Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο 13ο Φεστιβάλ Νάξου

12.06.2013
Για 13η χρονιά το Φεστιβάλ Νάξου ανοίγει τις πύλες της δημιουργίας, της έκφρασης και της καλλιτεχνικής αναζήτησης στον Πύργο Μπαζαίου με θέατρο, μουσική, χορό και λόγο.

Η έναρξη του Φεστιβάλ, που και φέτος την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Στέλιος Κρασανάκης, είναι το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Μίτος - η πορεία» με έργα της Όλγας Πλαστήρα από ναξιακό μάρμαρο. Στην έκθεση προσκαλεί το ζωγράφο-χαράκτη, Αντζέι Βισνιέφσκυ, πολωνικής καταγωγής για να συνυπάρξουν δημιουργικά.

Κυριακή 16/6 (ώρα 21:00) – Πύργος Μπαζαίου
«Ο ξένος που έφυγε»: Θεατρική Ανάγνωση

Ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης διαβάζει την πρωτοπρόσωπη αφήγηση ενός κούρδου παράνομου μετανάστη που ήρθε από το Ιράκ στην Ελλάδα και την πορεία του στην Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Στέλιος Κρασανάκης
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 22/6 (ώρα 21:30) – Πύργος Μπαζαίου
«Καλοκαιριφέρ» συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά

Η μεγάλη επιτυχία της μουσικής παράστασης του Φοίβου Δεληβοριά «ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ» που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα φέτος το χειμώνα, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στον μπριζωμένο τραγουδοποιό και στους θερμόαιμους συνεργάτες του: η ακατανίκητη διάθεσή τους να παραμείνουν αναμμένοι δεν πέρασε απαρατήρητη από τις αρχές!

Έτσι, o Φοίβος Δεληβοριάς και ο Κωστής Χριστοδούλου που τον συνοδεύει στα πλήκτρα, όχι μόνο θα είναι οι πρώτοι Έλληνες πολίτες που θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρο θέρμανσης και το καλοκαίρι, αλλά θα τους είναι και αυστηρά απαγορευμένο να κάτσουν σπίτι τους. Θα πάρουν λοιπόν μαζί τους τα πιο αγαπημένα τραγούδια που βρήκε ο Δεληβοριάς στο δρόμο του απ’ το ’89 έως σήμερα, αλλά κι ένα κουβάρι από εμμονές, στιχάκια, πρόζες, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς και θα κατοχυρώσουν τη νέα τους ευρεσιτεχνία σε όλη τη μουσική επικράτεια.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΦΕΡ, λοιπόν -και η κουβέντα θα συνεχιστεί ζεστή από κει που σταμάτησε, μέχρι να αφήσουμε τα περιττά μας ρούχα και να βουτήξουμε όλοι μαζί στο ξημέρωμα.

Πλήκτρα: Κωστής Χριστοδούλου

Διοργάνωση: Κύκλος Κυκλάδων

Info
Που: Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

Πότε:Σάββατο 15 Ιουνίου, Κυριακή 16 Ιουνίου, Σάββατο 22 Ιουνίου
Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος 12€, Φοιτητικό-Μαθητικό-Ανέργων: 10€
Πληροφορίες στο τηλ: 2285 0 31402