Τζέι Ζ: Δεν έχω καμία διαφορά από τον Σαίξπηρ

26.07.2013
Ο 43χρονος ράπερ κάνει συγκρίσεις με τον Πρόεδρο της Αμερικής και τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα και καλύτερα να ακολουθούσε το "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς".

Αυτό που παρατηρούμε τελευταία είναι πως γνωστοί θαμώνες της mainstream πλευράς της μουσικής βιομηχανίας έχουν αρχίσει να μην σκέφτονται δεύτερη φορά αυτά που λένε δημόσια με αποτέλεσμα να δημιουργούν διάφορες απορίες για την διανοητική τους κατάσταση.

Ο Τζέι Ζ (Jay Z) αφού έκανε τη μεγάλη αλλαγή στο όνομα του αφαιρώντας την παύλα ανάμεσα στο Jay και το Ζ απαιτώντας απ όλους μας να το γράφουμε έτσι από δω και πέρα, σύγκρινε τον εαυτό του με τον Πρόεδρο της Αμερικής και τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) και το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ο Σαίξπηρ έγραφε ποίηση κι εγώ γράφω ποίηση. Γιατί να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο; Υποτίθεται πως είμαι εδώ για να είμαι ο δεύτερος καλύτερος; Δεν το κάνω αυτό.» είπε στη συνέντευξη του με τον Έλιοτ Γουίλσον (Elliot Wilson).

Επίσης ύστερα από τα αρνητικά σχόλια του Χάρι Μπελαφόντε (Harry Belafonte) στο Hollywood Reporter όπου δήλωσε πως η μεγαλύτερη κακοποίηση της σύγχρονης εποχή μας είναι πως έπρεπε να έχουμε δυναμικούς celebrities και καλλιτέχνες υψηλού προφίλ, όλοι έχουν γυρίσει πλάτη στις κοινωνικές ευθύνες τους όπως ο Τζέι Ζ και η Μπιγιονσέ (Beyonce), προσβλήθηκε κι έκανε και δεύτερη σύγκριση.

«Είμαι όπως ο Ομπάμα. Εκείνος δίνει ελπίδα. Οτιδήποτε και να κάνει αυτό το αίσθημα της ελπίδας που προσφέρει για το αμερικάνικο έθνος κι εκτός Αμερικής είναι αρκετό.» τόνισε αναφερόμενος στην φιλανθρωπική του προσφορά. Ελπίζουμε να κάνει πλάκα με όλα αυτά.

Κ.Π