MAPPES: "Νο 1 Cougar η Ν. Γερμανού!"

26.05.2011
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και Σταμάτης Ντιν Νταν Ντον έχουν τη μουσική εκπομπή με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού. Ο κόσμος δε σταματά να τους επισκέπτεται όσο νωρίς και αν είναι η εκπομπή και οι ιδιοι είναι τα πιο ακομπλεξάριστα παιδιά που έχω γνωρίσει.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και Σταμάτης Ντιν Νταν Ντον έχουν τη μουσική εκπομπή με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού. Ο κόσμος δε σταματά να τους επισκέπτεται όσο νωρίς και αν παίζει η εκπομπή και όσο μακριά και αν βρίσκεται το MAD και οι δυο τους παραμένουν τα πιο ακομπλεξάριστα παιδιά που έχω γνωρίσει.

Πρωινό πανηγύρι στο στούντιο από τα πρώτα λεπτά μετά τις 7.00. Διάχυτο κέφι, ασφυκτικός χαβαλές, κλάμα από το γέλιο, φάρσες, ούτε υποψία σχεδιασμού για τις 3 ώρες που έρχονται, ο Πουφ στη διαπασών σταθερά και δυο αγόρια που γεμίζουν μουσική και γέλιο τα πρωινά μας.

Μια συνέντευξη που έμεινε μισή στην πρώτη της απόπειρα, από τον πανικό στο στούντιο. Κι όμως τελικά, στα χέρια μου πήρα απαντήσεις που ακροβατούν μεταξύ γέλιου και συγκίνησης (ειλικρινά). Θα δυσκολευτείτε να ξεχωρίσετε πότε ο Δημήτρης και ο Σταμάτης μιλούν σοβαρά και πότε όχι, γιατί την ίδια στιγμή που μας αποκαλύπτουν τις μεγάλες τους καφρίλες, ο ένας γράφει για τον άλλον τα καλύτερα. Το δεύτερο μισό έγινε με mail…. Και τότε που έγραφαν ξεχωριστά, ο Σταμάτης δήλωσε πως ο Δημήτρης είναι ‘πάντα εκεί’, ενώ ο Δημήτρης είπε ότι είναι περήφανος για τον συμπαρουσιαστή του, ο οποίος και συνδυάζει τα καλύτερα των προκατόχων του...

Oι Μάππες είναι ιδέα, εμμονή, εξάρτηση.
Και ξέρετε ποιο είναι το κοινό τους με τον Chuck Norris? Δεν παλεύονται!


Ε.Σ.

Όταν τυχαίνει να γνωρίσετε κόσμο στην πραγματικότητα, νιώθετε ποτέ ότι εξαιτίας του ύφους της εκπομπής έχουν την απαίτηση να είστε ο χαβαλές της παρέας και από κοντά?
Σταμάτης: Ούτε καν. Όπως είμαι στην εκπομπή είμαι και έξω. Μου τη σπάνε τα στημένα και οι στημένοι.
Δημήτρης : Αυτό είναι ούτως, ή άλλως το πρόβλημα της ζωής μου. Επειδή, το να γελάω πρώτα με τον εαυτό μου, τους ψυχαναγκασμούς και τις ανασφάλειές μου και αμέσως μετά με την πραγματικότητα είναι τρόπος ζωής για μένα, ώστε να μπορώ να τα αντιμετωπίζω – αυτό άλλωστε, είναι και το motto του Mappes Show (χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους να ανησυχούν), πολλοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι μπορώ να μιλήσω σοβαρά. Είναι χαρακτηριστικό το βλέμμα όσων με γνωρίζουν για πρώτη φορά, τα πρώτα δευτερόλεπτα που με ακούν να μιλάω σοβαρά για την επικαιρότητα, ή για κάποιο άλλο θέμα που απαιτεί επιχειρήματα. Είναι σαν να περιμένουν ανά πάσα στιγμή όλα να καταλήξουν σε ένα αστείο που θέλω να πω. Από την άλλη όμως, αυτό μου βγαίνει σε καλό κάποιες φορές μια που δείχνει ένα πρόσωπο που δεν περιμένουν και ξαφνιάζει. Γενικά, δε θεωρώ ότι είναι κακό να έχεις τη δυνατότητα να «καφρίζεις», αλλά και όταν πρέπει, να επιχειρηματολογείς, αρκεί να μην προσβάλλεις. Άλλωστε, και το «καφριλίκι» μπορεί να είναι ένα επιχείρημα…

