Ομολογία σοκ: Πώς με βίασε ο Πολάνσκι

26.07.2013
«Το κορίτσι: Μια ζωή στη σκιά του Ρομάν Πολάνσκι» είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της Σαμάνθα Γκέιμερ, της γυναίκας που σε ηλικία 13 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον διάσημο Πολωνό σκηνοθέτη. Λεπτομέρεια με νόημα: η φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, την τράβηξε ο ίδιος ο Πολάνσκι.

«Το κορίτσι: Μια ζωή στη σκιά του Ρομάν Πολάνσκι» είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της Σαμάνθα Γκέιμερ, της γυναίκας που σε ηλικία 13 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον διάσημο Πολωνό σκηνοθέτη.

Τριανταπέντε χρόνια μετά τη σεξουαλική επίθεση που άλλαξε τη ζωή της, η 48χρονη σήμερα Σαμάνθα σπάει τη σιωπή της και δίνει τη δική της εκδοχή της ιστορίας, ενώ αναφέρεται και στα διδάγματα που πήρε.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές λεπτομέρειες που αφορούν στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου είναι το γεγονός πως -σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hollywood Reporter- ο ίδιος ο Πολάνσκι τράβηξε τη φωτογραφία του εξωφύλλου τον Φεβρουάριο του 1977, περίπου τρεις εβδομάδες πριν το περιστατικό.

Η 13χρονη τότε Σαμάνθα είχε πέσει θύμα βιασμού από τον τότε 43χρονο Ρομάν Πολάνσκι κατά τη διάρκεια φωτογράφησης για γαλλικό περιοδικό μόδας, η οποία είχε γίνει στο Λος Άντζελες.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, όπως και αρκετές ακόμη που είχε της τραβήξει ο σκηνοθέτης, πέρασαν στην κατοχή της Γκέιμερ το 1988 μετά από δικαστική αγωγή. Η ύπαρξη αυτής της σειράς φωτογραφιών έγινε γνωστή κατά την ακρόαση της υπόθεσης και συνέβαλε στην απόδειξη της ενοχής του κατηγορουμένου.