Η Έιμι Γουάινχαουζ έγινε... άγαλμα

28.03.2013
Η 27χρονη Αγγλιδα θα κοσμεί γνωστό δρόμο του Camden ύστερα από την πρωτοβουλία ενός γλύπτη να φτιάξει το άγαλμα της.

"Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που έκανε πολλά για το Camden και για τα πιαδιά. Ήταν μία από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες στον κόσμο, οπότε γιατί να μην την κάνουμε άγαλμα;" Αυτή ήταν η δήλωση του μπαμπά της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse), Μιτς στην Evening Standard για την κατασκευή ενός αγάλματος της κόρης του που θα κοσμεί το Camden, την πόλη όπου έζησε και στα αποκαλυπτήρια θα οργανώσουν ένα μινι μουσικό φεστιβάλ προς τιμήν της.

Ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε το έργο είναι ο γλύπτης Σκοτ Ίτον (Scott Eaton) και δημοσίευσε τα πρώτα σχέδια (στη φωτογραφία παραπάνω) τα οποία δείχνουν την 27χρονη τραγουδίστρια με το κρετρό στυλ που τη χαρακτήριζε και τις κλασσικές πόζες της επί σκηνής κι απ’ ότι σχολίασε στο site του, θέλει ακόμα αρκετό καιρό για να ολοκληρωθεί.

Στη χρηματοδότητηση και τις διαδικασίες που χρειάζονται θα συμβάλει ο πατέρας Γουάινχαουζ και περιμένουν την τελική απόφαση του Camden Council για το αν θα τους επιτρέψουν να στηθεί το έργο έξω από το Roundhouse όπου τραγούδησε τελευταία φορά η Έιμι πριν πεθάνει. Σημείωσε πως το Camden θα αποκτήσει το δικό του Hall of Fame με τ' αστέρια διασήμων και το πρώτο φυσικά θα ανήκει στην προαναφερθείσα.

Κ.Π