Μία μέρα που είστε πραγματικά χάλια γιατί έχετε τσακωθεί με κάποιον.. μάνα, πατέρα, γκόμενα, πώς την αντιμετωπίσατε? Βγήκε όπως πάντα ή βγήκε ‘βαρεμένη’?
Σταμάτης: Όταν είμαστε down το λέμε και ο κοσμος μας καταλαβαίνει (πιστεύω). Εξάλλου μια παρέα είμαστε όλοι.
Δημήτρης: Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με αυτήν την εκπομπή. Όπως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις καλές και τις κακές μας, χωρίζουμε (εγώ), μαλώνουμε μεταξύ μας, αλλά και με άλλους και έχουμε άγχος τόσο για τη δουλειά, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα. Για να μην μιλήσω για τα άγχη ανθρώπων που αγαπάμε και τα μοιραζόμαστε μαζί τους. Στο Mappes Show απλά ξεχνιόμαστε. Αυτό και το γεγονός ότι ποτέ, πραγματικά ΠΟΤΕ, εδώ και 4 χρόνια, λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η εκπομπή και ανάψει το λαμπάκι του αέρα δεν ξέρουμε τι θα πούμε στο “On” είναι τα πιο περίεργα σε αυτή την εκπομπή. Ταξιδεύουμε να το πώ; Δεν ξέρω… Απλά, τα λέμε, όπως θα τα λέγαμε εκτός studio και λιώνουμε στα γέλια. Εδώ να πω ότι ξέρω πως η συγκεκριμένη ζώνη είναι πολύ απαιτητική: Ανοίγει ο άλλος το ραδιόφωνο τα χαράματα με τα άγχη της ημέρας που έρχεται και εκείνης που πέρασε, έχει ανάγκη να ξεχαστεί και να γελάσει – να ακούσει τους Mappes που έχει συνηθίσει. Με αυτό στο μυαλό, ακόμη και αν δεν ήμασταν καλά θα το παλεύαμε να μη φανεί. Ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί έως τώρα.

Σας βρίζει ποτέ κανείς? Ποιος και γιατί?
Σταμάτης: Σίγουρα μας βρίζουν γιατί είμαστε όμορφοι!
Δημήτρης: Δεν είναι εύκολο να μας βρίσει κάποιος. Και αυτό γιατί εκείνοι που μας ακούν είναι κι αυτοί “Mappes”, αυτό αφορά από τους επικεφαλής του Mad Radio 106,2, μέχρι τους χορηγούς και τους ακροατές μας. Οι “Mappes” δεν ξενερώνουν με το παραμικρό, αυτοσαρκάζονται και δεν παρεξηγούνται εύκολα. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι δεν είμαστε απόλυτοι σε τίποτα – συζητάμε τα πάντα. Κατά καιρούς, είχαμε περιστατικά κατά τα οποία κάποιοι θεώρησαν ότι το παρατραβήξαμε, αλλά περιορίζονταν στο να μας το αναφέρουν. Οι φάρσες είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Οι φάρσες των “Mappwn” γίνονται ζωντανά και δεν είναι μονταρισμένες. Το ότι δεν έχουμε φάει ακόμη τα μπινελίκια μας, οφείλεται, πιστεύω, τόσο στην τύχη όσο και στους καλά εκπαιδευμένους Mappes ηχολήπτες μας που έχουν ανά πάσα στιγμή το δάχτυλο στη «φέτα».

Πόση ασφάλεια δίνει το ραδιόφωνο?
πχ... Δημήτρη (προφανώς και) δεν είσαι ίδιος στην tv. Αυτό όμως συμβαίνει μόνο επειδή δε μπορείς από τους εξωτερικούς περιορισμούς που θέτει η τηλεόραση ή γιατί δε βγαίνει και από μέσα σου όταν είσαι μπροστά σε κάμερα γιατί ενδεχομένως νιώθεις μεγαλύτερη έκθεση, ανασφάλεια κτλ? ‘Η νομίζεις ότι αν έκανες μία τηλεοπτική εκπομπή με τον Σταμάτη στη συνταγή των Μαπών θα ήσουν το ίδιο άνετος όπως στο ραδιόφωνο?

