Tζέι Ζι: Magna Carta... Holy Grail

25.07.2013
Ένας από τους μεγαλύτερους hip hop καλλιτέχνες όλων των εποχών, κυκλοφορεί το 12ο studio album του "Magna Carta...Holy Grail". Ο Jay-Z βρίσκεται στο επίκεντρο της μαύρης μουσικής έκφρασης και δίκαια.

Το album "Magna Carta...Holy Grail" κυκλοφορεί από την Roc-A-Fella και την Roc Nation με την διανομή να αναλαμβάνει η Universal και την προώθηση η Samsung.

O Τζέι Ζι (Jay-Z) θεωρείται ο σύγχρονος Μίδας της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, με πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως αλλά και ο μοναδικός σόλο καλλιτέχνης που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα 12 άλμπουμ του στο Νο.1 των Αμερικάνικων charts. Εκτός από την εμπορική του επιτυχία έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται ως ένας από τους 100 σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, από το έγκριτο μουσικό περιοδικό "Rolling Stone".

Το “Magna Carta Holy Grail” κυκλοφόρησε με ένα αλάνθαστο marketing plan που κατέστρωσε η Samsung (καθόλου singles πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ, δωρεάν application για το πρώτο ένα εκατομμύριο χρήστες του Samsung Galaxy) και οδήγησε το άλμπουμ κατευθείαν στο Νο.1 του Billboard album chart. Συνοδεύτηκε και από μία καλλιτεχνική και σημειολογικά δυνατή κίνηση: το εξώφυλλο του άλμπουμ εκτέθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Καθεδρικού του Salisbury, όπου φυλάσσονται ένα από τα τέσσερα σωζόμενα αποσπάσματα της Magna Carta (η “Μεγάλη Χάρτα” που παρέδωσαν οι φεουδαλικοί βαρόνοι της Αγγλίας στο βασιλιά τους Ιωάννη το 1215 ζητώντας τον περιορισμό των εξουσιών τους στην ελευθερία τους).

Την παραγωγή του νέου album "Magna Carta...Holy Grail" υπογράφουν υψηλού βεληνεκούς καλλιτέχνες όπως ο Timbaland και ο Jerome "J-Roc" Harmon. Τα τραγούδια περιέχουν συνεργασίες του Jay-Z με καταξιωμένους μουσικούς όπως το "Holy Grail" με τον Justin Timberlake, το "FuckWithMeYouKnowIGotIt" με τον Rick Ross, το "Oceans" με τον Frank Ocean και το "Part II (On the Run)" με την Beyonce.


Tracklist:

01. Holy Grail (feat. Justin Timberlake)
02. Picasso Baby
03. Tom Ford
04. F*ckWithMeYouKnowIGotIt (feat. Rick Ross)
05. Oceans (feat. Frank Ocean)
06. F.U.T.W.
07. Somewhere In America
08. Crown
09. Heaven
10. Versus
11. Part II (On the Run) [feat. Beyoncé]
12. Beach Is Better
13. BBC
14. Jay Z Blue
15. La Familia
16. Nickels and Dimes

Κατεβάστε το εδώ