Πανικός με το "εξώφυλλο- βόμβα" του Rolling Stone

18.07.2013
Το γνωστό περιοδικό έχει προκαλέσει σάλο με την επιλογή του cover story στο καινούριο του τεύχος.

«Ο βομβιστής: Πώς ένας δημοφιλής και πολλά υποσχόμενος φοιτητής, εγκαταλελειμμένος από την οικογένειά του, προσχώρησε στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και μεταμορφώθηκε σε τέρας.». Μ’ αυτά τα λόγια περιγράφει το Rolling Stone τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ (Djohar Tsarnaev), τον βομβιστή του αιματοβαμμένου μαραθωνίου της Βοστόνης τον περασμένο Απρίλιο ο οποίος είναι στο εξώφυλλο του καινούριου τεύχους του περιοδικού.

Στις σελίδες του φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον 19χρονο με υλικό από συνεντεύξεις με την οικογένεια, τους φίλους του και με τους αστυνομικούς που ανέλαβαν τη σύλληψη του και όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις στα social media και στα sites.

Πολλοί το χαρακτηρίζουν «προσβλητικό», «φρικτό» κι «αισχρό» ενώ στη facebook σελίδα έχουν γράψει πάνω από 6.000 σχόλια κάτω από τη το λινκ με το θέμα που έχει μαζέψει μέχρι τώρα 1.833 shares χωρίς να πτοεί κανέναν η λεζάντα περί σκέψεων των συντακτών για τις οικογένειες των θυμάτων

Το Rolling Stone έχει σηματοδοτήσει την ποπ κουλτούρα, έχει εμπλουτίσει το περιεχόμενο και με άλλες στήλες εκτός από της μουσικές, συνεχίζει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις των πωλήσεων τη στιγμή που τα περισσότερα έντυπα έχουν πάρει τον κατήφορο και σε μία νύχτα έγινε το πιο μισητό έντυπο. Μπορεί να έχει συμπληρώσει πολλά τολμηρά εξώφυλλα όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορίας του (δημιουργήθηκε το 1967) αλλά το συγκεκριμένο μάλλον ξέφυγε από τα όρια της πρόκλησης ειδικά μετά από ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός σε μία χώρα που ζει μες την τρομολαγνεία 24 ώρες το 24ωρο.

K.P