O Dimi Phaze μιλάει στο e-go.gr!

27.04.2011
Ο Dimi Phaze" έκανε αισθητή τη παρουσία του στη μουσική σκηνή το 2004 με το πρώτο του album *season one*, ένα από τα" σημαντικότερα της ηλεκτρονικής μουσικής που γραφτηκε ποτέ από Έλληνα δημιουργό.

Ο Dimi Phaze" έκανε αισθητή τη παρουσία του στη μουσική σκηνή το 2004 με το πρώτο του album *season one*, ένα από τα" σημαντικότερα της ηλεκτρονικής μουσικής που γραφτηκε ποτέ από Έλληνα δημιουργό. Με πληθώρα συνεργασιών με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, επιστρέφει με τo 2o προσωπικό του album *S I M P L E*. Mε αφορμή αυτή την κυκλοφορία μας μίλησε για όλα εκείνα που μεσολάβησαν, που έρχονται και που ονειρεύεται... Και μεταξύ άλλων... κανονικές απαντήσεις σε κανονικές ερωτήσεις... Για Μουσική σαφώς, αλλά και για μαγειρική, πάθη και τσαντίλες... Καλή επιτυχία Dimi!

Welcome Back! Ο χρόνος αναμονής των έξι ετών ήταν γιατί δεν υπήρχε υλικό που να ικανοποιεί το ιδανικό άλμπουμ ή γιατί υπήρχε πολύ και δεν ήξερες τι να αφήσεις έξω?
Δε θα έβγαζα ποτέ ένα άλμπουμ για να συντηρήσω απλά το όνομά μου η για να κλείσω 10gigs παραπάνω... Το επόμενο βήμα για εμένα προϋποθέτει πολλά...Δεν έχει να κάνει με τόσο με το υλικό αλλά με εμένα τον ίδιο...απλά τώρα ένοιωσα πως ήρθε η ώρα να αρχίσω να βγάζω προς τα έξω ότι μαγείρευα τόσο καιρό.. Κομμάτια στο *συρτάρι *υπάρχουν για πολλά άλμπουμ ακόμα.
Ιδανικό; Ναί αυτό είναι το ιδανικό για εμένα τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου.
Με τιμήσανε χαρισματικοί άνθρωποι με τη συμμετοχή τους στο SIMPLE περάσαμε πολύ όμορφα και αυτό πιστεύω φαίνεται και στα κομμάτια.
Και κάτι βασικό ..η SONYμε στηρίζει και πιστεύει σ’αυτό το υλικό και σε εμένα, αλλιώς θα μπορούσα άνετα να περιμένω άλλα 6 χρόνια..

Με πληθώρα συνεργασιών με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, remixes & original παραγωγές και support από καταξιωμένους artists, ξεχωρίζεις κάποια από τις συνεργασίες σου?
Όλοι οι καλλιτέχνες που έχω συνεργαστεί είναι ξεχωριστοί και ταλαντούχοι σε αυτό που κάνουν και εξίσου σημαντικοί για την πορεία μου.

Το *S I M P L E* είναι το τραγούδι που σου άρεσε περισσότερο εξού και ο τίτλος, ή είναι το νόημα πίσω από τη λέξη που θεώρησες ότι ήταν κατάλληλο για να βαφτίσει το δίσκο?
Είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια. Το ξεχώρισα από τη πρώτη του νότα τη στιγμή της δημιουργίας του .Οι στίχοι του Jianni και η φωνή της AlexandraMcKay συνέθεσαν το soundtrack μιας σημαντικής περιόδου της ζωής μου.
*Τhis is the life live it simple in your mind, loud in your heart...
It’s simple to love me, it’s simple to hurt me..*....

Μια που τον Ιούλιο θα γίνεις 33 και μέρες που είναι... Ποια θεωρείς ότι είναι τα δικά σου πάθη και ποιες οι αμαρτίες σου? :)
Παθιάζομαι με τη μουσική, τη μαγειρική, τους ειλικρινείς και προσγειωμένους ανθρώπους .
Αμαρτία????????

Ασχολείσαι από πολύ μικρός με τη μουσική.. Νομίζεις ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου?
Έχω αλλάξει αρκετά επαγγέλματα στη ζωή μου. Άλλα για καθαρά βιοποριστικούς λόγους και άλλα γιατί μπορούσα να δημιουργήσω από το μηδέν κάτι χρησιμοποιώντας τη φαντασία μου. Ένα από αυτά ήταν και η μαγειρική. Σπούδασα και εργάστηκα για αρκετά χρόνια.
Είναι το 2ο πάθος μου.. και έτσι βρίσκω συχνά αφορμές και το παίζω σεφ στην παρέα μου. είναι όλοι ζωντανοί...είμαι καλός σε αυτό!

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο?
Το δικό μου όνειρο έχει πραγματοποιηθεί.. Κάνω αυτό που ονειρευόμουν πάντα και σε προσωπικό επίπεδο είμαι ευτυχισμένος.

Που θα ήθελες να ζεις?
Σα τον Chameleon προσαρμόζομαι εύκολα όπου και να με βάλεις.. αρκεί εκεί που βρίσκομαι να είμαι και να περνάω καλά, έχοντας δίπλα μου *ομορφους* και σωστούς ανθρώπους..

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα ως μουσικό μέχρι τώρα;
Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν και το πρώτο μου test με το κοινό στο πρώτο μου live!
Θυμάμαι σα να ήταν χτές ,τον τρόμο και το άγχος που είχα. Ήμουν σε άλλο πλανήτη πραγματικά. Όλα πήγαν καλά όμως και πήρα δύναμη για να συνεχίσω..

Έχεις προγραμματίσει κάποια live shows?
Σύντομα θα ανακοινώσουμε ημερομηνίες για τις εμφανίσεις μου. Live & DJsets..

Με τι σπάστηκες τελευταία φορά?
Με τον Βobo.. :) δε χορταίνει βόλτα!! 13 χρονών 02:00 το βράδυ 1ώρα βόλτα και ήθελε και άλλο!!!!!Tον αγαπάω όμως και του κάνω τα χατήρια..

Στήσε μας το dream performance σου... Venue, support, καλλιτέχνες..
Live instruments(βιολιά,drums,πιάνο,synths) μεδιασκευασμένα όλα μου τα κομμάτια. Και από καλλιτέχνες ολη την ομάδα του S I M P L E , plus Lilja Bloom , Beth Ditto, Trentemoller ,Azam Aliand dance act από Rachel Brice!

Και μία τελευταία ερώτηση...Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Pink Floyd- The wall..-