Η Μαρινέλλα έγινε 77 - Κι άσε το τρανζίστορ να παίζει αμερικάνικα [photos]

20.05.2015
Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια που μάς έχει κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο γεννήθηκε σαν σήμερα, 20 Μαΐου του 1938, στη Θεσσαλονίκη και το πραγματικό της όνομα είναι Κυριακή Παπαδοπούλου...

Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια που μάς έχει κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο γεννήθηκε σαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη το 1938 και το πραγματικό της όνομα είναι Κυριακή Παπαδοπούλου...

Η Μαρινέλλα τραγουδάει επαγγελματικά από το 1957 και η ζωή της έχει συνδεθεί με δύο μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές, τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Στέλιο Καζαντζίδη! Από το ξεκίνημά της έχει κυκλοφορήσει 66 προσωπικά άλμπουμ τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία.

Οι γονείς της ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και είχαν ποντιακή καταγωγή. Από τεσσάρων έως πέντε χρονών, συμμετείχε στην παιδική ραδιοφωνική εκπομπή "Παιδική ώρα", ενώ δώδεκα χρονών διαφήμιζε τα καταστήματα "Melka" της Θεσσαλονίκης. Στα δεκαεφτά της, ακολούθησε ως ηθοποιός το θίασο της Μαίρης Λωράνς όπου έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Δίπλα της, οι ανερχόμενοι τότε ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς και Μάρθα Καραγιάννη, αλλά και η Σόνια Δήμου, ο Γιάννης Τζαννετάκος και η χορεύτρια Ντέπυ Φιλοσόφου.

Κάποιο βράδυ, στον Παλαμά Καρδίτσας, η τραγουδίστρια του θιάσου αρρώστησε και η Μαρινέλλα που ήξερε απ' έξω όλα τα τραγούδια, την αντικατέστησε. Τραγούδησε το «Ο άνθρωπος μου» της Σοφίας Βέμπο, σε μουσική του Μενέλαου Θεοφανίδη και στίχους του Μίμη Τραϊφόρου, αλλά και το «Μαλαγκένια», γερμανικό τραγούδι της Κατοχής. Τη στιγμή που η Μαρινέλλα τραγούδησε, το ελληνικό τραγούδι κέρδιζε μία από τις κορυφαίες εκπροσώπους του.

Δες τη ζωή της μέσα από 30 φωτογραφίες, που προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του Φρέντυ Πιτυλάκη!