Τρεις θεατρικές ομάδες ενώνονται και προκαλούν Rev-illusion

24.04.2013
«Αν θέλετε αδερφό, θα είμαι αδερφός σας. Αν θέλετε, πατέρα, θα είμαι πατέρας σας. Αν θέλετε θεό, θα είμαι ο θεός σας.» Ο Jim Jones γεννιέται πάμφτωχος στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγαλώνει γρήγορα για να κυρήξει την αγάπη προς τους παραμελημένους αυτού του κόσμου.

«Αν θέλετε αδερφό, θα είμαι αδερφός σας. Αν θέλετε, πατέρα, θα είμαι πατέρας σας. Αν θέλετε θεό, θα είμαι ο θεός σας.»

Ο Jim Jones γεννιέται πάμφτωχος στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγαλώνει γρήγορα για να κυρήξει την αγάπη προς τους παραμελημένους αυτού του κόσμου. Βοηθάει όπως μπορεί, όσο περισσότερους γίνεται. Προσελκύει όποιον ζητάει μια άλλη κοινωνία και όποιον ονειρεύεται μια επανάσταση για ένα μέλλον ισότητας, ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Τι θα κάνει για να δώσει στους ανθρώπους αυτά που του λείπουν; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι που τον πιστεύουν για να μην τα χάσουν; Τρεις νεανικές ομάδες (Cheek Bones, Χα!, katayis teater) σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αγγελόπουλου (Abovo) συνεργάζονται για πρώτη φορά για να πουν την ιστορία μιας επανάστασης που ονομάστηκε αίρεση, ενός ηγέτη που ονομάστηκε τρελός και των χιλιών ανθρώπων που τον πίστεψαν και ονομάστηκαν θύματα του

. Μια devised παράσταση εμπνευσμένη από την ιστορία της αίρεσης «People’s Temple» που γεννήθηκε και πέθανε στις ΗΠΑ πριν από μερικές δεκαετίες. Η παράσταση “Rev-illusion” θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα πλαίσια του Bob Theatre Festival 2013, το οποίο θα λάβει χώρα 15 – 19 Μαϊου στο Bios.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Κείμενο: Γιώργος Αγγελόπουλος

Φωνητική αγωγή - Ηχητική επιμέλεια: Σοφία Πάσχου

Φωτογραφίες: Φάνης Παυλόπουλος

Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Γιώργος Βουρδάμης, Νόρα Δημοπούλου, Εύη Δόβελου, Θεοδόσης Κώνστας, Βαγγέλης Ιεζηκιήλ Παπάς, Αγγέλικα Σταυροπούλου

*Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα