Καλλίρης: "Θα έκανα μήνυση στον σκηνοθέτη μου!"

30.05.2011
Σιχαίνεται την πολιτική, θα γινόταν κριτής σε μουσικό reality, θα μήνυε το σκηνοθέτη του, θα ντρεπόταν να χορέψει στο Dancing...

Και να που ο Θάνος Καλλίρης επέστρεψε! Το λέγαμε, το ακούγαμε, το ψιθύριζε, και ήρθε η στιγμή που το ΔΝΤ έκανε το θαύμα του και εισέβαλε στο comeback single του Θάνου "Καινούργια μέρα θα χαράξει"! Σιχαίνεται την πολιτική, με χαρά θα γινόταν κριτής σε μουσικό reality, θα μήνυε το σκηνοθέτη του, θα ντρεπόταν να χορέψει στο Dancing... Αυτά και άλλα πολλά, ανθρώπινα, άμεσα, ειλικρινά μοιράζεται μαζί μας ο Θάνος Καλλίρης και μεταφέρει και μια απορία... Γιατί τα ραδιόφωνα δεν παίζουν το τραγουδι του?
(Μην απορείς Θάνο μου... ούτε του Λούκα δεν έπαιξαν.. ούτε πριν, ούτε μετά...)

Ε.Σ.


Welcome Back!
Σκέφτεσαι καιρό την επιστροφή σου και να που το ΔΝΤ έκανε και κάτι καλό... Πριν καταλήξεις στο μυαλό σου ότι αυτό θα αποτελέσει τη θεματική σου, πέρασες κι από άλλες πιθανές σκέψεις για το θέμα του comeback?

Καλώς σας ξαναβρισκω!!! Ηθελα να επιστρεψω, αλλα δεν ειχα κατά νου κατι συγκεκριμενο. Το τραγουδι που προεκυψε αβιαστα, ηταν το ιδιο που με εκανε να μπω στη διαδικασια να το κυκλοφορησω αφου πρωτα απ όλα μου αρεσε εμενα παρα πολύ και με γεμιζε αισιοδοξια …

Διαθέτεις το κομμάτι ηλεκτρονικά. Θεωρείς ότι η δισκογραφία έχει εντελώς πεθάνει?
Η δισκογραφια με τον τροπο που τη γνωριζαμε ναι φυσικα, δεν υπαρχει πια. Δεν πεθανε, απλα αλλαξε τροπο να υπαρχει μεσα σε ένα ευρυτερο συνολο αλλαγων και ανακαταταξεων παγκοσμιως.

Θα υπάρξει συνέχεια? Ετοιμάζεις άλμπουμ ή κάποιο δεύτερο single?
Αυτό εδώ το εγχειρημα μου το εχω βγαλει πολύ δειλα και φοβαμαι να κανω μελλοντικες σκεψεις. Καπου στην ακρη του μυαλου μου υπαρχουν όλα αυτά που ειπες. Είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κόσμος έχει ηδη, δυο εβδομαδες τωρα, αγκαλιάσει και έχει αγαπήσει το τραγούδι, κάτι το οποίο φαίνεται τόσο από τα views στο youtube, όσο και από τα θετικά σχόλια που εισπράττω. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν έχει ακουστεί, ακόμα, από το ραδιόφωνο της Αθήνας. Αλλα που θα μου παει … ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΧΑΡΑΞΕΙ!!!

Στα live σου έχουμε δει τι γίνεται.. Εμφανίζεσαι κάπου αυτό τον καιρό/ Ετοιμάζεις κάτι για το καλοκαίρι?
Τα τελευταια 3 χρονια όλες μου οι εμφανισεις εχουν παει εκπληκτικα και θελω να πως ένα μεγαλο ευχαριστω σε αυτους που με αγαπουν και με στηριζουν. Αυτό το καιρο εχουν πια ολοκληρωθει οι χειμερινες εμφανισεις μου στην Αθηνα και συζηταω διαφορα για το καλοκαιρι κυριως εκτος των «τειχων» …

Σε έχει επηρεάσει η κρίση?
Φυσικα και έμμεσα και άμεσα εμενα και την οικογενεια μου !

Σκέφτεσαι να κάνεις κάποια επιχειρηματική κίνηση/επένδυση όπως κάποιοι συνάδελφοί σου (ή έχεις ήδη κάνει)?
Απλα μεταξυ studio και αλλων , μια άλλη απασχοληση που εχω είναι να διδασκω φωνητικη και τραγουδι.

Θα άφηνες τα παιδιά σου να ασχοληθούν με το χώρο της showbiz?
Θα τα αφηνα να ασχοληθουν με ότιδηποτε τα «γεμιζει», τα εκφραζει και τα κανει ευτυχισμενα !

Νιώθεις αγανάκτηση με τα μουσικά πράγματα?
Όχι με τα πραγματα, με καποιους ανθρωπους όμως που είναι και σε θεση ισχυος ναι, ΠΟΛΥ! . Παντως ο κοσμος ακουει μουσικη οσο ποτε αλλωτε κι αυτό είναι πολύ ευχαριστο και θετικο …

Θα γινόσουν κριτής σε μουσικό reality?
Ναι θα μου αρεσε. Πιστευω πως πληρω τις προδιαγραφες και το βρισκω πολύ ενδιαφερον

Πες μας ένα δίσκο που άκουσες πρόσφατα και τον ζήλεψες για την αρτιότητα του συνολικά.
Τελευταία ακούω μεμονωμένα τραγούδια παλιά και νέα και όχι ολοκληρωμένα cd όπως παλιότερα, ίσως επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει τελευταία. Ένα τραγουδι που «ζηλεψα» προσφατα είναι το «φιλα με ακομα».

Θα συμμετείχες σε εκπομπή σαν το Just the two of us σαν καθηγητής ή σαν το Dancing with the stars ως μαθητής?
Θα συμμετειχα στο πρωτο με χαρα . Στο δευτερο ουτε για πλακα. Θα ημουν χαλια και ντρεπομαι αφανταστα.

Σε ποιον θα θελες να κάνεις μήνυση?
Στον σκηνοθετη του βιντεο κλιπ μου, που εδώ και 35 μερες με εχει στην αναμονη …

Τι σε ευχαριστεί στην καθημερινότητά σου?
Ότιδηποτε με κανει να χαμογελω. Να βρισκω αιτιες να ασχολουμαι με διαφορα δημιουργικα πραγματα. Να ακονιζω το μυαλο μου, να διαιγειρω τις αισθησεις μου. Αυτό το καιρο μεταξυ αλλων ας πουμε , εχω ξεκινησει με μια φιλη να γραφω ένα παιδικο μουσικο θεατρικο με θεμα την μυθολογια μας !

Αν σου γινόταν πρόταση θα έκανε το βήμα να ασχοληθείς με την πολιτική?
Όχι. Την - τους σιχαινομαι !

Αν είχες την ευκαιρία να βάλεις ένα cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης, ποιο θα ήταν αυτό?
Κατι από Beatles αν ηταν ξενο και κατι από Χατζηδακη αν ηταν ελληνικο.