Τετράγωνο Δία - Ουρανού: Ηφαίστειο που βράζει

10.03.2014
Πολλές φορές δημιουργία και καταστροφή είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Ο τυχερός Δίας και ο επαναστάτης Ουρανός θα βαλθούν να μας το αποδείξουν στην πράξη καθώς η άνοιξη πλησιάζει και το τετράγωνο του Δία με τον Ουρανό θα επηρεάσει την ζωή μας για το επόμενο εξάμηνο. Παρακάτω θα βρεις περισσότερα για να είσαι προετοιμασμένη!

Γενικά, ο Ουρανός σχετίζεται με την ανατροπή και ο Δίας σχετίζεται κυρίως με την τύχη και με την επέκταση. Σε κοσμικό επίπεδο, η όψη αναμένεται να προκαλέσει ξαφνικά γεγονότα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η όψη αυτή σχηματίστηκε για πρώτη φορά στις 21/8 του 2013 κορυφωθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ θα σχηματιστεί για μια ακόμη φορά, στις 20 Απριλίου καθώς τότε αναμένονται και τα καταλυτικά γεγονότα. Τo διάστημα αυτό μπορούμε να περιμένουμε αναταραχές, δυσάρεστες εκπλήξεις, αιφνιδιασμούς, πιέσεις μέσω υποχρεώσεων και την αίσθηση της ιλιγγιώδους ταχύτητας του χρόνου που κανείς δεν μπορεί να προλάβει. Εξάλλου οι συνέπειες του φαινομένου μας έχουν "πιάσει" από τις αρχές του χρόνου και έχουν διάρκεια μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

Μεταξύ των πλανητών που βρίσκονται στον παρορμητικό σταυρό, εντοπίζουμε το σχηματισμό του ακριβούς τετραγώνου του Δία με τον Ουρανό, μια όψη που θα μπορούσε να οδηγήσει τόσο στη δημιουργία όσο και στην καταστροφή.

Ο Δίας στον Κριό είναι η αντίδραση στις δυσκολίες και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων απέναντι στην επιβολή των σκληρών πλουτώνιων νόμων του συστήματος. Δίνει το έναυσμα για την πάλη για επιβίωση ή την υπεράσπιση του εαυτού τους σε μια περίοδο καθολικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, του τρόπου ζωής και των μέχρι σήμερα αξιών.

Η όψη μοιάζει αρκετά με αυτή του Δία και του Αρη, αλλά είναι πολύ πιο ισχυρή στην επιρροή της, τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική της έκφραση. Αν υπολογίσουμε μάλιστα ότι στις 20 Μαρτίου ο Ηλιος θα περάσει στον Κριό, όλο το δεκαήμερο μέχρι τις 31 Μαρτίου θα δώσει μεγαλύτερο «όγκο» στις συνέπειές της. Αν υπερισχύσει ο Ουρανός, θα τονιστεί το ακαταλόγιστο στη συμπεριφορά, η πρόκληση και η επαναστατικότητα, ακόμα και η τρομοκρατία. Αν υπερισχύσει ο Δίας, η άρνηση θα γίνει απόδραση από την πραγματικότητα. Ολοι, λίγο ή πολύ, θα επηρεαστούμε από αυτή τη δυσαρμονική όψη. Το τετράγωνο του Δία με τον Ουρανό φανερώνει επίσης τη δυσκολία πολλών να καλύψουν τις βιοποριστικές ανάγκες τους.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα

Ρεαλισμός μπροστά στην απειλή
Ο φετινός Μάρτιος θεωρείται κομβικό σημείο στην πορεία αυτής της επεισοδιακής χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας αλλάζει σελίδα η πολιτική και η οικονομική εξέλιξη του κόσμου. Παράλληλα, ο μήνας αυτός θα έχει μεγάλη κίνηση και πλήθος από γεγονότα. Μέχρι να τελειώσει θα δείξει ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για το εγγύς μέλλον.