Σταμάτης: Εγώ δε θα άλλαζα ποτέ και για τίποτα. Είτε στην tv είτε στη Βουλή.
Δημήτρης: Υπάρχουν πολλές θεωρίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με αυτό. Κάποιοι λένε ότι το μέσο που δουλεύεις ορίζει το πρόσωπο που «βγάζεις», άλλοι λένε πως ισχύει το αντίθετο. Από την άλλη, υπάρχουν θεωρίες που υποστηρίζουν ότι το μήνυμα – το είδος της εκπομπής δηλαδή, καθορίζει τον παρουσιαστή. Σε μένα νομίζω ότι ισχύει ότι δεν αλλάζω ανάλογα με το μέσο, το κανάλι, ή την εκπομπή. Αυτό που ισχύει είναι ότι στην τηλεόραση λειαίνω λίγο τις άκρες. Προσέχω, δηλαδή τη γλώσσα μου στις ηλικίες που απευθύνομαι και δεν είμαι τόσο «χύμα», όσο μου επιτρέπει το ραδιόφωνο και ειδικά το Mad Radio 106,2 και οι Mappes. Από εκεί και πέρα, οι απόψεις είναι ίδιες, η στάση ζωής δεν αλλάζει, όπως και τα όρια μου στο τι είμαι διατεθειμένος να «εκθέσω» στα Media.

Σταμάτη θα έκανες τηλεόραση? τι εκπομπή?
Ναι θα έκανα με τον Δημήτρη, αλλά μόνο για τα λεφτά! Φαντάζομαι κάτι σαν του Μικρούτσικου με μπινελίκια και κλάμματα.

Χαρακτηρίστε μας τους ηχολήπτες σας :
Δημήτρης:
Θέλω λίγο, να πω εδώ ότι οι ηχολήπτες μας είναι Mappes. Είναι μέρος της εκπομπής και ακροατές της. Άλλωστε, από την αρχή έχουμε πει ότι Mappes δεν είμαστε οι παρουσιαστές, Mappes είναι τα μικρόφωνα τη συγκεκριμένη ώρα στο Mad Radio 106,2 – οποιοσδήποτε Mappas θα μπορούσε να κάνει αυτή την εκπομπή. Οι ηχολήπτες μας, λοιπόν, δεν είναι τυχαίοι – είναι κομάντο. Ετοιμάζουν κομμάτια, ατάκες και φάρσες που θέλουμε να ακούσουμε, πριν το ζητήσουμε. Ταυτόχρονα, «κατεβάζουν» πράγματα απ’το YouTube, ετοιμάζουν και προσέχουν τις φάρσες μας, απαντούν σε τηλεφωνήματα ακροατών και «σκηνοθετούν» τον «αέρα» βάζοντας χαλιά και εφέ. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά στη συγκεκριμένη εκπομπή.
Οι ηχολήπτες μας, λοιπόν είναι:
Αντώνης Μαυρογιάννης – ο προβλεπόμενος
Μανώλης Μαζωκόπος – ο παλιός
Αθανασία Ζεϊμπέκη – η Κυρία
Στέφανος Σιδηρόπουλος – ο φιλόσοφος


Σταμάτης:
Στέφανος Σιδηρόπουλος -too good to be true
Αντώνης Μαυρογιάννης -Φωτογενής τενίστας και ο μετρημένος των FM
Αθανασία Ζεϊμπέκη -H κυρία των FM
Μανώλης Μαζωκόπος -Μαζωκόπος

Αν σίγουρα ξέρατε ότι θα κερδίσετε, σε ποιον θα κάνατε μήνυση?
Στην αρχή ο Σταμάτης είπε τον Λαζόπουλο, χωρίς να του έχει κάνει κάτι, αλλά για να πάρουν τα λεφτά…! Ο Δημήτρης συμφώνησε. Μετά ο Δημήτρης είπε ότι τελικά μάλλον δε θα έκαναν μήνυση σε κανέναν. Ο Σταμάτης συμφώνησε. Και τελικά ο Σταμάτης είπε:
- Στον Δημήτρη για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί με λέει χοντρό!

