Σήμερα η δεύτερη υπερπανσέληνος του χρόνου - Τι σημαίνει αυτό αστρολογικά;

19.02.2019
Σήμερα η δεύτερη υπερπανσέληνος του χρόνου - Τι σημαίνει αυτό αστρολογικά;
Μάζεψε όλες τις πληροφορίες για να είσαι προετοιμασμένη.

Σήμερα (19/2/2019) στις 17:53 ώρα Ελλάδας πρόκειτα να πραγματιοποιηθεί η δεύτερη Υπερ-Σελήνη του 2019. Θυμίζουμε ότι στις 21 Ιανουαρίου είχαμε δει την πρώτη και περιμένουμε ακόμη μία στις 21 Μαρτίου.

Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Διάβασε επίσης: Meghan και Harry: Μοναδικές φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους, περιμένοντας το μωρό [photos]

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Ωραία... Τι σημαίνει αυτό ζωδιακά όμως; Σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκαμε στο mooncalendar.astro-seek.com περιμένουμε την εξής επίδραση αστρολογικά:

Το συναίσθημα της ασφάλειας έρχεται τώρα σε άμεση σχέση με την τάξη και τη διαύγεια, ακόμη και ως προς τα συναισθήματα. Μπορεί να νιώσεις έντονη την ανάγκη να οργανώσεις τα πάντα που νιώθεις χαοτικά και αποπροσανατολισμένα. Δοκίμασε όμως καλύτερα να γίνεις πιο ανθεκτικός και αποδέξου τις όποιες ατέλειες έχει η ζωή γενικότερα. Είναι προτιμότερο να εμπιστευτείς τη ζωή και να την αφήσεις να κυλήσει όπως πάει. Δεν είναι ανάγκη να έρθουν όλα όπως τα περιμένεις.

Διάβασε και αυτό: 5 αιτίες που μπορεί να σου προκαλέσουν υπερβολική εφίδρωση

Στα θέματα υγείας, συνιστάται ιδιαίτερα προσοχή στα παρακάτω όργανα καθώς σήμερα θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα: πάγκρεας, λεπτό έντερο, τυφλό, κόλον, πεπτικό σύστημα, δωδεκαδάκτυλο, ορθό καθώς και στα όργανα αίσθησης, τα μάτια και τα αυτιά, ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις καλύτερα να μετατεθούν για... αύριο!