Καθώς λοιπόν το 2014 προχωρά και καθώς οι πιο αισιόδοξοι βλέπουν την Ελλάδα να βγαίνει νικήτρια από την οικονομική κρίση, τα μηνύματα κάθε άλλο παρά ευοίωνα είναι. Η αβεβαιότητα μάλλον θα ενταθεί, η εμπιστοσύνη στην οικονομία θα εξασθενίσει ακόμα περισσότερο, η παραγωγή θα ελαττωθεί, η ανεργία θα διογκωθεί, τα εισοδήματα θα περιοριστούν, οι κοινωνικές ανισότητες θα διευρυνθούν και ο αριθμός των ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας θα αυξηθεί δραματικά.

Η επιταχυνόμενη ύφεση της οικονομίας ισοδυναμεί με κοινωνική απειλή. Σε ένα πλαίσιο αβεβαιότητας, η ιδιωτική κατανάλωση αλλά και η αποπληρωμή των δανείων πιέζουν ψυχολογικά και δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια. Σήμερα το ποσοστό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που καθυστερούν τις δόσεις των δανείων τους αυξάνεται όλο και περισσότερο. Από την άλλη, στην Ευρώπη οι ανακοινώσεις για προγράμματα ευρύτερων απολύσεων φαίνεται να επιταχύνουν τις εξελίξεις, καθώς μέχρι σήμερα η συρρίκνωση της απασχόλησης συνοδεύεται από τις πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Παράλληλα, η διάψευση των προσδοκιών και η κόπωση που εμφανίζουν οι επιχειρήσεις προοιωνίζουν περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η ευρωζώνη έχει επιβιώσει της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του 1930. Παρ’ όλα αυτά, αντιμετωπίζει πλέον μεγαλύτερες προκλήσεις, που επιβάλλουν μεγαλύτερη ευελιξία και διάθεση για ανταγωνιστικότητα, για ένα ισχυρό ευρώ.

Στο εξής θα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηροί χρηματοοικονομικοί κανονισμοί για να παρεμποδιστεί η κερδοσκοπία, που έχει οδηγήσει στην οικονομική κρίση. Η ευρωζώνη παραμένει τρωτή. Εξάλλου, η οικονομία της Γερμανίας, η πιο σημαντική οικονομία της ευρωζώνης, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές. Η εξάρτησή της από αυτές καθιστά πιο δύσκολη την ανάκαμψη τώρα. Καθώς οι εξαγωγές γίνονται πιο ακριβές και οι εισαγωγές πιο φθηνές, οικονομίες των οποίων τα νομίσματά τους υποτιμήθηκαν, όπως είναι η στερλίνα και το δολάριο, κερδίζουν έδαφος έναντι του ευρώ. Η εφαρμογή νέων τακτικών είναι απαραίτητη.

Το φαινόμενο του μήνα

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Οι θυσίες είναι απαραίτητες. Για σένα κύριο μέλημα πρέπει να είναι οι σχέσεις με την οικογένειά σου και το στενό περιβάλλον σου, η ασφάλεια του σπιτιού σου και οι συνθήκες διαβίωσής σου. Η δυσαρμονική συνθήκη μεταξύ του Δία και του Ουρανού θα γίνει αφορμή για να καταπιεστούν τα αισθήματα ανεξαρτησίας που έχεις μέσα σου ή για να κληθείς να κάνεις μια θυσία για λογαριασμό των δικών σου. Ισως να χρειαστεί να κάνεις μια υπέρβαση ή να πάρεις αποφάσεις για το μέλλον της προσωπικής σου ζωής, που δεν θα είναι καθόλου εύκολες. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι εκπλήξεις, τα ερεθίσματα για να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, καθώς και μια αδικαιολόγητη ένταση ή νευρικότητα, ειδικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο αυτού του μήνα.