Σταμάτη τι είναι αυτό που σε κάνει να μη θες να πεις το επίθετό σου? (το οποίο όλοι ξέρουμε) και πώς προέκυψε και το Ντιν Νταν Ντον?
Γιατί δε θέλω να εκθέσω την οικογένειά μου όταν μια μέρα πάω φυλακή από τις χοντράδες που λέμε. Ετσι μου βγήκε, πάνω στην τρέλλα.
Όταν έρθει ο ξεπεσμός δε θέλω να με ξέρουν όλοι! :)

Κάντε μας τις πεντάδες σας - Top 5 cougars, και top 5 MILFs:
(σημείωση: Μιλάμε για σέξυ 40άρες+... η διαφορά μονολεκτικά είναι ότι οι MILFs είναι μητέρες…. Αναλυτικά, οι διαφορές έγκεινται σ' αυτά που ακολουθούν τη γέννα… το "δουλεμένο σώμα", για να το πούμε σα μάππες…;-)

Τοπ 5 MILFs:
5. Έλλη Κοκκίνου
4. Ευγενία Μανωλίδου
3. Τατιάνα Στεφανίδου
2. Πόπη Τσαπανιδου
1. Μαρία Μπακοδήμου

Top 5 Cougars:
Νο 1 η Ναταλία Γερμανού. Μία υπέρτατη, δε βάζουμε άλλη.

Σε καλούν guest σε μία από τις εκπομπές που παίζονται αυτή τη στιγμή. Πού πας και με τι ρόλο?
Δημήτρης: Στη Βίκυ Φλέσσα και μόνο!
Σταμάτης: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να με θέλει για guest! Στάνταρ!

Δημήτρη, τρία πράγματα που θες να κάνεις πριν παντρευτείς και Σταμάτη τι απ αυτά έχεις κάνει?
Δημήτρης: Φροντίζω και τα κάνω σιγά σιγά! Θέλω να κάνω διακοπές με κοπέλες και κολλητούς. Θέλω να πάμε στο Άγιο Όρος με τον Σταμάτη που το χουμε πει και θέλω να αποκτήσω δελτοειδείς, πάνω από τη βουβωνική χώρα….
Σταμάτης: Ε, τους δελτοειδείς – γεννήθηκα με τους δελτοεδείς έτοιμους!

Βάζετε ένα cd σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας σε ένα μάθημα Μουσικής Εκπαίδευσης, ποιο είναι αυτό?
Δημήτρης: Εγώ και ο Πουφ, Μωρό μου Φάλτσο και γενικά Μιχάλη Ρακιντζή και με λίγο από Βασίλη Καρρά…να σκάει ένα «Ποια με καταράστηκε».
Σταμάτης: DARK SIDE OF THE MOON ACOUSTIC-PINK FLOYD

Είναι τα κοινά μεταξύ σας ή οι διαφορές σας που σας κάνουν να περνάτε τόσο καλά ?
Σταμάτης: Δεν το έχω ψάξει να σου πω. Όταν περνάω καλά με κάποιον δεν ψάχνω το γιατί. Απλά το ζω!
Δημήτρης: Είμαι υπερήφανος που παρουσιάζω τους Mappes με τον Σταμάτη και δεν του το έχω πει ποτέ από κοντά. Περισσότερο φαίνεται ότι τον επιπλήττω, τον διορθώνω, ή του μιλάω απότομα. Αυτό συμβαίνει επειδή στον «αέρα» προβάλλουμε περισσότερο τους ρόλους μας που είναι αληθινοί και εκπροσωπούν δύο διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. Εγώ είμαι πιο «φυτό» στη ζωή μου, πιο προβλεπόμενος, δεν κάνω κοπάνες, δε θέλω να στεναχωρώ ανθρώπους και φοβάμαι να κάνω «καφρίλες» μη βρω τον μπελά μου. Ο Σταμάτης είναι ο ριψοκίνδυνος, ο πιο «κάφρος», αυτός που ήταν στις καταλήψεις, καβάλαγε μηχανάκια και κοροϊδευε ανθρώπους σαν εμένα – ενίοτε τους έπαιρνε και το κολατσιό στο σχολείο. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν, αλλά και μας ενώνουν, γιατί είναι σαν να βρίσκεται ο «φλώρος» με τον «μάγκα» του σχολείου και να τα λένε μετά από χρόνια. Από την άλλη, είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσω ότι ο Σταμάτης είναι πραγματικά καλό παιδί, έχει καλή καρδιά και είναι φιλότιμος και εργατικός, όσο και να θέλει να φαίνεται το αντίθετο. Αυτό, άλλωστε, είναι Mappes Show και πιστέψτε με, όσο κι αν φαίνεται «χαβαλές» και εύκολο δεν είναι καθόλου απλό να «κρατάς» μια εκπομπή ξυπνώντας 05:30 κάθε πρωΐ Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη περίοδος των Mappwn, εδώ και τέσσερα χρόνια και ο Stam ο καλύτερος συμπαρουσιαστής μου.

