Κιμούλης με φουστάνι και ο Ρουβάς σε... μέθη; (Ολα θα τα δούμε φέτος)

05.04.2013
Όλα θα τα δούμε μάλλον στο Φεστιβάλ Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στα φετινά Επιδαύρια, καθώς ο Σάκης Ρουβάς «φλερτάρει» έντονα με το ρόλο του Διονύσου στις «Βάκχες», ο Γιώργος Κιμούλης θα υποδυθεί την παιδοκτόνο Μήδεια, ενώ φουστάνι θα φορέσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου ως Λυσιστράτη

Όλα θα τα δούμε μάλλον στο Φεστιβάλ Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στα φετινά Επιδαύρια, καθώς ο Σάκης Ρουβάς «φλερτάρει» έντονα με το ρόλο του Διονύσου στις «Βάκχες», ο Γιώργος Κιμούλης θα υποδυθεί την παιδοκτόνο Μήδεια, ενώ φουστάνι θα φορέσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου ως Λυσιστράτη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, εργάζεται οργανωμένα, συστηματικά και αποτελεσματικά, κάνοντας έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει όσο γίνεται νωρίτερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Μέχρι τώρα ξέρουμε πως το Εθνικό Θέατρο «κατεβαίνει» στην Επίδαυρο με δύο έργα που δεν παρουσιάζονται συχνά. Ο Αργύρης Ξάφης θα είναι ο Ηρακλής στις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή που θα σκηνοθετήσει ο Θωμάς Μοσχόπουλος (στη διανομή και οι Φ. Κομνηνού, Αν. Μάσχα, Κ. Μπερικόπουλος, Α. Καλαϊτζίδου, Γ. Χρυστόμου, Θ. Τοκάκης).
Εικοσαμελής ο ανδρικός θίασος του ευριπίδειου «Κύκλωπα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου με τον Ν. Καραθάνο στον πρωταγωνιστικό ρόλο (μαζί του οι Ν. Χατζόπουλος, Δ. Πιατάς). Φουστάνι θα φορέσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου ως Λυσιστράτη, στην ομώνυμη αριστοφανική κωμωδία, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σωτήρη Χατζάκη (παραγωγή «Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος»).
Ο Γιώργος Κιμούλης θα υποδυθεί τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά «στοιχήματα» του καλοκαιριού. Στον αμιγώς ανδρικό θίασο και οι Τ. Νούσιας, Οδ. Παπασπηλιόπουλος.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα είναι ο σκηνοθέτης (και ο ερμηνευτής της Παράβασης) του αριστοφανικού «Πλούτου», με τον Ν. Κουρή ως Πλούτο και την Αμ. Μουτούση ως Πενία. Μ. Παπαδημητρίου και Χρ. Λούλης κρατούν τους ρόλους του Καρίωνα και του Χρεμύλου, αντίστοιχα. Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αμπαζής, παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με τις Αν. Κοκκίνου (Εκάβη), Κ. Διδασκάλου (Ελένη), Κ. Καβούνη (Αθηνά). Σημαντική στιγμή των Επιδαυρίων θα είναι η αναβίωση της «Σαμίας» του Μενάνδρου, από τον «Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου», μια παράσταση ιστορική κι από τις καλύτερες της τελευταίας 20ετίας. Η φινετσάτη καθαρεύουσα του Γιάννη Βαρβέρη στη μετάφραση και η σκηνοθεσία της Εύης Γαβριηλίδη θα ξαναφέρουν τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο σημείο της αφετηρίας του: τον ρόλο του Μοσχίωνα, με τον οποίο έκανε το καλλιτεχνικό του ντεμπούτο.
Για την όγδοη παραγωγή, εάν κι εφόσον υπάρξει, τρεις είναι οι επικρατέστερες προτάσεις: η μουσική εκδοχή των «Βακχών», με τον λαμπερό Σάκη Ρουβά στον ρόλο του Διόνυσου (Πενθέας ο Ομ. Πουλάκης), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, με ζωντανή μουσική κι «έγχρωμο» χορό. «Αγαμέμνων» του Αισχύλου προτείνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με τους Μ. Χατζησάββα, Κ. Καραμπέτη, Ν. Ψαρρά. «Ελένη» είναι η συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου, με σκηνοθέτη τον Βασίλη Νικολαΐδη και τους Π. Ζούνη, Αν. Καφετζόπουλο.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