Λέων: Εμπιστέψου τη λογική. Η όψη που σχηματίζεται αυτόν το μήνα μεταξύ του Ουρανού και του Δία αυξάνει τον κίνδυνο πνευματικής αποδιοργάνωσης και απομόνωσης από το περιβάλλον σου. Αυτό ενδέχεται να μη σταματήσει στην ενημέρωση και στη λογική σκέψη, κι εσύ, παρασυρόμενη από τις εμπειρίες σου, να διαμορφώσεις νέες απόψεις που ενδεχομένως να μην είναι σωστές τόσο για τη ζωή όσο και για τις υποθέσεις σου. Είναι βέβαιο ότι εσύ θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς, αλλά άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι θα συναντήσεις δυσκολίες στην εκπλήρωση των επιθυμιών σου ή στη διεκπεραίωση των υποθέσεών σου. Μη βιαστείς να αφιερωθείς σε νέους σκοπούς αν δεν υπάρχει η προοπτική να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες σου.

Τοξότης: Η δημιουργικότητα λάμπει. Η δυσαρμονία Δία - Ουρανού στη δική σου περίπτωση θα λειτουργήσει πιο ήπια, και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και ευεργετικά. Ο Ουρανός είναι στο χώρο που εκπροσωπεί τη δημιουργικότητα και τις σχέσεις σου με αγαπημένα πρόσωπα. Μπορεί κάποια γεγονότα να μπουν εμπόδιο στη διασκέδαση ή την απόλαυση, αλλά γρήγορα θα τα ξεπεράσεις. Η εκδήλωση της δυσαρμονίας ενδέχεται να επηρεάσει το κόστος που μπορεί να συνεπάγεται μια δημιουργική δραστηριότητα αυτή την περίοδο. Βρείτε τον τρόπο να το καλύψεις από το να φρενάρεις τη δημιουργικότητά σου. Αν ελειχθείς περισσότερο, ζητώντας πίστωση χρόνου ή πείθοντας τους συνεργάτες σας για το ό,τι μπορούν να στηριχτούν στις ικανότητες και τις προθέσεις σου.

ΓΗ

Ταύρος: Με το ένστικτο στο τιμόνι. Επικοινωνία, ανεπιθύμητες «συγκυρίες», παλιές υποθέσεις που θα βγουν αιφνίδια στο προσκήνιο και θα σε δυσαρεστήσουν, εκκρεμότητες και ένα αρκετά νευρικό παρασκήνιο, είτε στον τομέα της προσωπικής ζωής είτε στον τομέα της εργασίας σου. Αυτά είναι τα σενάρια που είναι πιθανά εξαιτίας της σχέσης του Δία και του Ουρανού. Κυρίως, όμως, πρέπει να προσέξεις εχθρούς ή κινδύνους. Καλό είναι να βασιστείς στο ένστικτό σου για να εντοπίσεις τους αθέατους από αυτούς και απομακρυνθείς. Επεισοδιακές μπορεί να είναι και οι μετακινήσεις σου. Η έκβαση κάποιων συζητήσεων ίσως να μην είναι αυτή που επιθυμείς. Κατά τα άλλα, προσέχεις όταν οδηγείς και αποφύγεις τα ταξίδια αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα περάσεις καλά στη διάρκειά τους.

Παρθένος: Μέσα σου, τα πάνω κάτω. Το φαινόμενο του μήνα στη δική σου περίπτωση θα επηρεάσει το συναισθηματικό σου κόσμο, την ερωτική σου ζωή και θα σε δυσκολέψει σε περίπτωση που πρέπει να διευθετήσεις περιουσιακά ζητήματα. Το καλό είναι ότι αυτή η δυσαρμονία θα έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα. Ολα αυτά που θα σε απασχολήσουν θα φανούν άμεσα, και αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις ανάλογη θέση. Σε πολλές περιπτώσεις θα ενισχύσεις την άμυνά σου ενώ ενδεχομένως να απογοητευτείς από κάποιους φίλους, μια προσδοκία σου ίσως να μην ευοδωθεί και μια υπόσχεση να μην τηρηθεί. Και κάτι σχετικό με την οικονομική ασφάλεια ή με τη συναισθηματική σου ισορροπία: Ισως να γίνουν αφορμή έντονης ψυχολογικής και πρακτικής ταλαιπωρίας.

