Ejekt festival- Ακύρωσαν και οι Palma Violets

16.07.2013
Tο EJEKT Festival, πιστό στην επιτυχημένη συνταγή του, παρουσιάζει και φέτος στην ίδια σκηνή μεγάλα ονόματα αλλά και τους πιο ανερχόμενους καλλιτέχνες από την ποπ, την ροκ και την ηλεκτρονική μουσική.

Στις 16 Ιουλίου στον πιο όμορφο συναυλιακό χώρο της καλοκαιρινής Αθήνα - την Πλατεία Νερού στο Φάληρο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα - το EJEKT Festival 2013 υποδέχεται τους κορυφαίους Pet Shop Boys, τον Peter Hook με τους Light τον νέο σταρ της ηλεκτρονικής σκηνής James Blake, τη μεγάλη ελπίδα του βρετανικού ροκ Palma Violets και τον εξωπραγματικό beatboxer Faith SFX.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του φεστιβάλ προέκυψε έπειτα από την – ουσιαστικά χωρίς λόγο - ακύρωση της εμφάνισης των Happy Mondays στο EJEKT Festival, με την επίκληση από την πλευρά του συγκροτήματος της γενικής απεργίας της 16ης Ιουλίου και του πιθανού κινδύνου να χάσουν τις πτήσεις τους (αν απεργήσουν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου της Αθήνας) ως δικαιολογίας.

Η απροσδόκητη και αντιεπαγγελματική αυτή κίνηση των Happy Mondays προέκυψε αργά την Πέμπτη 11 Ιουλίου, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια εταιρεία του EJEKT Festival να βρεθεί προ σημαντικής έκπληξης και να αναγκαστεί να αναζητήσει κατεπειγόντως κάποιο άλλο συγκρότημα προς συμπλήρωση του κενού στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Αν και έχει ζητηθεί επιμόνως από χθες η επίσημη ανακοίνωση των Happy Mondays που θα εξηγεί την απόφασή τους, αλλά δεν την έχουμε πάρει ακόμα, ώστε να την δώσουμε στο κοινό.

Από τα ελάχιστα συγκροτήματα που θα μπορούσαν και θα ήθελαν να παίξουν στο EJEKT Festival σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μόνο οι Peter Hook & The Light ταίριαζαν και ως προς το μουσικό τους ύφος αλλά και ως προς το καλλιτεχνικό τους εκτόπισμα.

H Detox Events μέσω της επίσημης σελίδας του Ejekt Festival στο Facebook ανακοίνωσε και καινούρια αλλαγή στο Line up. Oι Palma Violets, λόγω κούρασης από την συνεχή περιοδεία όπως οι ίδιοι είπαν, ακύρωσαν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ και στη θέση τους θα εμφανιστούν οι Wedding Singers.

Το EJEKT Festival ενημερώνει το κοινό ότι οι Pet Shop Boys, ο James Blake, οι Peter Hook & The Light έρχονται στην Αθήνα νωρίτερα από τις 16 Ιουλίου, άρα η γενική απεργία της ημέρας εκείνης δεν επηρεάζει τις εμφανίσεις τους με κανένα τρόπο. Ο Faith SFX έρχεται στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για απεργία ή στάση εργασίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας.


Το line-up συμπληρώνουν τα τρία ελληνικά συγκροτήματα (Bittersweet, Jamming Funkers, Viper Vikings) που προέκυψαν από τον μεγάλο διαγωνισμό του Red BullBedroom Jam.

Πλέον, το πρόγραμμα του EJEKT Festival διαμορφώνεται ως εξής:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00

Wedding Singers 17:30-18:20

Bittersweet 18.30 – 18.45

Jamming Funkers 18.50 – 19.05

Viper Vikings 19:10 - 19:25

James Blake19:40 -20:40

Peter Hook & The Light 20.55 -21:55

Faith SFX 22.00 – 22.20

Pet Shop Boys 22:45 – τέλος φεστιβάλ


Peter Hook & The Light
Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Peter Hook, πρωταρχικό μέλος των θρυλικών Joy Division και ηγέτης των New Order, επιστρέφει στη σκηνή του EJEKT Festival με το νέο συγκρότημά τους The Light για να παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες και των δύο μεγάλων συγκροτημάτων της καριέρας του: “Blue Monday”, “Isolation”, “True Faith”, “Bizzare Love Triangle”, “Heart And Soul” είναι μερικά από τα τραγούδια-ύμνους της σύχρονης μουσικής που περιλαμβάνει το “Electric set” που θα απολαύσουμε στο EJEKT Festival. Τα εισιτήρια του φεστιβάλ ισχύουν κανονικά και η προπώλησή τους συνεχίζεται στα γνωστά σημεία.


Palma Violets
To NME τους ανακήρυξε “Καλύτερη Νέα Μπάντα” για το 2012 και το "Best of Friends" ως το “Τραγούδι της Χρονιάς”. Οι Palma Violets είναι η νέα μεγάλη ελπίδα τηςrock για την Μεγάλη Βρετανία. Το buzz που έχουν δημιουργήσει γύρω από το όνομά τους συγκρίνεται μόνο με τις πρώτες μέρες των Arctic Monkeys: πριν καν βγάλουν το πρώτο single τους, ήταν ήδη το πιο καυτό νέο συγκρότημα της χώρας, χάρη στα βίντεο από τις εκρηκτικές συναυλίες τους που ανέβαζαν οι οπαδοί τους στοyoutube. Έκτοτε, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους: το δισκογραφικό ντεμπούτο τους “180” πήγε στο 11 των βρετανικών charts την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, το συναυλιακό τους πρόγραμμα είναι γεμάτο και τραγούδια όπως το “We Found Love” και “Step Up For The Cools Cats” ήδη έχουν χαρακτηρίσει το 2013.

Faith SFX
Το show του Faith SFX είναι κάτι που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου. Είναι ένας από τους κορυφαίους beatboxers του πλανήτη, με εξωπραγματική ικανότητα να μιμείται ήχους, samples, ρυθμούς, φωνές, την οποία συνδυάζει με την αγάπη του για την σύγχρονη βρετανική μουσική, το UK Garage/Grime και το UK Hip hop. Του έχουν κάνει αφιερώματα τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα (MTV, ITV, BBC κλπ) και ραδιόφωνα της Βρετανίας, έχει ξεσηκώσει χιλιάδες θεατών στα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, έχει εμφανιστεί μαζί με τεράστια ονόματα (βλ. Jay-Z, Ludacris, κλπ) αλλά και με όλη την νέα βρετανική σκηνή.

Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο Ejekt Festival 2013, οι Pet Shop Boys στέλνουν ένα μήνυμα στο ελληνικό κοινό μέσω video.

Info
Που: Πλατεία Νερού, Φάληρο

Πότε: 16 Ιουλίου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Προπώληση: 30 Ευρώ και 35 Ευρώ από το www.ticketarena.gr,
το www.viva.gr, το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και τα Public.

Ταμείο: 40 Ευρώ την ημέρα της συναυλίας
Πληροφορίες: www.ejekt.gr, www.detoxevents.gr,
210 9611240 (12.00-17.00 καθημερινές)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00