Aς γνωρίσουμε τους Blonka!

12.10.2011
Η νέα project – band BLONKA συστήνεται στο κοινό με το Puerta del Sol μία super χορευτική επιτυχία!

Η νέα project – band συστήνεται στο κοινό με το Puerta del Sol μία super χορευτική επιτυχία. Ο Στέλιος Mac, μέλος των Blonka, γνωστός από το «Μη μου μιλάτε για κείνη» (Μιχάλης Εμιρλής), «Χαρταετός» (Ρόδες) υπογράφει τους στίχους και τη μουσική του Puerta del Sol ενώ στο τραγούδι ακούγεται και η νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Γρηγοριάδου.

Με φρέσκο ήχο που ακόμη μυρίζει καλοκαίρι, οι BLONKA μας μίλησαν ευδιάθετα και ανοιχτά για τις δικές τους αλήθειες.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή αρχή!

(κι αφού θα βάζατε και Dire Straits στα σχολεία, διπλές ευχές για ακόμη καλύτερη επιτυχία!!! :))

Ε.Σ.

Καλωσορίζουμε ένα νέο project – band. Μας συστήνεστε με το Puerta del Sol ένα super χορευτικό κομμάτι. Ο ήχος σας είναι πολύ φρέσκος και το κλιπ πολύ καλοκαιρινό! Ετοιμάζετε κάποιο άλμπουμ, και αν ναι σε τι ύφος θα κινηθεί? Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά τραγούδια εφάμιλλα του, όπως και διάφορα άλλα που έχουν και ελληνικό στίχο. Το σίγουρο είναι ότι αγαπάμε τη μουσική ποικιλία και στιχουργικά, δεν αρκούμαστε σε απλοϊκά νοήματα. Το Puerta del Sol, μιλάει για την πρώτη μαζική, ειρηνική διαδήλωση στη γνωστή πλατεία της Ισπανίας που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τους «Αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος.

Είστε λοιπόν ο Στέλιος Mac και η Αλεξάνδρα Γρηγοριάδου... Είναι και άλλοι πίσω από το project σταθερά? Μήπως το project θα δέχεται και άλλους καλλιτέχνες που θα έρχονται και θα φεύγουν? Είστε μόνο οι δυο σας? Στη μπάντα αυτή υπάρχουν και άλλοι φίλοι μουσικοί. Στα drums είναι ο Γιάννης Καραχάλιος και στο μπάσο ο Alex Λαζαρίδης από τους Mpliax 166. Είναι και οι δύο τους πηγή έμπνευσης. Όσο για τις συνεργασίες, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.

Γνωρίζεστε χρόνια? Είστε φίλοι από παλιά? Ναι. Παρ’ όλες τις δυσκολίες του «χώρου» έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε μια καλή φιλία μιας και τα παιδιά που απαρτίζουν τους Blonka είναι ένας κι ένας.

Έχετε ετοιμάσει κάποια live εμφάνιση? Είμαστε σε περίοδο προβών και ναι, όπου να ‘ναι, αρχίζουν οι εμφανίσεις μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα. Ετοιμάζουμε κάτι που δεν το περιμένει ο κόσμος . Και αυτή είναι και η υπόσχεσή μας. Ένα ξέφρενο πάρτι.

Πώς νιώθετε με τη σημερινή μουσική κατάσταση? Θεωρείτε ευτυχές ή δυστυχές το γεγονός ότι βγαίνουν ασταμάτητα νέοι καλλιτέχνες από reality, παιχνίδια, talent shows κτλ? Δυστυχώς η ελληνική εμπορική σκηνή δεν κάνει ενδελεχή έλεγχο για το ποιους βάζει σ’ αυτό το δύσκολο star system. Ο χώρος της μουσικής είναι πολύ σκληρός και θέλει γνώσεις και πτυχία που πολλά παιδιά δεν τα έχουνε και έτσι καίγονται μετά την πρώτη αναγνώριση. Το σίγουρο είναι ότι όποιος πέτυχε πάνω από μια φορά δεν είναι τυχαίος.

Πιστεύετε ότι η δισκογραφία έχει εντελώς πεθάνει? Δε θα είμαστε εμείς που θα γράψουμε ενδεχόμενους επικήδειους. Η μουσική πάντως είναι ζωντανή και πάντα αναγκαία στη ζωή μας.

Στήστε μας μία ιδανική παράσταση. Με ποιους συναδέλφους, σε ποιο χώρο και με τι μουσικές?
Ιδανικό μπορεί να είναι και το γήπεδο με χιλιάδες κόσμου, αλλά και το μικρό club όπου είμαστε όλοι ο ένας πάνω στον άλλο και χορεύουμε σαν τα «κατσίκια». Αγαπάμε την dance σκηνή και το rock’n’roll απλά. Φτιάχνουμε το νέο Rock'n ‘Roll Party Club τραγουδάμε για τον ήλιο και την ελευθερία και βάζουμε μακριά τις μουσικές που χαλάνε τα αυτιά μας.

Υπάρχει κάποιος χρόνος ή χώρος που δε μπορείτε να ακούτε μουσική? Δεν υπάρχει λόγος. Η μουσική πλέον υπάρχει ακόμα και στους εργασιακούς χώρους και βοηθάει στην καλύτερη απόδοση. Η ψυχοακουστική που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο είναι η επιστήμη που θα βοηθήσει πολύ στον 21ο αιώνα.

Και μία τελευταία ερώτηση...Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
Σίγουρα ένα πολύ μεγάλο Best of από : Queen. Beatles, Dire Straits, Who, Prodigy, Pink Floyd, Χατζιδάκι Slipknot, Armin van Burren… λίγο Blonka (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου εε?)
Οι καλές μουσικές πάνε μαζί ανεξάρτητα απ’ το είδος. Δε φοράμε παροπίδες. Αγαπάμε ό,τι γράφτηκε με γνώση, μελέτη και μεράκι.