Δημήτρη θα μας χαρακτηρίσεις ανάλογα με τον συν-μάπα σου τις περιόδους που πέρασε αυτή η εκπομπή από την αρχή μέχρι σήμερα?
Ο Σταμάτης συνδυάζει τα καλύτερα των προκατόχων του. Έχει το οξυδερκές, ακραίο και εύστοχο χιούμορ του Στέφανου Gately και τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του Dj Rico. Νομίζω ότι με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα καλύπτονται και οι περίοδοι της εκπομπής, σύμφωνα με τον συμπαρουσιαστή που συμμετείχε.

Τρεις γυναίκες που γουστάρετε σα τύπισσες επειδή έχουν… ‘αντρικό μυαλό’? (πιθανόν και θεϊκό κορμί) ?
Σταμάτης: Τη γυναίκα μου γιατί μου χάρισε τα 2 πιο ωραία πράγματα στη ζωή μου. Την Αμαλία Τσαούση που δουλεύουμε μαζί γιατι με καταλαβαίνει και την ευχαριστώ. Και άλλη μία.
Δημήτρης: Σίγουρα, τη Λυδία Παπαϊωάννου που είναι από τα πιο ακομπλεξάριστα άτομα που ξέρω, την ηθοποιό Χρύσα Παππά που έχουμε φιλοξενίσει και στην εκπομπή και τη φίλη μας, Αναστασία Περράκη.

Σταμάτη, ξέρεις τελικά από ποδόσφαιρο? :) Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ στη ιστορία της ΑΕΚ?
Θωμάς Μαύρος.

Δημήτρη έχεις διαφωνήσει με τη μητέρα σου ποτέ γιατί δεν ήθελε μια κοπέλα σου?
Δεν έχω παρουσιάσει παρά μία, ή δύο κοπέλες μου στη μητέρα μου και δε θα τη ρωτούσα ποτέ, αν τις εγκρίνει. Ίσως, αν ήμουν κοντά στο να αποφασίσω αν μια κοπέλα θα είναι η μητέρα των παιδιών μου να ζητούσα και μια γνώμη από τους γονείς μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτή θα καθόριζε την επιλογή μου.

Σταμάτη την κόρη σου τελικά δε τη βαφτίζεις γιατί βαριέσαι, γιατί έχει έξοδα ή γιατί δεν πιστεύεις στο μυστήριο/στον Θεό?
Θέλω να της δώσω την επιλογή να το κάνει μόνη της γιατί είναι μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να την πάρει κατόπιν σκέψης.

Τι δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να πείτε και θέλετε πολύ? πείτε το τώρα.
Σταμάτης: Ευχαριστώ
Δημήτρης: Η διευθύντρια προγράμματος του Mad Radio 106,2, Χριστιάννα Δανέζη και ο Stam είναι οι λόγοι που συμμετέχω στους Mappes, χωρίς να κουράζομαι, ή να με νοιάζει ο ύπνος.

Ο ένας για τον άλλο μία λέξη?
Σταμάτης : Πάντα εκεί.
Δημήτρης : Άθεος

Η τελευταία φορά που διαπράξατε μια μεγαλειώδη καφρίλα ?
Σταμάτης: Έφαγα τα μπισκότα ενός παιδιού που κοιμόταν στο αεροπλάνο!
Δημήτρης: Σήμερα, 07:00 – 10:00 στο Mad Radio 106,2

Και δύο πολύ σημαντικές ερωτήσεις αφιερωμένες στους Μάπες...
Σταμάτη πότε τελικά ξεπέρασες τη Μαλάμω και Δημήτρη πότε έβαλες τελευταία φορά σερβιέτες στις μασχάλες σου? :)

Σ: H Μαλάμω είναι ιδέα όπως και η ΑΕΚ. Δεν υπάρχει λογος να την ξεπεράσεις..
Δ: Σήμερα το πρωΐ και μην κοροϊδεύετε…