Ζώδια και χρήμα ( Μέρος Β')

14.01.2011
Μάθε ποιες σύμφωνα με το ζώδιο σου είναι οι οικονομικές σου συνήθειες και δες τα ευρώ σου να αυξάνονται χωρίς πολύ προσπάθεια, γιατί απλά και η οικονομία δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Μάθε ποιες σύμφωνα με το ζώδιο σου είναι οι οικονομικές σου συνήθειες και δες τα ευρώ σου να αυξάνονται χωρίς πολύ προσπάθεια, γιατί απλά και η οικονομία δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Ζυγός: δε δίνεις σημασία στη λεπτομέρεια όταν έρχεται στα οικονομικά σου. Αργείς πολύ να δεις τους λογαριασμούς σου και πολλές φορές έχεις την αίσθηση ότι αν τους βάλεις μέσα στο συρτάρι, δε θα χρειαστεί να τους πληρώσεις. Τελικά τους ξεχνάς στο συρτάρι και οι τόκοι αυξάνονται! Φρόντισε να μην τους ξεχνάς, ελέγχοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις κινήσεις του λογαριασμού σου!

Τι να προσέξεις: να δίνεις περισσότερη σημασία στα οικονομικά σου. Μην τα αμελείς γιατί επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σου. Μη βαριέσαι να ασχοληθείς και προσπάθησε να συγκεντρωθείς σε αυτά όσο γίνεται.

Σκορπιός: να ζήσουν οι χρεωστικές κάρτες! Προτιμάς αυτό το είδος πληρωμής, αφού σου αρέσει να κάνεις οικονομία και δε θέλεις να χρησιμοποιείς πιστωτικές κάρτες. Οι χρεωστικές κάρτες σου δίνουν την ασφάλεια που χρειάζεσαι.

Τι να προσέξεις: μην το παρακάνεις! Μπορεί χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σου κάρτα να έχεις την ασφάλεια ότι δε θα χρεωθείς με τόκους, όμως κινδυνεύεις να ξεμείνεις από υπόλοιπο! Προσπάθησε να έχεις και κάποια μετρητά για τις αγορές σου έτσι ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

Τοξότης: είσαι υπεύθυνη αλλά και λίγο ανοργάνωτη με τα οικονομικά σου! Ξέρεις ποιες υποχρεώσεις έχεις και δεν παρασύρεσαι σε άχρηστες αγορές όμως έχεις ένα θεματάκι με την οργάνωση των οικονομικών σου.

Τι να προσέξεις: επειδή είσαι κάπως παρορμητική με τα ψώνια σου σε χωρίζει μια λεπτή γραμμή από το χείλος της καταστροφής! Πριν ενδώσεις στη νέα Louis Vuitton σκέψου και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η αγορά στο πορτοφόλι σου και με καθαρή σκέψη, κάνε το σωστό.

Αιγόκερως: είσαι πανέξυπνη οικονομικά! Το δαιμόνιο οικονομικό μυαλό σου λειτουργεί με ταχύτητα φωτός, μιας και κάνεις πολύ σωστό προγραμματισμό. Θα το φέρεις από εδώ, θα το φέρει από εκεί στο τέλος θα βγεις κερδισμένη στον αγώνα με τα οικονομικά σου.

Τι να προσέξεις: τι μεγάλη σου αισιοδοξία! Μη βιαστείς να δηλώσεις όλο περηφάνια ότι είναι όλα υπό έλεγχο για τα οικονομικά σου και βρεθείς να μετράς τα ευρώ σου!

Υδροχόος: τρελαίνεσαι να χρησιμοποιείς τις (πολλές) κάρτες και να ξοδεύεις τα χρήματα σου αλόγιστα! Η αλήθεια είναι ότι απεχθάνεσαι τη λέξη "οικονομία" μιας και δε μπορείς πολύ εύκολα να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της! Ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια, μια τσάντα στο αγαπημένο σου χρώμα και είσαι έτοιμη να τινάξεις τη μπάνγκα στον αέρα!

Τι να προσέξεις: τον εαυτό σου! Η σχέση σου με τα χρήματα είναι μια σχέση μίσους και πάθους! Προσπάθησε να βάλεις ένα πρόγραμμα και να περιορίσεις τη χρήση των πιστωτικών σου καρτών.

Ιχθύες: είσαι αρκετά υπεύθυνη οικονομικά και το πρώτο πράγμα που προγραμματίζεις όταν πληρώνεσαι είναι να "βάλεις στην άκρη" χρήματα για να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου. Χαλάρωσε όμως λιγάκι και απόλαυσε και τη ζωή σου.

Τι να προσέξεις: η ανάγκη σου να καλοπιάσεις τον εαυτό σου μια φορά και καλή, μπορεί να σε οδηγήσει σε δυσβάσταχτα οικονομικά μονοπάτια. Προσπάθησε να διατηρήσεις τις ισορροπίες και θα βγεις κερδισμένη!

Από την Ελένη Αναστασάκη