«Από το συμβατικό στο ψηφιακό» στη Σύρο

27.06.2013
Η ατομική έκθεση του Σπύρου Πουλημένου, με τίτλο «Από το συμβατικό στο ψηφιακό», εγκαινιάζεται το Σάββατο στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η ατομική έκθεση του Σπύρου Πουλημένου, με τίτλο «Από το συμβατικό στο ψηφιακό», εγκαινιάζεται το Σάββατο 29/06 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Ο Κερκυραίος εικαστικός καλλιτέχνης που εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με την έρευνα και τη δημιουργία ψηφιακών έργων (digital painting), παρουσιάζει μια παλέτα ιδιαίτερα πλούσια και δυναμική στα ψηφιακά έργα, ενώ στην ενότητα της έκθεσης με τίτλο «σε φόντο λευκό», η παλέτα γίνεται λιτή και το λευκό χρώμα «συνομιλεί» με το φως.

«Ο Σπύρος Πουλημένος πλάθει έναν ζωγραφικό λόγο, ο οποίος παράγει άπειρα νοητικά θέματα, δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της αντίληψης και της θέασης, θέτει απόψεις και θέσεις προσωπικές», σημειώνει ο κριτικός τέχνης Γιάννης Κ. Παπαφίγκος.

Ο Σπύρος Πουλημένος έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις, έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές με πιο πρόσφατη την αναδρομική το 2008 στο Μουσείο Βορρέ, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα τη βιωματική perfomance διαρκείας που ξεκίνησε το 1977 με θέμα «Διά βίου μάθηση».