Σεμινάριο διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στη Sae

12.06.2013
Ο ρόλος και η σημασία των πνευματικών δικαιωμάτων στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία και οι τρόποι και τα μέσα διαχείρισης, εφαρμογής και αξιοποίησης τους στην ψηφιακή εποχή.

Το σεμινάριο “Διαχείριση Πνευματικών Δικαιωμάτων στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία” της SAE Athens παρέχει μια επισκόπηση των σύνθετων και αλληλένδετων σχέσεων του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας και της μουσικής βιομηχανίας στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα.

Δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή τόσο των νομικών όσο και των επιχειρηματικών – εμπορικών πτυχών των πνευματικών δικαιωμάτων στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, το σεμινάριο προσφέρει ένα εισαγωγικό οδηγό στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τους δικαιούχους των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων - συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών, των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, των «μουσικών εκδοτών» (εταιριών music publishing), των δισκογραφικών εταιριών και των εκτελεστών- ερμηνευτών.

Επιπλέον, εξετάζονται και αναλύονται οι σύγχρονοι τρόποι που τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργούν έσοδα, παρουσιάζονται τα παραδοσιακά καθώς και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα και οι όροι των δισκογραφικών και των μουσικο-εκδοτικών συμβάσεων. Οι διαλέξεις ολοκληρώνονται με τη παρουσίαση συγκεκριμένων πρακτικών παραδειγμάτων, ασκήσεων και περιπτώσεων μελέτης (case studies).

To σεμινάριο συντονίζει ο Διονύσης Τσονόπουλος, Head Instructor του Music Business & Creative Industries Diploma της SAE Athens καθώς και VP Creative Sales & Marketing και Business Development Manager στις εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Media Men Group Hellas & Media Men Group.

Απευθύνεται σε καλλιτέχνες, δημιουργούς, managers, επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, σε νομικούς συμβούλους, σε φοιτητές νομικής καθώς και σε χρηματοοικονομικούς συμβούλους και λογιστές που ειδικεύονται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας, όπως και σε επαγγελματίες των ΜΜΕ, οπτικοακουστικών παραγωγών, gaming και ψηφιακών μέσων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ . Επικοινωνήστε με τη γραμματεία της SAE Athens για:

• να προγραμματίσετε συνάντηση με τον εκπαιδευτικό συντονιστή του προγράμματος ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το περιεχόμενο του σεμιναρίου και να ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις μας • να ενημερωθείτε για το κόστος παρακολούθησης Ισχύουν ειδικές τιμές για σπουδαστές/αποφοίτους της SAE - φοιτητές - κατόχους κάρτας ανεργίας.

Info
Που:SAE Athens , Κοραή 2, πλησίον ΗΣΑΠ Μοσχάτο

Πότε: 21 Ιουνίου

Διάρκεια 20 ώρες

Επικοινωνία & Ενημέρωση: Τ: 210 3217661 (καθημερινά 10:00-20:00) / Ε: [email protected]