Έφυγε ο θρυλικός στιχουργός Τζέρι Γκόφιν

20.06.2014
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο διάσημος στιχουργός των μεγαλύτερων επιτυχιών!

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο διάσημος στιχουργός Τζέρι Γκόφιν (Gerry Goffin), ο οποίος έγραψε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Κάρολ Κινγκ (Carole King), μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στης δεκαετίας του ’60, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής της στο Facebook η Κινγκ.

Γεννημένος το 1939 στη Νέα Υόρκη, ο Γκόφιν ένωσε τις δυνάμεις του μόλις από τα 20 του με την Κινγκ την οποία και συνάντησε στο κολλέγιο του Queens.

Μαζί έγραψαν θρυλικά τραγούδια όπως το Will You Still Love Me Tomorrow, το αξεπέραστο The Loco-Motion και το Crying in the Rain (που έκαναν επιτυχία οι Everly Brothers), αλλά και τος πολύ μεγάλες επιτυχίες "Saving All My Love for You" και "Nothing's Gonna Change My Love For You" .

Μετά το χωρισμό του από την King συνέχισε να γράφει στίχους για όλο το φάσμα της pop μουσικής κάνοντας top hit επιτυχίες με τη Diana Ross και την Whitney Houston μεταξύ άλλων.

Είχει μπει στο Rock n Roll Hall of Fame το 1990 μαζί με την πρώην σύζυγό του, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι είχαν γράψει επτά επιτυχίες του Bollboard Hot 100, και 59 επιτυχίες του αμερικάνικου Top 40. Ο Γκόφιν και η Κινγκ είχαν πάρει διαζύγιο το 1968.

Ο διάσημος στιχουργός πέθανε από φυσικά αίτια στο Μπέβερλι Χιλς.

Ε.Σ.