Αιγόκερως: Ανάγκη για ελιγμούς. Σε οικογένεια και σχέσεις θα υπάρχει ένταση αυτή την περίοδο. Ο Ουρανός στον Κριό και ο Δίας στον Καρκίνο στη δική σου περίπτωση σου θα θυμίσουν κάποιες παλιές δύσκολες εποχές. Οι συγκυρίες είναι πολύ πιθανό να σε υποχρεώσουν να αγωνιστείς για να πετύχεις τους σκοπούς σου, ίσως μάλιστα προκαλέσουν μέσα σου την επιθυμία για απομόνωση. Με τους δικούς σου θα έχεις κάποια προβλήματα αυτή την περίοδο, και θα πρέπει να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγεις τις συγκρούσεις. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και με πρόσωπα που σχετίζονται μαζί σου ερωτικά ή ανήκουν στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον σας. Ενδεχομένως το τετράγωνο να φέρει δυσκολίες στις σχέσεις σου μαζί τους.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Πίεση για δράση. Με αφορμή την όψη τετραγώνου μεταξύ Δία και Ουρανού, οι προσδοκίες σου, γενικά, και τα οικονομικά σου, ειδικά, έρχονται στο προσκήνιο. Ετσι, για κάποιους το κόστος ενός σχεδίου θα είναι τόσο μεγάλο που θα εμποδίσει την πραγματοποίηση των επιδιώξεών σου. Μια άλλη εκδοχή της δυσαρμονίας είναι να έρθεις σε αντιπαράθεση με κάποιους από τους φίλους σου ή με δικούς σου ανθρώπους για οικονομικούς λόγους. Επίσης, να πιεστείς από εξωτερικούς παράγοντες να εξοφλήσεις χρέη. Κι αν λάβουμε υπόψη και τη φύση των ζωδίων όπου εδρεύουν Δίας και Ουρανός, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι το κόστος της διαβίωσης ή υποθέσεις σχετικές με την κατοικία σας θα γίνουν αιτία ταλαιπωρίας για μία ακόμα φορά.

Ζυγός: Τις σχέσεις και τα μάτια σου! Η δυσαρμονία Δία - Ουρανού θα επηρεάσει συνολικά τις σχέσεις σου με το περιβάλλον σου και θα ευαισθητοποιήσει κυρίως τις επαγγελματικές και τις κοινωνικές από αυτές. Παρά το ότι σε πολλές περιπτώσεις θα έρθεις ένα βήμα πριν από τη ρήξη και κανονικά θα έπρεπε να βάλεις ένα τέλος, θα αναγκαστείς να κάνεις πίσω, για πολλούς λόγους. Στην αναστάτωση σίγουρα θα παίξει κάποιο ρόλο και ο ανάδρομος Αρης στο ζώδιό σου, που θα κάνει δύσκολη τη διατήρηση των ισορροπιών, αλλά θα πρέπει να τα καταφέρεις. Ο Μάρτιος θα κρίνει σε ποιο βαθμό θα μπορέσεις να προστατέψεις τα συμφέροντά σου. Μέσα από τις συγκρούσεις με κάποια άτομα, ωστόσο, θα επωφεληθείς. Θα γίνεις λιγότερο εγωιστές και περισσότερο χρήσιμοι.

