Οι AC/DC κούφαναν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν!

26.07.2012
Ένας ιός απείλησε τους ιρανικούς υπολογιστές και τους καταδίκασε να παίζουν ασταμάτητα το Thunderstruck των AC/DC.

Στο Ιράν δέχτηκαν εισβολή ισχυρής ατομικής βόμβας από αλήτικο ροκ και ισχυρών κεραυνών από τους Αυστραλούς AC/ DC και κουφάθηκαν από την ισχυρή ένταση των riffs τους. Όσο σουρεάλ κι αν σου φαίνεται αυτή η πρόταση, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού οι υπολογιστές των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν κόλλησαν έναν ιό, εξαιτίας του οποίου ακούγονταν σ όλα τα μηχανήματα το Thunderstruck στην πιο υψηλή ένταση.

Αυτός ο πανικός προκλήθηκε ύστερα από κάποια μέιλ που δέχτηκαν οι υπάλληλοι και ήταν μοιραία για τα αυτιά όσων δεν γουστάρουν τον (Angus Young) και την υπόλοιπη συμμορία. Ο ειδικός στην καταπολέμηση ιών Μίκο Ιπόνεν (Mikko Hypponen) της εταιρίας F-secure ανέλαβε την υπόθεση κι ενημέρωσε για το τι συμβαίνει ακριβώς τονίζοντας ότι δεν ήταν κάποια πλάκα.



"Γι' άλλη μια φορά είχαμε ηλεκτρονική εισβολή από ένα «worm» το οποίο έκλεισε το network κοντά στο Natanz και το Fordo. Το λογισμικό αυτοματισμών και το hardware έσβησαν εντελώς κι επίσης, υπήρχε μουσική που έπαιζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μέγιστη ένταση. Ήταν το "Thunderstruck" των AC/DC.» είπε χαρακτηριστικά ο Ιπόνεν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος χακεύει ιρανικά ηλεκτρονικά συστήματα και μουσική σαν «όπλο» χρησιμοποιείται πολλά χρόνια από το αμερικάνικο στρατό ειδικά στην εισβολή στον Παναμά το 1990. Αρκετοί ειδικοί πιστεύουν πως το μέλλον των πολεμικών επιχειρήσεων θα βασίζεται στην ικανότητα να προκαλούνται προβλήματα και βλάβες στους υπολογιστές και πρόσφατα υπήρχαν υποψίες πως οι Κινέζοι ήταν οι χάκερς των δικτύων αποχέτευσης των αμερικανών και ότι έδωσαν εντολές σε δύο δορυφόρους της NASA.

Κ.Π