Ελάτε να πάρετε τον καφέ στο ...θέατρο Θεμέλιο

10.12.2012
Μια μαύρη κωμωδία βασισμένη στην νουβέλα του Πιέρο Κιάρα «La spartizione» και στην ταινία «Ελάτε να πάρετε τον καφέ σ’ εμάς» του Αλμπέρτο Λατουάντα παρουσιάζεται στο θέατρο Θεμέλιο σε σκηνοθεσία του Β.Νικολαϊδη.

Μια μαύρη κωμωδία βασισμένη στην νουβέλα του Πιέρο Κιάρα «La spartizione» και στην ταινία «Ελάτε να πάρετε τον καφέ σ’ εμάς» του Αλμπέρτο Λατουάντα παρουσιάζεται στο θέατρο Θεμέλιο σε σκηνοθεσία του Β.Νικολαϊδη.
Το έργο περιγράφει την σχέση ενός δημοσίου υπαλλήλου με τρεις ανύπαντρες αδελφές στην εποχή του Μεσοπολέμου στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι.
Η πρόσκληση για έναν καφέ έχει απροσδόκητες εξελίξεις και οδηγεί τους ήρωες σε οριακές καταστάσεις. Με πολύ χιούμορ, πολλές φορές μαύρο και με σπαρταριστές σκαμπρόζικες καταστάσεις, το έργο δεν είναι παρά ένα σχόλιο στη γέννηση του ολοκληρωτισμού.
Ο σκηνοθέτης Β. Ν. Νικολαΐδης σημειώνει χαρακτηριστικά: Το έργο αρχικά επιλέχθηκε με βάση τις ανάγκες του θιάσου να ανεβάσει μια κωμωδία καθώς επίσης και την αναλογία ανδρών γυναικών. Μετά την μετάφραση, όμως, ανακαλύψαμε πως το έργο μας οδηγεί σε μια ολόκληρη περιπέτεια, αφού μελετώντας το, προσαρμόζοντάς το, διασκευάζοντάς από νουβέλα σε θεατρικό έργο, οδηγηθήκαμε στην ψηλάφηση ενός φαινομένου που μοιάζει να επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ανθρώπινη κοινωνία. Με χρονικό σημείο αναφοράς την φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι το έργο αποτελεί ένα καυστικό όσο και χιουμοριστικό σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη φύση, τις κοινωνικές συμβάσεις και το ανεκπλήρωτο που μας οδηγεί ενίοτε σε καταστροφικές επιλογές τόσο σε ατομικό όσο σε συλλογικό επίπεδο.

Μετάφραση- Διασκευή: Ομάδα Θεμέλιο
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Ομάδα Θεμέλιο
Χορογραφίες: Νερίνα Ζάρπα
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαρινάκης, Γεωργία Σιέττου
Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Ιουλία Σιάμου, Γιώργος Σκυριανός, Στέλλα Χατζημιχελάκη

Πρεμιέρα 8 Δεκεμβρίου 2012
Θέατρο Θεμέλιο
Λένορμαν 82
Τηλ: 210- 8643310
Κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:00 / Διάρκεια 90 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου 10 Ευρώ / Eιδική τιμή για ανέργους

Πρόγραμμα παραστάσεων για τον Δεκέμβριο 2012 – Ιανουάριο 2013
8,9,15,16,22,23,25,26,29,30 Δεκεμβρίου 2012.
1,2,5,6 Ιανουαρίου 2013.