Ο Μικ Τζάγκερ πατάει τα 70 (και το γιορτάζουμε)!

26.07.2013
O βήχας και οι γκρούπι δεν κρύβονται...

Ο Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) σήμερα γίνεται 70 χρονών, οι Rolling Stones έκλεισαν τα 50 και οι Superheavy έχουν ακόμα μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις σε λίγες γραμμές για τον frontman της μπάντας με το ίσως πιο χαρακτηριστικό λογότυπο στη rocknroll ιστορίας, εκείνη την αεικίνητη φιγούρα που γεμίζει τη σκηνή μ’ ένα λίκνισμα, μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στα ροκάδικα μικρόφωνα και τον άντρα που αγάπησαν πολλές γυναίκες που ξέρουμε και δεν ξέρουμε στον πλανήτη.

Στη φετινή 50 and counting περιοδεία του με τον Κιθ Ρίτσαρντς (Keith Richards), τον Ρόνι Γουντ (Ronnie Wood), τον Τσαρλι Γουότς (Charlie Watts) και πολλούς καλεσμένους, το μόνο που μαρτυράει το πέρασμα του χρόνου είναι κάποιες παραπάνω ρυτίδες. Σε κάθε του εμφάνιση αποδεικνύει πώς πρέπει να μεγαλώνει ο κάθε μύθος που βρίσκεται στα βιβλία της μουσικής ιστορίας χωρίς να γελοιοποιείται και να προσπαθεί ν’ αποδείξει την αξία του.

Παραμένει ακόμα γοητευτικός, ζει πάνω στη σκηνή την κάθε νότα που περνάει από τις μπαγκέτες και τις πένες, σε κάνει να χαμογελάς και φυσικά συνεχίζει να χορεύει καλύτερα απ’ όλους. Με αφορμή τα γενέθλια του, θυμηθήκαμε κάποιες στιγμές του πάνω στις σκηνές και μπροστά από βιντεοκλιπίστικες κάμερες αν και ποτέ δε θα είναι αρκετά. Ναι ο βήχας και οι γκρούπι δεν κρύβονται.

Χρόνια ωραία κύριε Μίκ!

Sweet Thing

I can't get no Satisfaction (live, 1965)

Old Habbits Die Hard

Beast of Burden (live- Texas 1978)

You Can't always Get What You Want (live-Twickenham Stadium, 2003)

Jumping Jack Flash (live, Hyde Park 1969)

Dancing in the street (feat. David Bowie)

God Gave Everything I Want (feat. Lenny Kravitz)

It's only RocknRoll (But I Like It) (live- LA Forum, 1975)

Some Girls (ταινία "Shine a light", 2008)

Start Me Up

Fool To Cry

It's all Over Now (live, T.A.M.I show 1964)

Superheavy - Miracle Worker

Please Don't Go feat. Muddy Waters

Get Off My Cloud

Give me Shelter geat Florence Welch (live, 02 London Arena 2012)

The Midnight Rumbler (live- Glastonbury 2013)

Κ.Π