Υδροχόος: Κάνε κι ένα βήμα πίσω... Οι δύο μεγάλοι πλανήτες, ο Δίας και ο Ουρανός, στη δική σου περίπτωση πρόκειται να επηρεάσουν με την όψη που σχηματίζουν την εφαρμογή των σχεδίων σου, υποχρεώνοντάς σε έτσι να αναθεωρήσεις κάποια από αυτά. Οι δυο τους πρόκειται να σας πιέσουν να συνθηκολογήσεις με συνεργάτες ή αντίπαλους σου από τον επαγγελματικό χώρο, προκειμένου να μη χαθούν όλα αυτά για τα οποία έχεις κοπιάσει την τελευταία διετία. Προσπάθησε να έχεις στο μυαλό σου ότι οι όποιες δυσκολίες θα είναι παροδικές και να μην επιτρέψεις να επηρεάσουν τις αποφάσεις σου. Οι συνέπειες μάλλον θα διαταράξουν την ησυχία σου. Πρόσεξε ακόμα σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλειά σου, καθώς και το κοινωνικό ή το εργασιακό περιβάλλον σου.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Μην κολλάς! Ανήκεις σε εκείνους που θα εισπράξουν πιο έντονα την επιρροή του φαινομένου. Ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιό σου και ο Ουρανός στο ζενίθ του ωροσκοπίου σου. Ο πρώτος θα επηρεάσει τα προσωπικά σπυ και ο δεύτερος την εξέλιξη των επαγγελματικών υποθέσεών σου. Ετσι, θα παρατηρηθεί ένταση ή θα προκύψουν καταστάσεις υπερβολικές. Πρόσεξε τις συναισθηματικές ευαισθησίες σου, απόφυγε την προσκόλληση σε ουτοπιστικές θεωρίες, μην επιμένεις σε κάτι που δεν γίνεται, ανέβαλε συζητήσεις για υποθέσεις που είναι δύσκολες και, κυρίως, πρόσεξε τη συμπεριφορά σου καθημερινά στον επαγγελματικό χώρο. Διατήρησε την ψυχραιμία σου όταν γεγονότα σε προκαλούν και μην παρασύρεσαι από το φόβο.

Σκορπιός: Το ρίσκο απαγορεύεται. Δίας και Ουρανός, με το τετράγωνο που θα σχηματίσουν, θα προκαλέσουν κάποια περίεργα περιστατικά στον επαγγελματικό σου χώρο. Μπορεί να έχεις εκτάκτως και κάποια προβλήματα υγείας. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να είσαι προσεκτική. Θα έρθεις σε σύγκρουση με το κατεστημένο ή με το νόμο. Ενδεχομένως μερικοί να εκδηλώσεις μια διάθεση για απομόνωση, αλλά δεν πρέπει να αφεθείς στην παρόρμηση. Γενικά, πάντως, τα εξωτερικά γεγονότα θα τείνουν να σε αποπροσανατολίσουν. Οι νευρώσεις θα είναι χαρακτηριστικές στους πιο ευαίσθητους από εσάς. Τέλος, δεν πρέπει να πιέσεις καταστάσεις σε θέματα νομικά, σπουδών ή μετακινήσεων, ούτε να ρισκάρετε με τα συμφέροντά σου.

Ιχθύες: Από εσένα εξαρτάται. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα για σένα. Ο Ουρανός βρίσκεται στο δεύτερο οίκο σου και ο Δίας στον πέμπτο. Η δυσαρμονία τους σημαίνει ότι κάποιος δικός σου άνθρωποι θα σε ταλαιπωρήσει ή θα σου κοστίσει οικονομικά. Καλείσαι λοιπόν να διαχειριστείς έξυπνα την υπόθεση και να αποφύγεις την οποιαδήποτε παρεξήγηση, ανατροπή, διαφωνία ή δυσαρέσκεια. Από εσένα θα κριθεί πόσο μπορείς να παλέψεις χωρίς να χάσεις την ψυχική σου ισορροπία. Πρόσες ακόμα πώς θα διαχειριστείτε τα οικονομικά σου, με αφορμή και τα γενέθλιά σου, και οι πιο φιλόδοξοι καλό είναι να αποφύγετε να ρισκάρετε χρήματα για χάρη των δημιουργικών σας δραστηριοτήτων, αν οι υποσχέσεις για επιτυχία δεν έχουν σταθερή, στέρεη βάση.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη