άλλους, αυτούς που ο Γάλλος υπαρξιστής Σαρτρ έλεγε πως είναι η κόλαση, τώρα θα τραβήξουν την προσοχή σου και θα δεσμεύσουν μεγάλο μέρος από την ενέργειά σου. Ακόμα κι αν κρατάς χαμηλά τους τόνους, οι άλλοι θα κάνουν τα πάντα για να σε προκαλέσουν. Ή τουλάχιστον έτσι θα νιώθεις εσύ. Όμως... δεν είναι καιρός για παιχνίδια εξουσίας, ούτε με τους συνεργάτες σου ούτε με το σύντροφό σου. Η φράση «κάντε έρωτα όχι πόλεμο» βρίσκει την εφαρμογή της. Μέσα από την ερωτική σχέση θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο έρωτας θέλει φροντίδα
«Ομόρφυνε την καθημερινότητά σου». Αυτό είναι το σύνθημα για σένα αυτή την περίοδο. Να «θρέψεις» την εργασία σου, τον εαυτό σου, τους οικείους σου. Να εργαστείς για να διατηρήσεις όσα αγαπάς. Ακόμα κι αν κάτι σε δυσκολεύει, έχεις όλα τα εφόδια για να φέρεις αρμονία στο περιβάλλον σου και να αποφύγεις τον άσκοπο ανταγωνισμό. Είσαι σαν τον κηπουρό που βάζει όλη του την τέχνη για να κάνει τον σπόρο να φυτρώσει και να γίνει καρπός. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και τη σχέση που θα προκύψει με ένα σημαντικό για σένα πρόσωπο. Μη βιαστείς. Γίνε ο κηπουρός του ερωτικού λουλουδιού που φυτρώνει.

ΖΥΓΟΣ: Ώρα για ντόλτσε βίτα
Ο έρωτας ο ρομαντικός, ο παθιασμένος, σε γεμίζει με έμπνευση, σε ωθεί σε δημιουργική δράση, σε σπρώχνει να εκφράσεις την ύπαρξή σου όσο πιο θετικά μπορείς. Ναι, Ζυγέ, τώρα μπορείς να κάνεις πραγματικότητα όλες τις κινηματογραφικές εικόνες που γυρνούσαν στο μυαλό σου, όπου η θέση του συμπρωταγωνιστή ή της συμπρωταγωνίστριας έμενε κενή. Τώρα το πρόσωπο εκείνο που θα σε έκανε να λάμπεις και να χαμογελάς είναι εδώ, και εσύ θέλεις να γευτείς τη ζωή με το κουτάλι. Άδραξε τη μέρα, και ζήσε τη δική σου ντόλτσε βίτα. Κι εκεί, άλλωστε, ένας Ζυγός πρωταγωνιστούσε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ζεσταίνεται η καρδιά σου
Ένα κύμα αφθονίας έρχεται προς το μέρος σου, μια αφθονία που είναι το δώρο του σύμπαντος για όλες τις προσπάθειές σου το τελευταίο διάστημα. Τώρα αυτή την αφθονία μπορείς να τη χαρείς και να τη μοιραστείς με όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ο έρωτας μάλλον θα έρθει αυτόν το μήνα με τη μορφή ενός ανθρώπου που σε ζεσταίνει, σε φροντίζει και γίνεται για σένα όλα αυτά που ονειρεύτηκες. Ένας έρωτας καρμικός, που έπρεπε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να εμφανιστεί. Αυτός ο έρωτας θα είναι και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σ’ εσένα και τις ρίζες σου. Μια μετακόμιση ή αλλαγή στο σπίτι είναι πολύ πιθανή, όπως και η ξαφνική απόφαση για γάμο.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Η ζωή είναι περιπέτεια
Μπορείς να χαρείς, να διασκεδάσεις, να ταξιδέψεις, να κάνεις νέες γνωριμίες και να νιώσεις ότι η ζωή σου είναι μια περιπέτεια. Θα αποφασίσεις ότι θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να καλλιεργήσεις τα ταλέντα σου. Ιδανική περίοδος αυτή για μαθήματα, σεμινάρια, διδασκαλίες, πνευματική εργασία και ό,τι έχει να κάνει με γράψιμο και εκδόσεις. Ένας καινούργιος κύκλος ξεκινά, και ανανεώνεις όλες τις σχέσεις σου με ανθρώπους που τώρα θα παίξουν βασικό ρόλο στη ζωή σου. Κάπου εκεί, ξαφνικά, συναντάς έναν άνθρωπο που αγγίζει την πιο ευαίσθητη χορδή σου, διεγείροντάς σε πνευματικά. Θα είναι για σένα η αδελφή ψυχή;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αξίζεις περισσότερα
Η αίσθηση του τι αξίζεις και του πόσο πραγματικά μπορείς να αναβαθμίσεις τη ζωή και τον εαυτό σου είναι παρούσα, και σε παρακινεί να τολμήσεις πράγματα που δεν έκανες παλιότερα, όπως, ας πούμε, να διεκδικήσεις καλύτερη αμοιβή για την εργασία σου, καλύτερες συνθήκες για το σπίτι σου και μεγαλύτερο σεβασμό από τους άλλους. Το ζητούμενο είναι να ερωτευτείς τον εαυτό σου, να του δώσεις τη σημασία που του αξίζει. Για να μπορέσεις να προχωρήσεις στο νέο κεφάλαιο ζωής που έρχεται, προέχει να ξεκινήσεις από σένα. Ελευθερώσου και δείξε πόσο πραγματικά ανεκτίμητο άτομο είσαι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Πάρε τα ηνία στα χέρια σου
Ζεις στο «τώρα», νιώθεις το σώμα σου, την ενέργειά σου, είσαι παρών με όλα σου τα κύτταρα σε ό,τι διαδραματίζεται στη ζωή σου, και τα καλά νέα είναι ότι έχεις αρχίσει να κατανοείς ότι εσύ είσαι ο δημιουργός αυτής της ζωής. Της δικής σου ζωής. Ό,τι ξεκινήσεις τώρα έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει καλά, αρκεί να είναι κάτι που σε εκφράζει και που πηγάζει από τη φωτιά που καίει μέσα σου. Κάνε ό,τι θέλεις, αρκεί αυτό να περιέχει την αλήθεια σου. Ξεκίνα τη δική σου πορεία, και μην περιμένεις κανέναν. Είσαι περιζήτητος. Κι ο έρωτας ακόμα θα έρθει να σε βρει εκεί που κάθεσαι ή που «κινείσαι». Πίστεψέ με, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσεις τόσο όσο νομίζεις.

ΙΧΘΥΕΣ: Ο χρόνος θα δείξει
Προσφέρεις τον εαυτό σου και την αγάπη σου μυστικά, σε μια ιστορία που μπορεί να βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου, ακόμα κι αν δεν είναι ξεκάθαρο ότι η αγάπη που δίνεις μπορεί να ευδοκιμήσει. Επειδή τα όρια ανάμεσα σε αυτό που επιθυμείς και αυτό που πραγματικά υπάρχει είναι ασαφή, προσπάθησε να κρατήσεις μια κάποια απόσταση και να μην επενδύσεις συναισθηματικά πριν μάθεις όλα τα δεδομένα. Υπάρχει ένα στοιχείο θυσίας εδώ, όπου προσφέρεις χωρίς να σε ενδιαφέρει αν θα λάβεις. Έχε στο μυαλό σου ότι η κατάσταση δεν είναι σταθερή. Ο χρόνος θα δείξει αν αξίζει, ή αν αυτό το παραμύθι γίνει πραγματικότητα.