Έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη στο Λος Άντζελες

06.04.2010
Στην Πόλη των Αγγέλων ταξίδεψαν τα ζωγραφικά έργα του street artist Αλέξανδρου Βασμουλάκη, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν με φόντο χολιγουντιανό στην ατομική του έκθεση «Is Everybody Happy?» στη γκαλερί Le Basse Projects.

Στην πόλη των Αγγέλων, ταξίδεψαν τα ζωγραφικά έργα του street artist Αλέξανδρου Βασμουλάκη, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν με φόντο χολιγουντιανό στην ατομική του έκθεση «Is Everybody Happy?» στη γκαλερί Le Basse Projects.

Μετά από τις μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφίες στους δρόμους της Αθήνας, μια ατομική έκθεση μικρότερων έργων «Hey Ho! Here we go, ever so high» στη γκαλερί a.antonopoulou.art και τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική ταινία «Art Therapy» του σκηνοθέτη Νίκου Περάκη, ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης εκθέτει νέα σειρά έργων του στο LA.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (2002-2007). Είναι ένας απο τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες street artists, και έχει ζωγραφίσει τα τεράστια ροζ κορίτσια που αποκαλεί "αγαπημένες" του σε πολλά κτίρια της Αθήνας - όπως το κεντρικό κτίριο των κοσμημάτων Ζολώτα, την πρόσοψη του θεάτρου Χώρα, το Πανόπτικον στου Ψυρρή, τα προσφυγικά κ.αλ.

Η έκθεσή του στο Λος Άντζελες με τον σαρκαστικό τίτλο «Is everybody happy?» προσκαλεί τον θεατή σε ένα σατυρικό παιχνίδι χάους, με πρωταγωνιστές τις θηλυκές πολεμοχαρείς φιγούρες του. Οι τύπου κολάζ γυναικείες μορφές κοιτούν το θεατή κατευθείαν στα μάτια, παγιδευμένες σε ένα υπερβολικό χαμόγελο, ταυτόχρονα ειρωνικό, σαν κάτοπτρα μιας εκρηκτικής εσώτερης κατάστασης.

Το πάτωμα του δωματίου ανοίγει στη μέση, αφήνοντας ένα γυμνό δέντρο να εμφανιστεί, κάνοντας ζημιά στον καναπέ. Πίσω από μια μινιατούρα ενός καβαλάρη μια καρέκλα καταρρέει σε ένα τραπέζι, ενώ ο Σούπερμαν απογειώνεται και οι στρατιώτες γεμίζουν το κανόνι τους για να επιτεθούν.

Η έκθεση «Is Everybody Happy?» από τις 20/3 έως τις 17/4 στην γκαλερί του Λος Άντζελες, Le Basse Projects (http://lebasseprojects.com/).

Χριστίνα Τσατσαράγκου