Μακ Κάρτνεϊ για Oasis:Η σύγκριση με τους Beatles ήταν η ταφόπλακα τους

27.03.2013
Το πρώην Σκαθάρι, ξέσπασε στην τελευταία του συνέντευξη σε αγγλικό περιοδικό αναφερόμενος σε όσους βάζουν την ίδια πρόταση το συγκρότημα του με σύγχρονες μπάντες.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις καλλιτεχνών που δέχεσαι οτιδήποτε και να πει για την πρώην μπάντα του ακόμα και οποιαδήποτε υπερβολή που μπορεί να αγγίξει τα όρια της γραφικότητας. Ό,τι και να πεις για τους Beatles, δε θα μπορέσεις ποτέ να τα χωρέσεις σε λίγες γραμμές.

Ακόμα κι αν δεν είσαι απ’ αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους που λένε συνέχεια «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά» και δεν πιστεύουν σε καμία σύγχρονη μπάντα, εκείνη την εποχή που βρίσκονταν στις αρένες τα Σκαθάρια δημιουργούσαν μαζί με τους «απέναντι» τους ολόκληρα μουσικά ρεύματα και ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney) δεν έχει κανένα λόγο να είναι μετριόφρων.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό Q μίλησε ανάμεσα σε άλλα και για τα συγκροτήματα που τα συγκρίνουν με τους Beatles αλλά στην πραγματικότητα απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τη μουσική τους. Όπως έγινε με τους Oasis που δυστυχώς τα αδέρφια Γκάλαχερ(Gallagher) τους κατάντησαν γραφικούς μέχρι αηδίας και σύγκριναν οι ίδιοι τους εαυτούς τους με του γκρουπ του Μακ Κάρτνει.

"Με τιμάει πάρα πολύ όταν συμβαίνει αυτό. Αλλά σκάφτομαι επίσης και το εξής: Ακούστε κύριοι, δε μπορείτε να το λέτε αυτό. Και μην το λέτε γιατί είναι μάλλον η ταφόπλακα σας. Στην περίπτωση των Oasis, το είπαν μόνοι τους. Όσον αφορά άλλα συγκροτήματα, τα λένε η δισκογραφική τους ή οι μάνατζερ και δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Την καημένη τη μπάντα! Τους λένε πηγαίνετε και κάντε τα όλα καλύτερα από τους Beatles. Δεν είναι εύκολη αποστολή.” Δήλωσε ο 70χρονος μουσικός και τραγουδιστής.

Κ.Π