Καλά τα είπε ο «αλχημιστής» από τη Βραζιλία

20.03.2013
Ο Πάουλο Κοέλιο, αυτός ο «αλχημιστής» από τη Βραζιλία, ήταν ό,τι έπρεπε χθες για να τονώσει το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων.

Ο Πάουλο Κοέλιο, αυτός ο «αλχημιστής» από τη Βραζιλία, ήταν ό,τι έπρεπε χθες για να τονώσει το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων. «Σε αυτή τη χώρα έχουν γεννηθεί η φιλοσοφία, η δημοκρατία, ο πολιτισμός, ο σεβασμός. Αυτή η εκδήλωση είναι ο δικός μας τρόπος να δείξουμε τον σεβασμό μας στον πολιτισμό αυτής της χώρας και να πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ"».

Ο 66χρονος διάσημος συγγραφέας, ο πιο πολυμεταφρασμένος, αφού τα έργα του έχουν μεταφρασθεί σε 74 γλώσσες, γι' αυτό το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Γκίνες, βρίσκεται στην Αθήνα για ιδιωτική επίσκεψη. Παρέα με 100 φίλους του κάνει κάθε χρόνο ένα ταξίδι για να γιορτάσει τον προσωπικό προστάτη του, Αγιο Ιωσήφ.

Τη φετινή επιλογή την αποφάσισε πέρυσι, στην Ιταλία. «Θα είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μια τέτοια ωραία χώρα, με τόσο ωραίους ανθρώπους, έχει τόσα αρνητικά σχόλια. Ετσι σκέφθηκα την Ελλάδα», είπε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Περιττό να πούμε ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους, φωτογράφους και κανάλια.

Διάβασε το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